Summer Acai Kiwi Bowl – Haal de zon in huis!

Het zomergevoel is er bij mij hoor! We hebben veel zon gezien de laatste week en de temperaturen lijken weer steady boven de 20 graden. Als je mij ergens blij mee kunt maken is dat het wel. En bij sunny weer, hoort ook de terugkeer van de Zespri SunGold kiwi. Iets waar je mij niet blijer mee kunt maken! En Izzy trouwens ook. Ze is dol op de SunGold kiwi’s. Maar wie eigenlijk niet?! Ze zijn lekker fris en zoet van smaak, dus vandaar dat het echte allemansvriendjes zijn. Zespri SunGold is rijk aan vitamine C en dat draagt bij aan de versterking van het afweersysteem. 

Als het kouder is, eten Izzy en ik vaak warme havermoutpap als ontbijt. Maar nu het warmer wordt, mag het ontbijt wel iets lichter en zomerser! Helemaal geïnspireerd op mijn oude leventje in Bali en alle lekkere verse, fruitige, zomerse ontbijtjes die ik daar at in de leukste tentjes, maak ik in de zomer vaak een açaï bowl voor mijzelf. En Izzy vindt dit ook super lekker. Ik verkoop het als een ijsje aan haar, dat werkt altijd. Haha! Onze favo variant van de acai bowl is de Summer Acai Kiwi Bowl. Super simpel, want gemaakt van slechts 5 ingrediënten! Met de Zespri SunGold kiwi heb je namelijk niet veel anders nodig, omdat ze zo smaakvol zijn!

zespri SunGold Summer Acai Kiwi Bowl

Ingrediënten Acai Kiwi Bowl

voor 2 personen

  • Frozen Acai
  • 3 Zespri SunGold kiwi’s
  • 2 bananen
  • Plantaardige melk (naar keus)
  • Toppings, zoals granola of muesli

Bereiding Acai Kiwi Bowl

Heel simpel!

  1. Meng in een blender* de frozen acai, 2 SunGold kiwi’s, 2 bananen en voeg een klein beetje plantaardige melk toe. Niet te veel! Want je wilt dat het een dikke, stevige substantie blijft. Voeg liever later nog meer melk toe.
  2. Als je de juiste substantie hebt (dik en creamy!), zet je de blender uit en schep je de acai kiwi mix in 2 kommetjes.
  3. Snijd 1 Sungold kiwi in dunne plakjes. Garneer hiermee je acai bowl voor de helft.
  4. De andere helft van de acai bowl versier je met een lekkere granola of muesli. Beetje je best op doen, want het oog wil ook wat. (Food tip voor kids: maak er een gezichtje van!) zespri SunGold Summer Acai Kiwi Bowl

*Let op: je hebt wel een goede blender nodig, de frozen acai is soms lastig te verwerken voor een lichte blender.

De SunGold kiwi is hier thuis niet alleen een hit in deze acai kiwi bowl, maar ook als tussendoortje: door de midden snijden en lekker uitlepelen. Zo simpel kan het zijn. Een heerlijke zomerse en gezonde snack voor ons!

zespri SunGold Summer Acai Kiwi Bowl

Hoe eet jij je kiwi het liefst?

Liefs

Daisy

[Advertorial – Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri kiwi’s. dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *