Eetdagboek health lover Hannah Vreugdenhil

Eetdagboek, Food  /   - 

Naar sommige eetdagboekjes ben je stiekem nog nieuwsgieriger dan andere. Zo was ik heel benieuwd naar die van Hannah Vreugdenhil. Ik volg haar al een tijdje op Instagram, zowel haar privé account als die van haar bedrijf DoorMeal, en zie dat ze een enorme passie voor voeding en sport heeft. Een aantal jaar geleden gooide ze het roer om qua voeding en sport, wat o.a. een waanzinnig goed lijf opleverde. Het was niet alleen een fysieke transformatie, ook werd ze een veel gelukkiger persoon, als ik alle mooie teksten mag geloven. Ik vind dat dus enorm inspirerend! Uit haar passie voor voeding en koken ontstond dit jaar haar eigen bedrijf DoorMeal: een écht healthy delivery service in Amsterdam. De maaltijden zijn er elke keer weer fingerlicking lekker uit en ik hoor niets anders dan lovende woorden. ILH VL Hannah Eten

Lees je mee?

Eetdagboek van Hannah Vreugdenhil

Maandag

06:30 Ontbijt: Mijn maandagochtend begint altijd met een zware benentraining. Omdat ik weet dat mijn benentrainingen altijd onwijs zwaar zijn, zorg ik er altijd voor dat mijn ontbijtjes wat calorierijker zijn dan mijn gemiddeld ontbijtje. Ik eet altijd maar een halfuur van tevoren (persoonlijke voorkeur), dus dan moeten er veel calorieën in een kleine oppervlakte. Pindakaas is dan voor mij ideaal! Het ligt er oprecht aan waar ik op dat moment trek in heb. De ene keer is het roggebrood met ei en ham, maar vandaag is het knäckebröd met pindakaas en cacao nibs. eetdagboek Hannah Vreugdenhil ontbijt

09:00 Tussendoortje: Eiwitreep! Dat is wel echt een heerlijke bijkomer als ik klaar ben met trainen. Vandaag is het een cookies smart bar.

12:30 Lunch: Mijn Chef en ik zijn vandaag aan het experimenteren met nieuwe smaken, dus voor mijn lunch heb ik een paar pittige gamba’s gegeten met een bulgur salade, een merquezeworstje gemaakt met lamsgehakt en een vijgencompotje met geitenkaas.

15:00 Tussendoortje: Ik ben echt gek op zoet en de aardbeien zijn nu helemaal in het seizoen en mierzoet! Dus als tussendoortje heb ik 250 gram Hollandse aardbeien gegeten.

18:00 Avondeten: Mijn dag begint altijd vroeg, dus ik mijn avondeten kan nog wel eens vroeg uitpakken. Vandaag is op zijn Hollands om 18:00! Mijn avondeten bestaat zo goed als iedere dag uit, hoe kan het ook anders, een DoorMeal. Vanavond heb ik de publieksfavoriet ‘Steak ’n Fries’ gegeten. Een large portie, omdat ik op de dag van mijn benentraining echt wat meer moet eten. eetdagboek Hannah Vreugdenhil - doormeal steak

22:00 Voor het slapen gaan: Mijn every day pre bed time meal is 450 tot 500 (hangt er vanaf hoeveel er daadwerkelijk in de verpakking zit) gram magere Franse kwark met cacaopoeder en een beetje honing. Vanavond zit er ook een beetje chia zaad in, omdat ik ander iets te laag in vetten zou zitten vandaag. Ook heb ik er wat kokossnippers aan toegevoegd voor de smaak! eetdagboek Hannah Vreugdenhil kwark

Dinsdag

06:30 Ontbijt: De dinsdagochtend begin ik mijn dag met een bovenlichaamtraining. Mijn calorie inname is voor mijn training vrij laag, omdat ik vlak voor mijn training eet en ’s ochtends niet de grootste eter ben. Daarom eet ik twee crackers met zo ongeveer 50 tot 75 gram hüttenkäse. eetdagboek Hannah Vreugdenhil ontbijt cracker hüttenkäse

09:15 Tussendoortje: Een eiwitreep!  Vandaag gaan we voor de white chocolate smart bar.

