Op wintersport in Brixental #deel1

Overig, Travel  /   - 

Als íets mij enorm gelukkig maakt is het wel een wintersport. Blauwe lucht, verse sneeuw, zonnetje op mijn kop en snowboarden. Love it. Je kunt mij echt niet blijer maken. Al zolang ik me kan herinnering ga ik op wintersportvakantie. Lekker de hele dag in de frisse berglucht en actief bezig zijn. Ik heb zelfs 3 jaar in de Alpen gewoond en gewerkt. Dus met een klein beetje pijn in mijn hart moest ik deze wintersport aan me voorbij laten gaan. Gelukkig wilde Noeska, gastblogger voor I Love Health, zich wel ‘opofferen’. Lees nu deel 1 van haar avontuur in Brixental.

Noeska: Op sommige momenten ben je je vriendinnen eeuwig dankbaar. En dit was zo’n moment. Al sinds januari zeurde ik dat ik zo’n zin had om op wintersport te gaan, maar helaas lukt het niet om dit met vrienden te plannen en toen kwam het bericht van Dais; “Noes wil jij het gezellige Brixental in Oostenrijk ontdekken voor mijn site?” Nou, daar had ik dus mega zin in!

In 3 uur op de plek van bestemming

Als ik aan wintersport denk, denk ik aan lange dagen buiten, heerlijke de zon op mijn gezicht, lekker eten, glühwein en vooral heel veel ontspanning en plezier. Maar ook aan een lange autorit. Ik ben in de 15 jaar dat ik op wintersport ga altijd met de auto (of bus) geweest, en ik kan je vertellen dat was niet altijd een pretje. Het fijne aan deze vliegtrip was dat we in 1,5 uur op Salzburg stonden en in 3 uur op de plaats van bestemming waren. Halleluja, dankjewel Transavia voor deze fijne mogelijkheid.

Oostenrijk verras me

Bestemming: de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk. Ik houd van wintersport en gezelligheid, dus ik kan me zo voorstellen dat Oostenrijk en ik goed bij elkaar passen. Toch ga ik met mijn vrienden vaak naar Frankrijk. Maar ik ben er klaar voor: Oostenrijk verras me!

Welkom in Brixental

Donderdagochtend kwamen wij al heel vroeg aan in Salzburg. Ik ontmoette mijn reisgezelschap in het vliegtuig en het was duidelijk dat geen van allen moeite had met nieuwe mensen en nieuwe indrukken, we praatte er goed op los. Ik houd ervan. We kwamen aan in prachtig weer; blauwe lucht, stralend zonnetje en witte bergen in de verte. Heerlijk, nu al genieten. Op het vliegveld werden we netjes opgewacht en reed de taxi ons naar ons hotel midden in Brixen, een van de dropjes van Brixental of zoals de Oostenrijkers het zeggen “Brixen Im Thale”. brixental

Een beetje Nederland in Oostenrijk

Het leuke aan dit skigebied is dat het eigenlijk meerdere skigebieden bij elkaar zijn, die met de komst van de mooie nieuwe gondels en paden nu bereikbaar zijn als één skigebied. Skiwelt Wilder Kaiser is het skigebied van Brixental, waar je honderden meters aan fantastische skipiste hebt. Het dorpje Westendorf is ook onderdeel van dit skigebied en hier zijn wij Nederlanders al aardig vertegenwoordigd. Aangezien de Oostenrijkers beweren dat het Après-skiën echt iets is voor Nederlanders, lijkt het niet gek dat we ook op wintersport elkaar opzoeken!

Rondslingerende kleren

We verbleven in het heerlijke 4-sterrenhotel Alpenhof midden in Brixen. Donderdagochtend kwam ik aan in mijn kamer en ik werd direct blij van de fijne ruimte dat voor de komende dagen mijn kamer zou zijn. Fijne douche, lekker groot bed, balkonnetje en genoeg ruimte om ook overal mijn kleren rond te laten slingeren. Precies wat ik nodig heb!

Segway’en in de sneeuw

Na een heerlijk verzorgde lunch begonnen we aan ons eerste avontuur: segway’en in de sneeuw. Nu vind ik een segway op het eerste gezicht geen spannend ding, maar daar dacht ik wel anders over na mijn eerste meters. Doodeng. Dankzij het engelen geduld van onze fijne guide hebben we een prachtige rit gemaakt in Westendorf. Ik was echt onder de indruk van het gebied. Wat hebben wij toch veel moois in Europa. Iets wat je bijna vergeet! De segway is een uitkomst om hier echt van te genieten. Na dit avontuur scheen de zon nog heerlijk en hebben wij genoten van een heerlijk wijntje op het terras. Jeetje, echt vakantie dit!

brixental
Genieten van het zonnetje in Oostenrijk.

Ook ‘s avonds hadden we een spannend programma: nachtrodelen op de Gaisberg in Kirchberg. Precies ja, sleeën van een berg, maar dan in de avond. Oke oke, ik vond het idee al spannend, want ik had dit nog nooit gedaan. Aangekomen op plek van bestemming zag ik al snel; dit is een dingetje in Oostenrijk. Nachtrodelen is hot & happening. Samen met je vrienden, vriend of date de berg op en als een gek naar beneden. Dus ook wij waagden de sprong. En ik heb het geweten… DOODENG. Niet te doen. Ik vond het veel te spannend. Wat een helden hier, als een idioot naar beneden. De baan was ruim 3,5km lang en ik dacht dat er geen einde aan kwam. Ik was zo blij dat we halverwege bij een heerlijk tentje stopten om te eten, zodat ik weer wat moed kon verzamelen voor de laatste kilometer. Held op sokken dus. Kan ik het aanraden? Zeker, je moet dit gewoon een keer gedaan hebben! nachtrodelen in Brixental

Je kan wel begrijpen dat de eerste dag vrij intensief was en ondanks de mega gezellige sfeer in de groep, zijn we er vroeg ingedoken. Morgen de berg op!

Deel #2 van Noeska’s Brixental avontuur lees je volgende week. Stay tuned.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *