Salade met gegrilde aubergine en Marokkaanse kip

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Soms kan ik heel lang nadenken over een goed recept wat ik op de site wil zetten. Twijfel over dit, twijfel over dat. Maar zo nu en dan tover ik out of the blue een heerlijk gerechtje op tafel. Zoals vorige week tijdens de lunch. En het is al helemaal een topper als je je bedenkt dat deze lunch gemaakt is van kliekjes. Maar wat een bij elkaar geraapt zootje zou moeten worden, werd een heerlijke salade met gegrilde aubergine en Marokkaanse kip!

Ingrediënten salade met gegrilde aubergine

Voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • Olijfolie (met kruiden)*
  • 4 kipfilets (circa 400 gram)
  • 8 handen verse spinazie
  • 1 rode ui
  • verse koriander
  • Kokosolie

Voor de kip

  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl gember poeder
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl peper
  • Snuf zout

Bereiding salade met gegrilde aubergine

  1. Zet de oven op de grillstand en verwarm indien nodig voor.
  2. Snijd de aubergines doormidden en snijd er vervolgens lange repen van.
  3. Leg ze op een rooster en besprenkel met de (kruiden)olijfolie.
  4. Zet zo’n 15 minuten onder de grill, totdat ze bruin kleuren en ‘grillstrepen’ krijgen. Let op: zorg dat het niet aanbrandt! Elke grill is anders, houd het dus goed in de gaten.
  5. Meng alle kruiden voor de kip met elkaar in bakje.
  6. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes. En roer vervolgens de kruiden door de kip zodat alles goed bedekt is.
  7. Verhit in een koekenpan of wok de kokosolie en bak vervolgens de kip tot het gaar is.
  8. Meng ondertussen in een grote kom de spinazie met de gesnipperde rode ui en wat olijfolie.
  9. Haal de aubergines uit de over en de kip uit de pan.
  10. Maak nu de borden op: start met de spinaziesalade en leg vervolgens de gegrilde aubergine repen er vanuit het midden op en verdeel nu ook de kip erover. Verdeel er tot slot nog wat verse koriander over.

salade met gegrilde aubergine Geniet ervan!

x Daisy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Vanavond gemaakt, was echt super lekker.. Denk wel dat ik de volgende keer de rode ui even mee bak met de kip, deze was nu erg overheersend…