11:00 Lunch: Kennen jullie dat? Wetende dat er een super lekkere maaltijd voor je klaarligt en je niet kan wachten? Hihi super vroege lunch vandaag dus! Een vegetarische DoorMeal ‘Roll that Beetroot’: een wrap met geitenkaas, bietjes, olijven, rucola en een te lekkere koolsla. eetdagboek Hannah Vreugdenhil doormeal wrap

Tussendoortje: Mijn tussendoortje moeten overslaan, omdat ik zo druk aan het werk was en inmiddels onderweg naar een debat over ‘je bent wat je eet’.

21:30 Avondeten: Ook voor mij is DoorMeal echt een uitkomst, want vandaag was het zo hectisch en druk dat ik pas rond kwart over 9 thuis kwam en gelukkig kan gaan genieten van de DoorMeal ‘Sateh Matah’, een kipsaté met rijst en zure groenten, waar de homemade satésaus zeker niet van mag ontbreken! eetdagboek Hannah Vreugdenhil Doormeal sateh

23:00 Voor het slapen gaan: Hoe erg het ook is, maar zonder kwarkje wil ik gewoon niet slapen! Dus ook vanavond een kwarkje met cacaopoeder en honing.

Woensdag

06:15 Ontbijt: De woensdag is mijn intensieve cardio dag. Een HIIT staat gepland voor vandaag! Ik neem dan alleen een banaantje, anders komt alles weer omhoog.  

09:40 Tussendoortje: Ik heb ’s ochtends eiwitpannenkoeken gemaakt met vanille whey (20 gram), 3 eieren, 40 gram havervlokken en een handje blauwe bessen. Omdat ik voor de training wat weinig heb gegeten, compenseer ik dat met een grotere post workout meal. eetdagboek Hannah Vreugdenhil ontbijt pannenkoekjes

13:00 Lunch: Mijn lunch bestond vandaag uit tonijn met kleefrijst en gegrilde asperges met een beetje ketjap. Beetje een vreemde combi, maar stiekem wel een van mijn favo mixjes.

18:30 Avondeten: Vandaag is het launch event van #MyKillerBodyMotivation van Fajah. We zijn de hele dag druk bezig geweest met de voorbereidingen en daar moet natuurlijk het een en ander geproefd worden! Mijn avondeten bestond uit mini DoorMeals: quinoa-geitenkaas burgers, steak ’n fries en sateetjes. eetdagboek Hannah Vreugdenhil - doormeal

22:00 Voor het slapen gaan: Kwarkje dus…  

Donderdag

06:10 Ontbijt: De donderdagochtend begint weer met een stevige benentraining. Dat betekent weer lekker knäckebröd met pindakaas!

10:20 Tussendoortje: Een super lekker tussendoortje gehaald op het terras van Yoghurt Barn, zodat ik goed en productief door kan werken. Ik ben echt een zoetekauw dus chocolade, Bastognekoeken, stroopwafel en karamel mogen niet missen in mijn hangop! eetdagboek Hannah Vreugdenhil - yoghurt barn

13:15 Lunch: Omdat mijn tussendoortje vrij heftig was qua calorieën, doe ik het met mijn lunch iets rustiger aan. Een heerlijke DoorMeal ‘Salad So Nice-oise’: Verse tonijn met ansjovis, en groenten. eetdagboek Hannah Vreugdenhil salade nicoise

17:30 Avondeten: Lekker vroeg weer vandaag, omdat ik toch snel trek kreeg na mijn lunch. Vandaag was het pizzadag bij DoorMeal! Ik at een pizza van zelfgemaakte pizzabodem, tonijn, garnalen en rivierkreeftjes… Wat wil ik nog meer?! 😉 

21:00 Voor het slapen gaan: Kwarkje… 

Vrijdag

06:00 Ontbijt: Vrijdag sluit ik de week af met een bovenlichaamtraining. En eet ik weer knäckebröd met hüttenkäse.

