Zomerse watermeloen salade met geitenkaas

Bijgerechten, Diner, Lunch  /   - 

Wie mij goed kent heeft mij de afgelopen tijd regelmatig gevraagd ‘of alles wel goed met me gaat’. Ik eet namelijk watermeloen. Correctie: ik eet heel veel watermeloen. En I luv it!!! Dit is gek, want tot een jaar geleden gruwelde ik van meloen. Echter werd ik vorig jaar tijdens mijn reis door Azië ineens een grote meid en lustte ik watermeloen. Ik kreeg heel vaak watermeloen geserveerd bij mijn fruitsalades of in fruitsmoothies. En vond het ineens onwijs lekker! Niet die groengele galia meloenen, daar bedank ik nog even voor. Maar watermeloen… damn wat lekker zeg! Ik heb duidelijk wat gemist in mijn leven.

In het kader van deze wonderlijke watermeloen openbaring, daarom een receptje met dit heerlijke zoete zomerfruit! En simpeler dan dit wordt het echt niet lieve mensen.

Watermeloen bevat – heel verrassend – erg veel water. Een goede dorstlesser op warme dagen dus. Watermeloen is ook rijk aan ijzer, kalium en vitamine C.

Wist je trouwens dat watermeloen familie is van de komkommer?! Die had ik niet zien aankomen… watermeloen salade geitenkaas

Ingrediënten watermeloen salade met geitenkaas

  • 200 gram watermeloen
  • 2 flinke handen rucola
  • 50 gram zachte geitenkaas (of feta)
  • 2 el amandelschaafsel

Bereiding watermeloen salade met geitenkaas

  1. Snijd de watermeloen in kleine blokjes.
  2. Doe de meloen samen met de rucola in een grote kom.
  3. Verdeel de geitenkaas erover.
  4. Garneer met het amandelschaafsel.

Dressing tip: zonder dressing is de salade al ontzettend lekker. Maar hij smaakt ook enorm goed met een tzatziki sausje! watermeloen salade geitenkaas

Ben jij ook zo dol op watermeloen? Heb je nog lekkere receptjes met watermeloen? Deel je tips en ideeën in de comments. Vind ik leuk 🙂 x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Ik heb laatst thuis een salade uit een restaurant nagemaakt met veldsla, watermeloen, geitenkaas, prosciutto en taggiasche olijven (het originele recept bevatte ook tamarillo tomaten, kappertjes en olijvenvinaigrette). Ik eet normaal nauwelijks vlees en ik hou ook niet van fruit in mijn eten, maar het was echt heerlijk!