7 x vegetarisch broodbeleg op een rij

Food  /   - 

Ondanks dat ik geen vegetariër ben, kies ik regelmatig bewust voor plantaardige producten. Dit doe ik niet alleen omdat ik plantaardig eten erg lekker vind, maar ook omdat ik vind dat we met zijn allen wel wat minder vlees kunnen eten. Wanneer ik bijvoorbeeld ’s avonds van plan ben om een stukje vlees of kip te eten, vind ik het wat overbodig om tussen de middag ook nog eens allerlei vleeswaren op mijn boterham te doen. Ik ga dan liever voor een groentespread, kaas of iets lekker zoets. Op deze manier probeer ik een mooie balans te creëren tussen vlees en plantaardige producten. Benieuwd voor welk vega broodbeleg ik dan kies? Ik heb mijn favorieten hieronder voor je op een rij gezet.

Vegetarisch broodbeleg

Vega spreads van Mr. Kitchen

 

Mister Kitchen gelooft in groente op je brood, maar vindt het huidige aanbod saai en smakeloos. Dat kan veel beter én lekkerder met een basis van peulvruchten in plaats van olie of mayonaise. Het resultaat: heerlijke en verantwoorde vegan spread. vegetarisch broodbeleg

Appelstroop

Appelstroop is een beetje een vergeten broodbeleg. Terwijl het zo gezond is! Appelstroop barst van de ijzer, vooral belangrijk voor de vega’s onder ons. Als je je vermoeid voelt, kan dat wel eens komen van een ijzer tekort. Wat vaker appelstroop op je brood dus!

Hüttenkäse

My all time favourite: Hüttenkäse. Ik kan eigenlijk niet meer zonder. Op een tosti, door een salade of gewoon simpel op een cracker, Hüttenkäse is altijd goed.

Zonnatura spread

Nog meer toppers voor op brood: de groente spreads van Zonnatura. Van (spicy)tomaat, pompoen en paprika tot spinazie met pijnboompitten. Allemaal even lekker en gezond!

vegetarisch broodbeleg

Ei met bieslook

Super simpel, maar zo lekker! Een gekookt of gebakken eitje met wat vers gesneden bieslook on top.

Hummus

Ik ben dol op hoemoes. Heerlijk op een cracker, bruine boterham of als dipje. En om lekker af te wisselen, ga ik meestal voor de hummus variaties van Maza. Wat dacht je bijvoorbeeld van hummus met rode biet, tomaat-basilicum, kerrie of pompoen? Gezond, voedzaam en vooral heel erg lekker! Of maak ‘m zelf!

Vega leverworst

Zo nu en dan een boterham met leverworst, heerlijk vind ik dat. Maar het gekke is, ik hou dus niet van echte leverworst, maar enkel van de vega variant van de Appie . De soja en tuinkruiden geven net even een andere en minder vleesachtige smaak. Ik ben fan.

Wat is jouw favo vegetarisch broodbeleg? Tips? Ik ben heel benieuwd!

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *