Binnen kijken in mijn nieuwe huis!

Food  /   - 

 

2017 begon voor mij goed. Op 3 januari belde ik een aankoopmakelaar om mij te helpen bij het kopen van mijn eerste huis in Amsterdam. En exact 3 dagen later KOCHT ik daadwerkelijk een huis. Ja zeker, het kan snel gaan als je Daisy heet. Ha!

In maart kreeg ik de sleutels van mijn knusse optrekje van maar liefst 53m2! Het blijft Amsterdam he… 😉 Ik heb het huis gekocht na volledige renovatie, dus ik hoefde er niets aan te doen. Heerlijk. Alles is nieuw: van vloeren, muren, radiator, ramen en terras tot badkamer en keuken. Dat vond ik stiekem wel fijn hoor. Al dat geklus en gedoe zag ik nu niet zitten. Misschien later, bij een volgend huis. Ik vond dit al spannend genoeg om alleen te doen!

Ik hoefde het huis daarom alleen maar in te richten! Easy peasy. Het nadeel van 53m2 is dat het ‘maar’ 53m2 is. Maar het voordeel van wonen op 53m2 is het inrichten: je hebt helemaal niet zo veel nodig, meer past er immers niet in! Een aantal spullen had ik nog van mijn vorige huis, maar er moest wel een en ander nieuw aangeschaft worden.

Na een paar zaterdagen op Woonboulevards, Loods5, Ikea en andere winkels werd ik gek. Ik. Haat. Shoppen. Bah. Kleren shoppen in de stad vind ik stom, maar interieur shoppen is dus ook not my thing.

Ik weet op zich wel WAT ik wil – kijk maar naar mijn overvolle Pinterest boards! Maar hoe ik dat stijltje dan precies zo in mijn huis ga krijgen… geen idee. De ervaring leert – met 31 jaar mag je dat zeggen toch – dat ik dat beter aan iemand anders kan over laten als ik het écht leuk wil hebben, helemaal volgens mijn Pinterest-board. Als ik zelf aan de slag ga, komt het toch niet zo over met die styling…

Okay, dus hoe heb ik het inrichten van mijn casa gedaan?! Grote meubels heb ik zelf gekocht: bank, garderobekast, eetkamerstoelen en bed. Eettafel, bijzettafeltje en nachtkastjes had ik nog. En zoals ik al zei, met 53m2 is je huis dan vol!

Styling

Voor de afstyling, van alle leuke spulletjes en plantjes, heb ik een kennisje ingeschakeld: Chantal Horsthuis. Zij vind shoppen namelijk WEL leuk om te doen. En ze weet ook precies wat ze moet kopen, hoe ze het moet stylen en combineren, om dat stijltje van dat Pinterest-board (en leuker!) voor elkaar te krijgen! Van leuke woonshops tot kringloopwinkels, van H&M home tot Intratuin… ze vist overal de leukste items vandaan.

En nu is het dus af! Zo goed als – er blijft altijd werk aan de winkel met een eigen huis. Het enige wat ik echt nog wil doen is een badkamermeubel laten maken (wie heeft er tips voor goede meubelmakers?), barkrukken kopen en mijn balkon leuk inrichten! Ik denk aan een soort Bali op mijn balkon….

Ik ben ontzettend blij met mijn huis. Na twee maanden Bali en Ibiza was dit echt mega lekker thuiskomen. Ik ga je nu een klein toertje door mijn huis geven, na Chantals styling sessie! Leuk als je me laat weten wat je er van vindt!

Huiskamer – zithoek huis daisy woonkamer huis daisy woonkamer huis daisy woonkamer

Huiskamer – eethoek huis daisy woonkamer huis daisy woonkamer huis daisy woonkamer huis daisy eettafel

Keuken huis daisy keuken huis daisy keuken

Slaapkamer huis daisy slaapkamer huis daisy slaapkamer

Badkamer huis daisy badkamer huis daisy badkamer huis daisy badkamer huis daisy badkamer

Dat was ‘m!

Naast de slaapkamer heb ik ook nog een tweede slaapkamer die ik als kleedkamer gebruik. Daar heb ik verder niets boeiends mee gedaan en daarom ook geen foto’s ervan. Het balkon volgt later! Ongetwijfeld ook met leuke foto’s op de blog!

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 reacties

    1. ja mooi is ie he? En hij is nog niet eens af. Er moet nog een douchewand en badkamermeubel in. Dan nog mooier 🙂