Review + korting: Avanca D1 draadloze headset

Sport  /   - 

Ik vind het een uitvinding: draadloze headsets voor tijdens het sporten. Nooit meer geknoei met draadjes, blijven hangen aan een apparaat en zo je halve oor mee trekken, snoertjes in de knoop, je telefoon nergens kwijt kunnen, dat soort gedoe. Herkenbaar? Lees dan maar snel verder.

Eerder dit jaar testte ik de draadloze S1 headset van Avanca. Ik schreef er deze review over. Lees ‘m vooral even door, maar in het kort samengevat: ik vind het een top ding. Avanca vroeg me nu hun andere draadloze headset te testen: de Avanca D1. En zo geschiedde…

Verschil Avanca D1 en S1

Op het hoog is het verschil nogal duidelijk. De S1 is oranje en heeft ronde oortjes en de D1 is wit met driehoekige oortjes. Wat dat betreft is het een kwestie van smaak. Hoewel beide uitvoeringen in diverse kleuren verkrijgbaar zijn.

De Avanca D1 beschikt daarnaast over Bluetooth 4.0, de nieuwste Bluetooth versie. Je hebt daardoor een nog betere verbinding en deze versie van Bluetooth is zuiniger, waardoor de batterij van je headset langer meegaat. Bij de D1 heb je zo’n 20% langere batterijtijd (dan bij de S1) voordat je weer moet gaan opladen.

Het belangrijkste verschil zit ‘m in de oordopjes. De S1 (oranje) is vergelijkbaar met de Apple Earpods. De D1 is echter ontworpen met echte in-ear oordopjes. De D1 wordt geleverd met 3 formaten oordopjes, zodat je zelf het formaat kunt kiezen wat het beste in je oor past.

Als cadeautje krijg je bij de Avanca D1 headset ook all weather proof kapjes. Die beschermen de oordopjes bij regen. Of hevig zweten. Is dat in elk geval geen excuus meer om niet tot het uiterste te gaan tijdens je training. 😉 avanca d1 headset

Wat vind ik er van?

Je wilt nu natuurlijk weten welke headset ik aanraad: de D1 of S1? Ik sport momenteel enkel nog met een Avanca headset. In de sportschool is het ontzettend handig, omdat ik dan altijd problemen heb met het bij me houden van mijn telefoon. De meeste sportbroeken hebben geen plek voor een iPhone. En als ik ‘m ergens in mijn shirt of broek klem – waar ‘ie niet hoort – komt mijn telefoon er bezweet uit en ben ik bijna bang voor waterschade. Ha! Als ik de draadloze Avanca headset gebruik, leg ik mijn telefoon gewoon naast me neer of op een apparaat. Ook tijdens het hardlopen is ‘ie fijn. Wederom geen geknoei met snoertjes en als ik onverwachts een beller heb, kan ik gewoon opnemen. Ja inderdaad, tijdens het hardlopen. Doe ik gewoon! Verder draag ik de Avanca headset ook tijdens het autorijden of op de fiets. Safety first he? Ideaal dus. avanca d1 headset

Ik was al ontzettend tevreden over de S1, dus koop die vooral als deze je aanspreekt. De D1 heeft net iets meer voordelen en is iets geavanceerder. Afhankelijk van je budget en wensen, moet je gewoon je keuze maken.

  • Prijs S1 €49,95, verkrijgbaar in het blauw, oranje, zwart en wit.
  • Prijs D1 €59,95, verkrijgbaar in het zwart en wit. (Nu met een klein beetje korting via deze site!)

Al heb ik misschien wel iets leuks wat je kan helpen bij het maken van je keuze… Avanca heeft namelijk niet stil gezeten:

Crowdfunding + mega korting op Avanca D1 Switch Headset

Avanca wil het mogelijk maken dat je de kapjes van de oordopjes van de D1 kunt verwisselen en zo dus elke keer een ander kleurtje aan je headset kunt geven! Vind ik leuk! Wat jij? Omdat dit technisch nogal een dingetje is, zijn ze een crowdfundingsproject gestart. Word jij ook zo enthousiast van verwisselbare kapjes? Dan kun je Avanca hier steunen! Je bestelt de D1 met maar liefst 19 verwisselbare kapjes (kijk hoe leuk die zijn!!) met 70 dollar korting! Je betaalt nu $99 i.p.v. $169. Bestel hier!

 

Avanca D1 Switch Headset - matches with any outfit - colors

 

Tip:  leuk cadeautje voor de feestdagen! Om te vragen of om te geven!

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Zien er gaaf en zeer handig uit! Overigens een tip; ik was even gaan zoeken en vond ze bij centralpoint.nl voor €49,99 voor de D1. Ken de site niet, maar volgens mij gaat t om precies dezelfde!

  2. Ik heb de s1, ook erg fijn. Al was deze versie fijner geweest omdat de dopjes van de s1 niet in 1 oor passen bij mij. Ik heb een beetje een vreemd oor ?