REVIEW || Yespers fruit & groentespreads

Food  /   - 

“He Dais, wil jij fruit & groentespreads van een nieuw merk testen?” Ik: “Euh. Is het wel ‘I Love Health-proof?” Dat is dan altijd mijn eerste vraag. “Dus is het product natuurlijk, geen toegevoegde suikers, zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen?” “Ja, ja, ja en ja!” “Nou, kom maar door dan, ik ben benieuwd!”

Zo gaat meestal het gesprek als mij gevraagd wordt een product te reviewen. Helaas is een product meestal niet ILH-proof, dus dan begin ik er niet eens aan. Wat ook nog wel eens gebeurt, is dat het wél ILH-proof is, maar dan is het dus helemaal niet lekker. Producten worden niets voor niets volgestopt met suiker en smaakstoffen. Daar schijnt het lekkerder van te worden. Zonder is het soms toch echt minder lekker. Je begrijpt dat ik helemaal happydepeppie wordt als een product én ILH-proof is én ook nog eens hartstikke lekker. En dat is dus het geval bij Yespers.

Yespers

Een verse smoothie op een boterham

Jullie hebben mijn aandacht daar bij Yespers! I luvvv smoothies. En een boterhammetje – mits van goede kwaliteit – kan ik ook wel waarderen. Dus dat wil ik natuurlijk zelf proberen.

Ik smeerde de Mango en Ananas op een speltboterham. En dat pakte goed uit. Alsof ik een potje baby fruitvoeding op mijn bammetje smeerde. En dat bedoel ik héél positief. Ken je die potjes nog van vroeger, die fruithapjes? Ik kan mij ze uiteraard niet herinneren van toen ik baby was, zo ver gaat mijn geheugen niet. Maar ik heb een 10 jaar jonger zusje die ik vroeger ook te eten gaf. Hapje voor Kaylee… hapje voor Daisy… en nog één voor Daisy… want damn, dat fruithapje was lékker! En zo smaakt Mango en Ananas van Yespers dus ook. Met wat grovere stukjes fruit erin voor extra bite. Mijn favoriete smaak! yespers fruit & groente spreads

Ook in je yoghurt zou Yespers goed smaken. Eerst zien – of in dit geval proeven – dan geloven. Ik roerde een flinke eetlepel Bessen en Aardbei door mijn Griekse stijl yoghurt. En dat was een goede keus. Deze smaak is wat heftiger (door de bessen) dan de andere twee smaken. Maar omdat je het mengt met de yoghurt, is de sterkte van de smaak voor mij precies goed! yespers fruit & groente spreads

De derde smaak, Appel en Framboos, smeerde ik op een vezelrijke cracker. Ik eet met regelmaat een crackertje, dus dat de spread ook hierop goed moet smaken om door de keuring heen te komen, stond vast. En ja wel: de smaak is top! Wat ik later nog probeerde, maar wat niet op de foto staat, is een cracker met een beetje hüttenkäse en vervolgens een laagje Appel en Framboos van Yespers. Om je vingers bij af te likken 😉 IMG_3132

Wat ik ook nog even leuk vind om aan je te laten zien is deze tabel. Yespers heeft hun spreads vergeleken met ander broodbeleg (zonder kunstmatige zoetstoffen) en de verschillen in calorieën, suikers en verzadigde vetten aangegeven. Interessant! tabel zoet broodbeleg vergelijking yespers

Qua suikers wil ik – en Yespers zelf ook – aan het verhaal toevoegen, dat er geen WITTE suiker is toegevoegd, maar wel appelsapconcentraat. Geconcentreerde vruchtensuiker. Desalniettemin zit er verhoudingsgewijs heel weinig suiker in, zoals je in de tabel kunt zien. yespers fruit & groente spreads

Oké, oké, genoeg veertjes in de achterste van Yespers gestoken. Ik ben fan, zoveel is duidelijk. Nu wil jij natuurlijk weten waar je dit kan kopen? Dat zal ik u vertellen:

Yespers is vanaf nu te koop bij Jumbo in het vegakoelvak, bij de grootste DekaMarkten naast de smoothies, MCD, Boon’s Markt, Boerenschuur, Agrimarkt en Kippersluis bij het gesneden fruit.

Zelf proeven? Yespes staat op de Margriet Winter Fair (van 13-19 november) in de jaarbeurs Utrecht, in Hal 1 in de foodcourt.

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Jup, ik ben nieuwsgierig! Ik ben niet zo’n megafan van zoete dingen op brood,maar ik zie talloze mogelijkheden hiermee! De bessen-aardbei als topping op een boterham met pindakaas, hell yeah. Of de spreads gebruiken op bananenijs..of in havermout/koekjes/taartjes/pannenkoeken..Als ik weer een keer in de Jumbo ben, gaan ze met me mee naar huis 🙂 Ik ben blij dat er tegenwoordig zoveel goede producten in de supermarkt komen!

    1. Ja goede ontwikkeling he? Omdat het fruit is, is het ‘zoetig’, maar het is absoluut niet écht zoet. Ik ben ook geen zoetekauw, en dit was wel echt heel lekker.