GETEST: PLTS Reformer Pilates & Barre: het geheim van Victoria Secret modellen

Sport  /   - 

Amsterdam is sinds afgelopen week een nieuwe en hippe sportclub rijker: PLTS, High intensity reformer pilates & barre. Een geheel nieuw concept in Nederland. Renée Vervoorn (wie ooit fan was van TMF kent haar vast nog!) heeft samen met haar man Guy van der Reijden (eigenaar van 3SIXTY5 Personal Training, met 3 locaties door Nederland en bekend doordat hij verschillende BN’ers in shape heeft gebracht) deze nieuwe sporttrend naar Nederland gehaald. 

Toen zij vorig jaar op vakantie waren in LA kwamen zij in aanraking met de deze hypermoderne reformer pilates machines en barre lessen. Het geheim van veel Victoria Secret modellen. Zij trainen al langer aan de hand van dit sportconcept. Dit moeten we in Nederland ook hebben, zo vond het #fitcouple. Zo gezegd zo gedaan. En tot nu met succes, want voor komende weken zitten bijna alle lessen al vol! ILH heeft gelukkig nog een plekje in één van de Barre lessen kunnen veroveren. Hoe dat was, en wat het nu precies inhoudt ga ik je vertellen.

Wat is de Barre Workout?

Mirte Barre

Ondanks dat ik normaal wat meer van de extreme sports ben (lees kickboksen, krachttraining, snowboarden en surfen) heeft deze balletachtige workout, oftewel de Barre workout, mij aangenaam verrast. Sterker nog, ik vond het heel erg leuk en effectief om te doen.

Tijdens de Barre Workout doe je allerlei oefeningen aan de hand van een balletbar voor een spiegel. Ik waande me heel even in de wereld van The Black Swan toen ik de zaal in liep. Maar al gauw merk ik dat dit geen klassieke balletles is. De vlotte muziek en de snelle oefeningen maken het net even anders. Denk aan combinaties met lunges, kick en side backs en push ups, maar ook de klassieke ballet technieken zoals een de plié, relevé of de tendu komen voorbij. Juist die afwisseling maakt dit concept uniek en effectief. Het is geen sport waarvan je ‘breed’ wordt, maar je traint wel al je spiergroepen. Daarnaast zijn de oefeningen een hele goede manier om je lenigheid bij te houden of in mijn geval weer op te bouwen! Kortom, ik ben fan.

Reformer Pilates

Naast de Barre lessen kun je ook kiezen voor de Reformer Pilates workout. Deze les heb ik helaas nog niet uitgeprobeerd maar staat wel op de planning. Renée legt me aan de hand van de les die nu bezig is uit hoe het werkt: “Deze lessen zijn – in tegenstelling tot ‘gewone’ pilates – beat driven en snel, maar minstens zo effectief. In vijftig minuten heb je een enorm effectieve workout achter de rug. En ga je een stukje flexibeler de deur uit.”

PLTS amsterdam, pilates
Een impressie van één van de reformer pilates lessen bij PLTS (bron:PLTS)

Of je nu een ervaren sporter bent of niet, iedereen kan op zijn eigen niveau mee doen bij PLTS REFORMER PILATES & BARRE.

OneFit & PLTS

Leuk detail: je kunt de pilates lessen bij PLTS ook via OneFit reserveren!

€25 korting op een OneFit abonnement

Meld je aan op Onefit.nl en vul code ILOVEHEALTH in, een ontvang €25 korting en een OneFit tas!

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Het klinkt als een leuke sportles, maar ‘Je ontwikkelt op deze manier je spieren in de lengte, waardoor je dus niet ‘breed’ wordt’- is natuurlijk onzin. Zo werken spieren helemaal niet. Je kunt je spier belasten waardoor deze dikker/sterker/beter ontwikkeld raakt, maar spieren ‘in de lengte’ ontwikkelen bestaat niet. Vrouwen hebben trouwens sowieso maar weinig aanleg om breed te worden van sporten, en als dat dan wel gebeurt- wat is er mis mee?