Recept || Vegan snickers

Het vorige recept – dé speculaas brownies – van vegan queen Sanne van Livingthegreenlife.nl was mega populair. En ik heb zo’n vermoeden dat dit vegan snickers recept ook bij jullie in de smaak zal vallen…

Ingrediënten vegan snickers

Bodem:

  • 130 gram kokosrasp
  • 3 eetlepels vloeibare kokosolie
  • 2 eetlepels dadelsiroop
  • 75 gram onbewerkte cashewnoten

Karamel:

  • 10 zachte (ontpitte) dadels
  • 75 gram onbewerkte cashewnoten
  • 3 eetlepels water

Chocola

  • 4 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Bereiding vegan snickers

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en laat deze draaien tot alles aan elkaar plakt. Laat de kokosolie eventueel even smelten in een pannetje als het niet vloeibaar is. Druk dit in een brownie bakvorm en zet deze in de koelkast.
  2. Maak je keukenmachine schoon en doe vervolgens de ingrediënten voor de karamel erin. Zet de keukenmachine weer aan en laat deze zeker 4 minuten draaien tot je een zachte, plakkerige karamel hebt (schraap tussendoor de restjes van de zijkant van de keukenmachine en voeg deze weer toe).
  3. Giet de karamel over de bodem en zet 10 minuten in de vriezer.
  4. Maak de chocola door de kokosolie te smelten in een pannetje en hier vervolgens de rauwe cacao en kokosbloesemsuiker aan toe te voegen. Giet dit over de snicker heen en zet de vorm zeker 1 uur in de vriezer. Snij in kleine stukjes en tadaaaa zelfgemaakte vegan ijssnickers!  vegan snickers

ENJOY!

x Daisy & Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties