De leukste hotels en restaurants in Antwerpen

Citytrips, Overig, Travel  /   - 

Inmiddels kan ik het bijna een halfjaarlijkse traditie noemen: een nachtje Antwerpen met mijn vriend. Hij moet voor zijn werk elk half jaar een paar dagen naar België en dan haak ik meestal op de laatste dag en nacht aan voor een city tripje naar Antwerpen. Zo’n leuke stad! Het is niet te groot wat fijn is als je er maar heel even bent, en je vindt er heerlijke restaurants, fijne hotels en natuurlijk heel goed shoppen. En het is vlakbij! Anderhalf uur rijden vanaf Den Haag en je bent er. Op de heenweg ga ik vaak met de trein. De Thalys vind ik erg duur voor Antwerpen, maar de IC internationaal is er ook in anderhalf uur en die is goed te betalen. Ik heb al aardig wat restaurantjes, koffietentjes, lunchrooms, hotels en andere te gekke hotspots gezien, geproefd en aangedaan. Ik zet ze uiteraard graag voor je op een rij!

Restaurants in Antwerpen

Antwerpen is perfect voor een goede date night! Mijn favorieten:

Graanmarkt 13

Prachtig restaurant met een wekelijks wisselend diner menu a €43 pp. Wat het echt meer dan waard is! Ook leuk voor een goede lunch en wellicht heb je dan meer kans op een plekje. Ruim op tijd reserveren is een must. Check ook de high end shop en het waanzinnige appartement wat erbij hoort… Graanmarkt 13.

Roji

Naar Roji met Roij. Je snapt: daar moesten we een keer heen. Restaurant Roji doet me denken aan een soort Middeleeuwse kelder, waar je dan wel weer fancy sushi met stokjes eet en van je sake nipt. Met een Franse twist, Roji noemt zichzelf namelijk een French Japanese cuisine. We hebben hier echt fantastisch gegeten. Niet goedkoop, wel heeeeerlijk! Roji.

restaurants in antwerpen, roji
Foto: Belmodo.be

Umami

Bij Umami eet je ook Aziatisch. Sushi, tempura, dimsum gerechten, zeebaars of entrecote van de Japanse houtskoolgril (Robata) is nog maar een korte samenvatting van het gevarieerde menu. Het is een vrij groot restaurant maar wel sfeervol. De menukaart is groot, dus kiezen is lastig (voor mij). Daarom gingen we voor het Umami-menu. Dan kun je van alles een beetje proeven. Precies wat ik graag wil! Umami.

Umami antwerpen, restaurants in antwerpen
Foto: thefork.be

Divin by Sepi

Wij hebben niet gedineerd bij Sepi, maar wel een cocktail gedronken, gevolgd door een kaasplankje en goed glas wijn. Perfect! Van horen zeggen weet ik dat dineren ook heel goed is bij Divin by Sepi. Diving by Sepi, restaurants in antwerpen

Voor ontbijtjes, koffie & thee en lunches

De Wasbar

Toch wel een beetje een begrip: de Wasbar in Antwerpen! Terwijl je je wasje draait, bestel je een koffietje, muntthee en een lekker broodje. Ook zonder wasje draaien ben je welkom! Inmiddels telt De Wasbar al 2 vestigingen in Antwerpen.

Kloonies

Wij lunchten hier met een lekker soepje en een goed broodje. Open van ontbijt tot eind dag. Dus ook een wijntje kan er besteld worden. Goede sfeer, goede eten. Als je in zuid bent, kan ik je Kloonies zeker aanraden voor een hapje.

Coffeelabs

Hotspot! In een zijstraat van winkelstraat de Meir vind je Coffeelabs. Uiteraard de plek voor en koffietje, een goede lunch en zeer geschikt om je laptop open te slaan. Je bent niet de enige freelancer! Ik kwam er eind middag en nam een bloemkoolsoep met geitenkaas die echt verrukkelijk was. De detox tea (thijm, citroen en agave) die ik kreeg was wel iets te veel van het goede qua ‘health-level’, en dat zegt wat als het uit mijn mond komt 😉 Topplek om een pitstop te maken tijdens het shoppen.

Maurice Coffee & Knits

Oooo dit vond ik ook leuk! Van een ongezellig bankgebouw heeft Maurice (denk ik) een supertoffe, sfeervolle spot weten te maken. Ook dit is lekker hipster, but hey, das best leuk! Zeer geschikt voor een brunch in het weekend. Wij gingen beide voor ei, zalm en avocado. En een goede cappuccino. Aanrader! Maurice Coffee & Knits.

Tot zo ver mijn tips voor restaurants in Antwerpen! Tijd voor de hotels in Antwerpen!

Le Tissu

Ja… Le Tissu, wat ben je een te gek hotel! Mijn eerste keer Antwerpen sliep ik hier en daarmee was de toon gelijk gezet. Naast een grote kerk in de Diamant buurt vind je dit boutique hotel. De oude pastorie van deze kerk is omgetoverd tot Le Tissu. En dat hebben ze goed gedaan. Luxe kamers, prachtige stoffen, bijzonder behangprint, een fijne badkamer, fijn ontbijt… FAN!

Raphael Suites

En toen was daar Raphael Suites… waar ik de laatste keer sliep. Geen hotel, maar luxe appartementen. Wat eigenlijk best lekker is, zodat je zelf de keus hebt om te ontbijten bij een tof eettentje (uit de lijst hierboven!). Je betaalt immers niet voor een hotelontbijt. De badkamer van Raphael Suites is de aller tofste ooit: alles was wit marmer. Net als de eettafel en het aanrechtblad. Tel daar een groot, lekker bed bij op en een superruime kamer met tof design op een toplocatie midden in het centrum en je begrijpt: hier wil ik vaker mijn Antwerpse nachten doorbrengen.

Wat zijn jouw ultiemen tips voor slapen en restaurants in Antwerpen!? Leuk als je die deelt in de comments. Over een paar maandjes ben ik immers weer in Antwerpen en kan ik jouw tips goed gebruiken! X Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Leuke tips! Aan dit lijstje zou ik zeker Antwerpen-Zuid toevoegen. Fietsen door de stad op de stadsfietsen, ontbijten bij Tinsel, de lekkerste vis bij Fiskebar en voor goed vlees moet je echt bij Bistro Meat & Eat zijn. Slapen bij HotelO Sud. Veel plezier! 🙂

  2. Kom vooral eens langs bij Hunkemoller Flagship op de Meir als je weer eens in Antwerpen bent! We hebben een enorm mooie winkel met natuurlijk lingerie, maar ook sportkleding. 🙂