Groene kiwi smoothie met kokoswater

Ontbijt, Smoothie  /   - 

Afgelopen zaterdag was het zover: de We Love Smoothies workshops van Claartje van Foodness.nl en mij vonden plaats. SLA op de Zuidas was tot 3 keer toe vol met smoothie lovers… wat was het gaaf! Ik zal snel een blog schrijven over het event, maar ik wacht nog even op alle foto’s en een toffe video. Dan komt ‘ie online!

Maar goed, ik zit dus al een paar weken helemaal met mijn hoofd in de smoothies. Niet alleen om de workshops, maar ook omdat ik de afgelopen 15 dagen de Innerwave detox deed, waarbij ik ook veel sapjes en smoothies dronk. Daarom deel ik graag weer een lekkere smoothie recept met je. Zoals deze groene kiwi smoothie met kokoswater. Erg lekker!

In de smoothie heb ik kokoswater van Vita Coco gebruikt i.p.v. ‘normaal’ water. Dit geeft toch een extra fris smaakje aan je smoothie, maar heeft ook andere voordelen. Vita Coco bevat kalium en elekotrolyten. Dit maakt het ontzettend hydraterend. Dus ook lekker tijdens of na het sporten. Ook fijn aan Vita Coco is dat het 100% natuurlijk is en vetvrij. Voorheen hadden ze alleen kleine to go pakjes, maar tegenwoordig kun je ook een literpak kopen, wat toch wel handiger is als je vaak smoothies met kokoswater maakt. Of gewoon een lekker glas kokoswater wilt.
Verder in de smoothie ook kiwi’s van Zespri. In het najaar eet ik vaker kiwi’s, i.v.m. de vaak iets afnemende weerstand. Kiwi’s bevatten veel vitamine C, wat goed is voor je weerstand en immuunsysteem. De gold kiwi’s van Zespri bevatten overigens nog meer vitamine C dan de normale.

Ingrediënten groene kiwi smoothie met kokoswater

 • 2 Zespri gold kiwi’s
 • 1 banaan
 • 2 flinke handen spinazie
 • 200 ml Vita Coco kokoswater
 • Optioneel: superfoods. Goji bessen bevatten bijv. veel vitamine C.

Bereiding groene kiwi smoothie met kokoswater

 1. Schil de kiwi’s en de banaan.
 2. Voeg alle ingrediënten samen in de blender. En blend tot een zacht en romig geheel.
 3. Garneer evt. met wat superfoods als goji bessen en/of kokosrasp.

Enjoy! groene kiwi smoothie met kokoswater

 Wat vind jij van de groene kiwi smoothie? Ik benieuwd! Ook andere smoothie recepten met kiwi hoor ik natuurlijk graag. x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

 1. Hi!
  Ook heel lekker is combinatie groene kiwi, komkommer en citroen. Snuifje stevia toevoegen. Tot nu toe gebruikte ik een klein beetje water om aan te lengen. Mss ook lekker met kokoswater! Heerlijke fris zoetzure smaak. Ik blend er meestal een lepeltje tarwegras en spirulina door. Cheers!

 2. Klinkt goed, die smoothie! Tof om te horen dat de workshop zo goed bezocht is. Komt er nog een vervolg? Ik plaatste laatst ook een groene smoothie recept op mijn blog. Jouw foto’s zijn alleen vele malen mooier! Wauw!