Het is al weer even geleden at ik het eetdagboek van een health lover postte. Maar we hebben er weer één. En wat voor één! Charlotte, foodcoach en blogger op Charlies Kitchen hield speciaal voor I Love Health haar eetdagboekje bij. Lees je mee?
Charlotte: “Hoi allemaal, ik ben Charlotte maar de meeste kennen mij als Charlies Kitchen. Eigenlijk heeft het gevarieerd gezond eten er altijd al in gezeten. En wij waren allemaal sportief thuis. Zo heb ik jarenlang gebasketbald op hoog niveau. Dit betekende vaak en hard trainen. Om dit te kunnen volhouden naast mijn school was het nodig om genoeg rust te pakken en om gezond te eten. Gelukkig heb ik een hele lieve moeder die van gezond en lekker koken houden. Toen ik het huis uitging nam ik deze passie over; heerlijk uren in de keuken staan voor een mooi maaltje op tafel. Ik las verschillende boeken, keek programma’s, begon aan hardlopen en krachttraining. Een vriendin vertelde over Instagram: “Dat moet je doen! Kan je al je lekkere gerechtjes delen”. Zo is Charlies Kitchen ontstaan. Na Instagram kwam Facebook, een opleiding voedingsdeskundige, een website en zelfs inmiddels een nieuwe baan als foodcoach. Ja, dit is een uit de hand gelopen hobby! Ik geloof dat de balans tussen lekker en gezond eten altijd werkt! Super leuk om vandaag met jullie mijn eetdagboekje te delen, ik maak altijd alles zelf van verse producten.”
Eetdagboek Health Lover Charlies Kitchen
Dag 1
- Ontbijt: Een Pumpkin Spice havermoutje. Ontzettend saai maar ik eet dit echt heel vaak, zo lekker! Daarna fiets ik snel naar de Fysio waar ik onder behandeling loop voor mijn nek.
- Lunch: Ik heb nog wat dingetjes liggen in de koelkast dus ik flans een salade in elkaar met gerookte forel en een kaas-speltbroodje.
- Tussendoor: een banaan en een appel.
- Avondeten: als avondeten maak ik een heerlijke simpele pasta met tomaat en sinaasappel. Ik hou van verrassende smaken!
Dag 2
- Ontbijt: een smoothie van 2 handen spinazie, een banaan, een appel, 2 stengels bleekselderij en 200 ml water.
- Lunch: ik ben lekker vrij vandaag dus er komt een vriendin lunchen, tijd om wat moois in elkaar te flansen! Een heerlijke Vitello Tonato salade die snel klaar is!
- Tussendoor; Na de lunch spring ik op de fiets naar de sportschool waar ik een uurtje krachttraining doe, bij terugkomst neem ik een eiwittenshake van Sunwarrior.
- Avondeten: wilde rijst, falafel, prei salade en champignons. Heerlijk!
- Snack: ik maak een grote kop thee en breek 2 stukjes af van mij Hands Off chocola.
Dag 3
- Ontbijt: ik heb ochtenddienst, dat betekend dat ik om 5 uur op moet. Geen zin om uitgebreid te ontbijten dus. Ik heb de vorige avond al 2 plakjes bananenbrood met blauwe bessen ontdooid, lekker voor in de trein. (Vind mijn kat ook heel lekker zoals je ziet!)
- Snack: een appel en 2 mandarijnen.
- Lunch: 4 rijstwafels met humus en 2 gekookte eitjes.
- Diner; Ik sla mijn tussendoortje even over want ik ben vroeg thuis en ik weet dat mijn vriend voor mij gekookt heeft: een Indisch gerecht met gehakt, aardappelen, groenten en naambrood! Als toetje heeft hij een pannacota gemaakt van mango en kokosmelk, ik eet alles op.
Dag 4
- Ontbijt: eindelijk weer eens samen met mijn vriend vrij, dat betekent rustig ontbijten en samen naar de sportschool. Een romig havermoutje met amandelmelk, blauwe bessen, pecannoten en een eetlepel notenpasta.
- Lunch: 2 geroosterde broodjes met humus, avocado, bosuitjes, paprika en rucola.
- Tussendoor: Vandaag viert mijn zusje haar verjaardag, ik weet dat dit lekker drinken en eten word dus sla de snack even over.
- Avondeten: 2 witte wijn, paar toastjes met brie en een visschotel.
- Toetje: thee met 3 stukjes chocola
Dag 5
- Ontbijt: ik zit nog zo vol van gister dus ik besluit een lekkere grote fruit salade te maken van mandarijn, banaan, appel, blauwe bes, kiwi en kokosrasp.
- Tijd voor een ochtendrun van 7 km!
- Snack: 3 rijstwafels met zalm, tomaat en rucola.
- Lunch: een grote kop zelfgemaakt pompoensoep. Ik maak eigenlijk elke week een grote pan soep, heel handig!
- Snack: ik liep in de supermarkt en uiteraard gaan alle Sinterklaas lekkernijen er nu heel goedkoop uit. Ik kon de gevulde speculaas niet weerstaan en neem dan ook een goeie plak bij mijn kop thee!
- Avondeten: ik heb een personeelsfeestje van het werk, we hebben heerlijk gegeten bij een Italiaan in Amsterdam. Ik had een ravioli van pompoen, walnoten en truffel! En die toetjes, ppfff niet normaal lekker! Ik deelde met mijn collega een chocolade fondaint en een cheesecakeje. Dit wordt morgen iets harder trainen haha!
Zo zie je maar dat ik hier en daar nog regelmatig snoep tussendoor. Omdat ik dit toelaat heb ik geen last van eetbuien. Wanneer ik echt ergens zin in heb neem ik het gewoon. Soms is dat 2 keer per dag maar soms ook een hele week niet. Ik weet dat ik kan vertrouwen op mijn lichaam en luister daar dan ook naar. Ik tel geen calorieën maar let er wel op dat ik eiwitten binnenkrijg omdat ik veel sport. Ik ben geen persoon van de cijfers, ik sta niet op de weegschaal. Zolang ik me vrolijk, energiek en sterk voel ben ik super blij. Genieten van het leven maar wel goed voor mijzelf zorgen vind ik belangrijk! xx Charlotte, Charlies Kitchen
Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!
En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?
Wat een mooie uitstraling heeft zij op de foto’s :). En prachtig haar. Het eten ziet er gevarieerd en lekker uit!
Leuk om te lezen! En inderdaad wat een goede/gezonde houding t.o.v. Eten!
Wauw, wat een goede en inspirerende houding ten opzichte van eten en sporten!
Leuk om weer eens een eetdagboekje te lezen! Ondanks dat het simpel is, ziet die gingebread havermout er echt super lekker uit. En dat bananenbrood ook trouwens. 😉