Hummus recept: homemade & healthy

Hummus; i love it! Lekker op een cracker, op een speltboterham, als dipje bij wortels, komkommer of paprika, gewoon zo een hapje… genoeg lekkere en gezonde mogelijkheden met hummus te bedenken. Wie hummus nog niet kent; het is een soort puree op basis van kikkererwten en wordt veel in gebieden ten oosten van de Middellandse Zee gegeten. Ik heb het zelf leren eten in Israël, daar is het echt een delicatesse! Men ontbijt daar – serieus – met een bord hummus met olijfolie en wat pitabrood. Dit hummus recept is van health lover Jiska, die eerder al haar eetdagboekje deelde op I Love Health.

Ingrediënten hummus recept

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel tahin (pasta van sesamzaad)
  • 1 halve citroen uitgeperst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprika poeder

Bereiding hummus recept

Veel makkelijker dan dit wordt het niet.

Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een pasta. En klaar is je hummus! Homemade hummus recept uit eetdagboek

Variaties hummus recept

Je kunt heel gemakkelijk variëren met je hummus recept. Bijvoorbeeld:

  • Artisjok hummus: doe ook een paar artisjokken in de blender.
  • Avocado hummus: doe een halve avocado in de blender.
  • Kokos hummus: doe een eetlepel kokos in de blender.

Bewaren zelfgemaakte hummus:

Bewaar je bakje hummus in de koelkast en het blijft zeker een week goed. Dan is ‘ie meestal ook wel op!

Ken jij nog een leuke variatie op dit hummus recept? En heb jij zelf wel eens hummus gemaakt?

 

Geef een reactie

11 reacties

  1. Nou zijn jullie allemaal zo bezig met gezond, maar weten jullie hoe simpel het is om zelf kikkererwten ’s avonds in een bak water te zetten en te weken? Smakelijker! Goedkoper. Geen afval (blik, glas) bovendien.
    Geldt trouwens ook voor kidneybonen, boterbonen, sojabonen enz. Probeer het voor de lol eens.