Recept: spinaziesoep met munt

Diner, Lunch, Recepten, Soep  /   - 

Een soepje is voor mij het ideale gerecht voor een luie zondag. Niet te moeilijk, niet te zwaar, gewoon lekker. En vaak maak ik dan wat extra zodat ik het de dag erna met de lunch kan eten of snel na werk als ik ga sporten en geen tijd heb om uitgebreid te koken. Leuk voor de variatie! Zelf soep maken is verre van moeilijk. Het enige wat je in huis moet hebben is een pan en staafmixer of blender. Zoals jullie weten ben ik bezig om met NewFysic een paar kilootjes af te vallen. Dit lekkere recept voor spinaziesoep is van NewFysic en heb ik afgelopen weekend gemaakt, en smaakte zéér goed kan ik je zeggen. En wat goed smaakt – en gezond is – wil ik jullie natuurlijk niet onthouden!

Ingrediënten spinaziesoep met munt

Voor vier personen

  • Olijfolie
  • 2 grote uien, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 bosje munt, grof gehakt
  • 1 bosje peterselie of koriander, grof gehakt
  • 1,2 liter groentebouillon (van 2 bouillonblokjes gemaakt)
  • 500 gram verse jonge spinazie, grof gehakt
  • Sap van 1-2 citroenen
  • Nootmuskaat
  • Yoghurt
  • Zout en peper

Spinazie voor spinaziesoep met munt recept

Bereiding spinaziesoep met munt

  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de uien, knoflook en chilipeper 10 minuten tot ze zacht en goudkleurig zijn.
  • Doe de kruiden en bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de spinazie toe en kook deze 2 minuten tot het blad net slinkt.
  • Voeg het citroensap toe samen met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
  • Gebruik een staafmixer en pureer de soep tot een grove puree.
  • Schep de soep in (voorverwarmde) kommen en schenk er een scheutje yoghurt over en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Et voila, je spinaziesoep met munt is ready to eat!

Benieuwd naar mijn NewFysic afval avontuur? Hier lees je er alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

  1. Ik heb deze soep vandaag gemaakt en smaakte wel, ik vond hem alleen wat te zuur. Ik had 2 citroenen gebruikt en denk dat ik er beter een had kunnen pakken.

    1. Wat toevallig, ook ik heb de soep vandaag voor het eerst gemaakt en ook ik vond de soep wat zurig smaken. Ik ben benieuwd of het zure randje er vanaf is wanneer ik de volgende keer maar één citroen gebruik.

  2. Begrijp ik het nou goed dat je de munt en peterselie of koriander 15 min laat koken? Dan verliest het toch veel smaak en voedingsstoffen?

    1. Yes! Dat is wat ik bedoel. Zelf een bouillon maken van groentebouillonblokjes en water. Kind kan de was doen 😉 Ik zal het aanpassen in het artikel! x