09:50 Tussendoortje: Vandaag had ik geen zin in een reep en heb ik een havermoutpapje van 50 gram havermout met 20 gram vanille whey gemaakt.

12:15 Lunch: Doordat ik vandaag druk in de weer ben en de hele dag op pad, heb ik mijn DoorMeal meegenomen. Een super lekkere ‘Emperor’s Salad’ van krokante kippendijen, knapperige groenten, beetje Parmezaan en een homemade caesardressing. eetdagboek Hannah Vreugdenhil salade doormeal

14:10 Tussendoortje: Een fruitsalade met banaan en blauwe bessen.

17:30 Avondeten: Toch wel mijn favoriete DoorMeal: Blushing Shrimp! Lekkere rode curry met super garnalen, rijst en gegrilde paksoi. eetdagboek Hannah Vreugdenhil DoorMeal shrimp

20:00 Voor het slapen gaan: Kwark it is! 

Zaterdag

06:50 Ontbijt: Zaterdag is rustdag qua trainen. Omdat ik vandaag niet ga trainen heb ik iets meer tijd om wat uitgebreider te ontbijten met poffertjes! Havermout, whey, ei, kokosmelk en wat fruit erdoorheen. Genieten! eetdagboek Hannah Vreugdenhil ontbijt poffertjes

11:00 Tussendoortje: Iedere zaterdag haal ik op de Zuidermarkt verse filet american en neem ik een roggebroodje uit de gril met een goede laag filet! eetdagboek Hannah Vreugdenhil roggebrood filet american

Lunch: Vandaag heb ik een zakelijke meeting en ben ik zo in de weer om van alles te regelen voor het launch event van DoorMeal morgen, dat mijn lunch er bij in schiet.

14:30 Tussendoortje: Geen lunch hakt er goed in en een bruin pistoletje met kipfilet gaat er dan wel in!

20:00 Avondeten: Curry time! Wie wat bewaart, heeft wat! Ik ben onwijs fan van curry en daarom had ik een curry van gister bewaart voor vandaag! De Crazy Curry met gele curry, kip, naanbrood, rijst en groenten als bloemkool en paksoi. eetdagboek Hannah Vreugdenhil curry doormeal

22:00 Voor het slapen gaan: Again… kwark.

Zondag

06:10 Ontbijt: Zondag is mijn actieve herstel dag, dus knäckebröd met hüttenkäse en dan even lekker zwemmen!

11:00 Tussendoortje: Mijn passie blijft toch kokkerellen en vandaag heb ik een bananenbrood gemaakt met cacao en walnoten. Helaas kan ik niet maar één plakje eten, dus na twee plakjes heb ik ze gauw ingepakt en uitgedeeld! eetdagboek Hannah Vreugdenhil bananenbrood

Lunch: Vandaag is mijn Lauch Event, dus van de zenuwen krijg ik even niets weg!

20:20 Avondeten: Mijn Launch Event was een mega succes en ik heb eindelijk de honger weer teruggevonden! DoorMeal ‘Sweetnes with Stuff’ staat op het menu vandaag: gevulde zoete aardappel met geitenkaas en bieslook. Een salade van bonen en baby gem. Genieten! eetdagboek Hannah Vreugdenhil zoete aardappel doormeal

22:00 Voor het slapen gaan: Kwarkje dus.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

  1. Hee dames! Ook ik ontbijt regelmatig met knäckebröd, maar ik heb echt nog zooon honger na 2! Soms eet ik er daarom wel 4… is dit heel erg slecht?? Ik lunch wel een stuk lichter volgens mij, ik eet een bak kwark van 500 ml. Als tussendoortje een appel of een stukje kwarkbrood … ik hoor het graag!