Het succes van Cordaid en Giro 555 + WIN!

Win  /   - 

Zoals je misschien al wel weet geeft I Love Health ook graag aandacht aan goede doelen, zoals aan Cordaid. De wereld waar wij fitgirls en foodies in leven, kent namelijk ook een hele andere kant. Terwijl wij bezig zijn met hoe wij ons leven zo gezond mogelijk in kunnen vullen, tijd vrij maken voor de sportschool een verse salade of shake ergens buiten de deur scoren, gaan kinderen en volwassen in andere landen letterlijk dood van de honger. Dagen lang hebben zij niets te eten en vaak ook zelfs niets te drinken. Kunnen wij iets missen? Ja zeker. Daarom steunen wij Cordaid.

Het succes van Cordaid en Giro 555

Cordaid kwam onlangs in actie voor de slachtoffers van de hongersnood in o.a. Somalië en Zuid-Soedan. Aan de campagne “Help slachtoffers hongersnood” van Giro 555 (Giro555 is een initiatief van 11 samenwerkende hulporganisaties, waaronder Cordaid een belangrijke speler is. Cordaid voert de projecten uit die opgezet kunnen worden dankzij de donaties) werd door bekende Nederlanders heel veel aandacht besteed, en ook op social media werd de actie veel gedeeld. Hier zijn we natuurlijk onwijs blij mee. Helemaal als we te horen krijgen dat er met deze actie ruim 32,8 miljoen euro is opgehaald. Waarvan Cordaid 5 miljoen euro ontvangt om verschillende projecten te kunnen uitvoeren.

Cordaid kan met dit geld in totaal 84.000 mensen helpen door onder andere het leveren van voldoende voedsel, water, goede medicijnen,  (weder) opbouw van watervoorzieningen en goede hygiëne.  Vooral in landen als Zuid –Soedan, Oeganda en Somalië is deze hulp hard nodig. Door Cordaid te volgen blijf je op de hoogte van al hun acties, en geven ze donateurs een kijkje in de wereld van Cordaid.

Zo maakte de bekende fotograaf Ilvy Njiokiktjien, in opdracht van Cordaid, vorige maand een aangrijpende reis naar Zuid-Soedan. In het door oorlog en droogte ontwrichte land bezocht zij diverse vluchtelingenkampen en bracht het werk in beeld wat Cordaid doet om duizenden mensen in nood te helpen. Ilvy kwam met bijzondere verhalen en indrukwekkende foto’s weer thuis. Hoe de hulp van Cordaid werkt en mensenlevens redt in de meest moeilijke omstandigheden heeft zij op treffende wijze in beeld weten te brengen. Dit is een van de manieren waarop Cordaid laat zien wat ze kunnen en doen met alle donaties. Dat vinden we bij ILH een heel fijn gevoel. Er gebeurt dus ook daadwerkelijk iets met al die opbrengsten. Wil jij ook zien aan welke projecten Cordaid werkt? Laat dan je mail adres achter, en blij zo op de hoogte. Daarnaast maak je dan ook nog eens kans op een van de foto’s van Ilvy.

Nu zijn er ook veel mensen die hun bedenkingen hebben bij de vele goede doelen. En dat is niet zo gek, want helaas, ook vandaag de dag bestaan er nog organisaties die niet waar maken wat ze zeggen. Cordaid daarentegen probeert hun donateurs zoveel mogelijk te betrekken bij hun hulp.

Win een prachtige foto

Blijf op de hoogte van wat Cordaid. En zie wat er met jouw geld wordt gerealiseerd. Laat hier je mailadres achter! En maak kans op deze prachtige foto van Ilvy Njiokiktjien, gesigneerd en afgedrukt op plexiglas.

Cordaid
WAU, SOUTH SUDAN – MARCH 2017: Een meisje draagt water van een kraan naar de tent waar ze woont in het UN opvangkamp in Wau, Western Bahr-el-Gazal, Zuid-Soedan. CREDIT: Ilvy Njiokiktjien

Groetjes,

Daisy & Mirte 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *