Hoe kan je hooikoortssymptomen managen met een pollenradar?

Blog  /   - 

Hooikoorts is een veelvoorkomende en terugkerende aandoening die elk jaar het leven van veel mensen lastig maakt. Er wordt geschat dat zo’n 20% van alle Nederlanders een bepaalde vorm van hooikoorts heeft. Dit veroorzaakt voor veel mensen vervelende symptomen zoals vermoeidheid, jeukende of branderige ogen, loopneus en nog veel meer klachten. Omdat deze klachten een grote impact kunnen hebben op het dagelijks leven van hooikoortspatiënten, is het logisch dat veel mensen deze symptomen zoveel mogelijk willen verminderen. De Alles over Allergie Hooikoortsradar kan hier goed bij helpen. Maar wat is het eigenlijk? En hoe gebruik je zo’n pollenradar? Je leest het in dit artikel.

Wat is een pollenradar?

De pollenradar of hooikoortsradar is een handige tool van Alles over Allergie die berekent welke bomen, grassen of onkruiden in de lucht zitten per locatie. De pollenradar gebruikt verschillende stations die verspreid zitten over het land, en kan zo een nauwkeurige en actuele weergave geven van welke pollen er in de lucht zitten op dat moment.

Het gebruik van een pollenradar

Maar hoe gebruik je zo’n pollen- of hooikoortsradar dan eigenlijk? Het gebruik van deze radar is heel erg makkelijk. Je vult je woonlocatie in, en vervolgens laat de radar precies zien hoeveel pollen er in de lucht zitten op dat moment. Met deze informatie kan je dus zien of jij je moet voorbereiden op deze pollen. Bijvoorbeeld door medicatie te nemen of door voorzorgmaatregelen te nemen.

Voor mensen die veel klachten ervaren van hun jaarlijks terugkerende hooikoortssymptomen, is het een geweldige tool om zo preventief te kunnen handelen. Deze mensen kunnen als bijvoorbeeld medicatie nemen en de allergenen zo veel mogelijk proberen te vermijden, waardoor ze een stuk fijner het pollenseizoen doorkomen.

Wat moet ik doen als er pollen in de lucht zijn waar ik allergisch voor ben?

Mocht je de radar gebruiken en zien dat er pollen waar jij allergisch voor bent in de lucht zitten, zijn er verschillende dingen die je kan doen. Allereerst: als je van je allergiespecialist medicatie gekregen hebt, dan kan je deze het beste nemen. Ten tweede kan je beginnen om pollen zo veel mogelijk te vermijden.

Hoewel deze pollen nooit compleet te vermijden zijn, kunnen de onderstaande tips al goed helpen:

  • Houd ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten.
  • Ga zo min mogelijk naar buiten.
  • Check de hooikoortsradar om te kijken wanneer je je kamer kunt luchten.
  • Overweeg de aanschaf van een pollenfilter
  • Droog je wasgoed niet buiten.

Dit zijn slechts enkele tips van de vele die je kan toepassen. Mocht je nog meer handige tips willen lezen, ga dan naar de pagina van Alles over Allergie. Daar staat uitgebreid beschreven wat hooikoortspatiënten kunnen doen om hun klachten te verminderen, wanneer er veel pollen in de lucht zitten.

>>Lees hier meer over 5 natuurlijke tips tegen hooikoorts

heb jij last van hooikoorts? Ik sinds vorig jaar pas! Heel gek dat dat op latere leeftijd ineens kan komen. Wat is jouw ultieme tip tegen hooikoorts?

Groetjes

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *