SLA Amsterdam!

Food  /   - 

Eigenlijk is het schandalig dat ik Amsterdams nieuwste healthy hotspot SLA nog niet eerder heb bezocht. Ik woon letterlijk om de hoek en ben dol op een bakkie sla op z’n tijd! Afgelopen week had ik een healthy date met Melanie (health lover en hield eerder een eetdagboekje bij voor I Love Health). Inhoud van onze date: hardlopen en een bezoekje aan SLA Amsterdam.

SLA Amsterdam

Voor wie het gemist heeft – wat ik mij bijna niet kan voorstellen -, SLA is een (nieuw) zaakje op de Ceintuurbaan in Amsterdam waar ze – jawel – sla verkopen. En niet zo maar sla, maar de heerlijkste, meest uiteenlopende, zelf samen te stellen salades. Vrijwel alles is biologisch (vlees, gevolgelte, graan en zuivel) of 90% biologisch (groenten en fruit). SLA Amsterdam - Salade bar SLA Amsterdam salade bar

Ik liep SLA binnen en was direct enthousiast over de Scandinavische look van het restaurantje. Stijlvol, cool, strak maar ook Nederlands ‘gezellig’. Direct bij binnenkomst heb je de grote SLA bar in de vorm van een groetenkas, waar je kunt kiezen uit veel – heel veel – overheerlijke, gezonde ingrediënten om ze zelf je salade samen te stellen. Snijbiet, bladspinzacie, quinoa, linzen, falafel, courgette, kikkererwten, kiemen… just to name a few. Wij kiezen voor deze optie. Maar ben je overdonderd door al het lekkere ingrediënten geweld, kun je ook één van de favoriete salades kiezen. Wel zo makkelijk, minstens net zo lekker.

De salades

Melanie en ik kozen beide een zelf samengestelde salade en deelden deze uiteindelijk, zodat we van beide konden genieten en proeven.

SLA Amsterdam salade
Salade samengesteld door Melanie: Snijbiet, linzen, artisjok, paddenstoelen, kikkererwten, falafel balletjes, kiemen en balsamico dressing.
SLA Amsterdam salade
Door mij samengestelde salade: Rucola, quinoa, courgette, aubergine, komkommer, kappertjes, vegetarische kip en een avocado dressing. DELICIOUS!

We wilden onze salade graag bij SLA Amsterdam opeten, maar dat was nog even een dingetje. Het is namelijk áltijd druk bij SLA. Een rij voor de sla bar en volle tafeltjes. Gelukkig stonden er net twee dames op van de lange, grote stamtafel boven in het restaurant, waar wij plaatsnamen. Een karafje water met glazen kun je pakken van het mini buffetje. Heb je pech of eet je toch liever thuis, dan kun je je salade in een to go bakje meenemen. SLA Amsterdam - I Love Sla

Meer weten over SLA Amsterdam? Check hun website!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties