Greens || alles over greens

Food, Health  /   - 

Groene smoothies zijn we inmiddels mee bekend. Maar je kunt het nog gekker en groener maken! Wat dacht je van de zogenaamde ‘greens’?! Dit zijn superfood mixen bestaande uit diverse ‘groene’ ingrediënten. Dit kan groente van het land zijn, maar ook uit de zee. Van het land kun je denken aan spinazie, boerenkool, gerstegras en tarwegras en qua zeegroenten kun je het zoeken in de hoek van de algen (chlorella, spirulina) en de wieren (zeesla, kelp).

Met een (thee)lepeltje greens per dag zorg je voor een mega boost van je immuunsysteem. Deze green poeders zitten namelijk vol goede dingen (fytonutriënten) als vitamines, mineralen, vezels en chlorofyl. Door onze drukke levens is het vaak niet mogelijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Een greens supplement is dan een mooie aanvulling op je eetpatroon.

De voordelen van greens

 • Versterkt je immuunsysteem
 • Reinigt je bloed
 • Goed voor de stoelgang
 • Energy boost
 • Kan ondersteunen bij afvallen

Afvallen met greens?

Begrijp me niet verkeerd, je zult door een theelepeltje per dag niet direct gewicht verliezen. Maar wat het wel doet is het stabiliseren van je stofwisseling en het geeft je een langer verzadigd gevoel. Door dit verzadigde gevoel, zal je minder snel grijpen naar ongezonde snacks. Dit scheelt weer calorieën en houd je bloedsuikerspiegel stabiel(er). Op deze manier kunnen greens dus wel ondersteunen bij afvallen.

Vitamineral Green van Health Force

Ik heb de afgelopen weken Vitamineral Green van Health Force getest. Dit wordt verkocht bij het Superfood Centre. Na wat research op internet kwam ik veel positieve reacties tegen. Sowieso staat het merk Health Force bekend als een integer merk met ingrediënten van goede, biologische kwaliteit. Het is volledig raw, zodat alle goede voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Ik zie het als een soort ‘green-multivitamine’.

In de test: Vitamineral Green van het Superfood Centre. Een befaamde mix van greens,.

Ik ben heel eerlijk, echt lekker is het niet. Maar je proef de smaak alleen als je het mengt met water en ‘als shotje’ drinkt. Ik doe dit vaak ’s ochtends op mijn ‘nuchtere’ maag. Ik neem dan een theelepel Vitamineral Green met wat water. Goed voor de stoelgang 😉 Maar je proeft er weinig tot niets van als je een theelepel door je (groene) smoothie mixt. Het is goed voor mijn weerstand en ik merk dat ik er energie van krijg. Het is zeg maar mijn koffie in de ochtend (ik drink geen koffie, maar qua energy boost is het vergelijkbaar). Vitamineral Green is niet heel goedkoop, maar omdat je aan één theelepeltje per dag voldoende hebt, doe je lang met een pot. Mocht je liever geen poeder willen, is het ook in capsulevorm verkrijgbaar.

Als je voor een ander greens product kiest, let er dan in elk geval op dat er geen slechte zoetstoffen aan toegevoegd zijn (zoals aspartaam).

Gebruik jij al greens? En hoe bevalt dit? Ik ben benieuwd naar je ervaring!

[Foto bovenaan blog: Tealux.com]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

 1. De ochtend begin ik met een groene smoorhie met een groene power mix van b&f. Ik heb er nu 1 zonder smaak en die is behoorlijk van smaak! Moet echt echt wat fruit erdoorheen doen om het lekker te laten smaken. Ze hebben ook nog andere mixen met mango of muntsmaak. Gezoet met stevia, dus zal iets minder gezond zijn. Deze is wel erg goed te drinken met een smoorhie met alleen groente. Dus deze komt weer mee met de volgende bestelling 😉

 2. leuk artikel!
  Ik gebruik hennep poeder en zaad, tarwegras en af en toe spirulina in m’n smoothies. Daarnaast ter aanvulling alkagreens capsules van Mattisson. Ken je die?
  Liefs!

 3. Hmm dat gaan we denk ik eens proberen. Gebruik nu de superfood mix van body en fit. Ik kan trouwens niet zo goed tegen chlorella. Maar denk dat als het gemixt is dat het wel lukt. Hebben meer mensen daar last van? Ik word er super misselijk van en moet er van overgeven. Maar mss was de dosis ook iets te hoog

  1. Hoi Marthe,
   met chlorella moet je inderdaad rustig opbouwen. Je lichaam moet er soms aan wennen. Begin met een klein theelepeltje en bouw het evt. rustig op.
   Groetjes!

 4. Ik start mijn dag altijd met een shotje tarwegras. Het zorgt echt voor energie en geeft je imuunsysteem een boost (kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst ziek was). Lekker is het niet inderdaad, maar ik meng het met kokoswater. Dan is het nog enigszins te doen 😉 Ach, en die ene slok overleven we ook wel weer