Clubsandwich met gegrilde groenten en Hüttenkäse

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Er zijn de afgelopen jaren al heel wat potten Hüttenkäse in huize I Love Health doorheen gegaan. De witte kaas staat bijna dagelijks op het menu! In allerlei variaties: op een cracker met kipfilet, op een boterham met zalm, door een salade, op een wrap, op een rijstwafel met rauwkost, op een pizza, in een omelet… je hoort het al; ik kan van alles bedenken met deze ‘cottage cheese’. Omdat Hüttenkäse zo ‘lekker licht’ is – want het is lager in vet dan andere ongerijpte kazen – vind ik het vooral in het voorjaar en de zomer goed passen.

Een boterham kaas of ham is nu eenmaal niet zo I Love Health-proof en gaat op den duur ook vervelen. Daarom heb ik een heerlijk, lekker licht clubsandwich recept met Hüttenkäse bedacht. Leuk als je ook jouw recepten met Hüttenkäse en #lekkerlicht op social media deelt. Dan kan ik het terug zoeken en ook weer inspiratie opdoen!

Kende je Hüttenkäse nog niet? Hüttenkäse is een “cottage cheese”: een jonge ongerijpte kaas met 3,9% vet. Bovendien is het rijk aan eiwitten. Eiwitten dragen bij aan het herstel van spieren na sport. Gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Ingrediënten Clubsandwich met gegrilde groenten en Hüttenkäse

Voor 1 persoon

 • 3 boterhammen*
 • 6 el Hüttenkäse
 • 4 plakken courgette
 • 4 schijven aubergine
 • 1 el honing
 • Olijfolie

*Kies a.u.b. voor goed brood! Dat wil zeggen van een goede bakker. Er is niks mis met brood, maar de kwaliteit is wel belangrijk. Koop je het bij een goede bakker, dan is het hopelijk wel suikervrij. Kies voor volkoren, maar beter nog voor spelt zuurdesem, mijn favoriet! clubsandwich hüttenkäse

Bereiding Clubsandwich met gegrilde groenten en Hüttenkäse

 1. Verdeel een beetje olijfolie over de courgette en aubergine en grill in een grillpan of in de oven.
 2. Toast ondertussen de boterhammen.
 3. Begin met de onderste boterham en doe hier een laagje Hüttenkäse op. Vervolgens twee plakken courgette en twee schijven aubergine. Doe hetzelfde met de volgende boterham en stapel deze op de eerste boterham.
 4. Smeer de derde boterham in met de honing en leg deze bovenop de andere twee boterhammen (met de honing uiteraard naar beneden).
 5. Steek er twee prikkers in en snijd voorzichtig doormidden.

Enjoy!

Op I Love Health vindt je diverse recepten met Hüttenkäse. Maar als dat nog niet genoeg is, vind je ook veel inspiratie op de site van Hüttenkäse. clubsandwich hüttenkäse

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Ziet er lekker uit, maar ik lees veel over dat de honing in de supermarkt vol zit met toegevoegde suikers. Welke honing kan ik dan het beste nemen en waar kan ik deze kopen?