Where to eat & sleep in Kaapstad

Citytrips, Food, Good Food Spot, Overig, Travel  /   - 

Eerlijk is eerlijk, mijn 2015 was al leuk. Van 100% eigen ondernemer worden tot een boek lanceren en 4 maanden Bali en andere heerlijke (werk) tripjes naar het buitenland. Zoals Ibiza, Sardinië en een wintersport. Kon niet veel beter worden. Dacht ik. Tot ik eerder in december te horen kreeg dat ik met Biotherm naar Kaapstad zou vliegen! O.M.G. Het duurde even voordat ik besefte dat ik écht zou gaan. Voor het bijwonen van de internationale commercial shoot met niemand minder dan VS angel Candice Swanenpoel werd ik met twee andere bloggers ingevlogen: Aranka van Fitgirlcode.nl en Jogha en Serena van Beautylab. En laten we onze gastvrouw niet vergeten: Veronique van Biotherm. Met zijn vieren hebben we Kaapstad een paar dagen onveilig gemaakt. Van de ene heerlijke lunch, naar photoshoots met Candice, luxe diners, Tafelberg tripjes en pinguïns tours. In een woord: AWESOME.

Ik had al veel goede verhalen over Kaapstad gehoord, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Maar deze zijn ook meer dan waar gemaakt. Kaapstad heeft alles: zon, zee, strand, surfen, lekker weer, heerlijk eten, wijn, het is goedkoop (de Rand stond heel laag) en het heeft alle gemakken van een grote stad zoals shoppen, een goede infrastructuur en restaurants. En laten we de waanzinnige natuur niet vergeten. Prachtig!

Aranka en ik bleven nog twee dagen langer – je bent in Kaapstad of niet, dus we namen het er maar van. In deze blog geef ik je al mijn favoriete Kaapstad tips op het gebied van sport, (healthy) food en slapen. Kan ik nog maar één ding zeggen: boek héél snel een ticket, deze stad is te gek!

Where to sleep in Kaapstad

The Glen Boutique Hotel & Spa

Een heerlijk hotel: The Glen Boutique Hotel & Spa. Dit 4-sterren hotel vind je in de leuke buurt Sea Point in Kaapstad. Het zwembad met meerdere niveaus is fantastisch. En laten we de hot tub niet vergeten. De kamers zijn fijn, WIFI werkt goed en de spa… tja de spa is prachtig! Dit hotel is te boeken via Booking.com. Wat mij eigenlijk verbaasde. Bij Booking.com dacht ik altijd aan de standaard hotels, maar dit boetiekhotel is wel even heel wat anders. Booking.com heeft wereldwijd een ontzettend divers aanbod van accommodaties.

The glen boutique hotel kaapstad, bubbelbad met Aranka, hotels in kaapstad

Westin

Oooo we werden zo verwend in Kaapstad! We sliepen namelijk een paar nachten in het Westin hotel. 5-steren… poeh. Daar kan ik wel aan wennen! De (letterlijke) hoogtepuntjes van dit hotel waren toch het ontbijt met waanzinnig uitzicht over de stad vanaf de 19e etage. En mijn workout in de hotel gym op zo’n hoogte. Te gek!

kaapstad westin hotel ontbijt, hotels in kaapstad

Where to eat in Kaapstad

“Wat heb je gedaan in Kaapstad Dais?” “Euh. Gegeten.” “Wat nog meer?” “Gedronken?” Tuurlijk, ik heb meer gedaan. Ook veel gesport en gezien. Maar dat eten daar… damn, wat lekker. En goedkoop. Ook dat! En dat is toch best fijn: niet op de prijslijst hoeven kijken of het wel in je budget past. Dikke kans dat het er prima in past! Een mega fancy uitgebreide lunch met oesters, wijn en heel veel lekker eten kostte voor 5 personen nog geen €120. En die was echt fancy. Met sea view. J Maar, hierbij een lijstje met alle fijne restaurantjes waar ik heb gegeten!

Lucky me: ik had de meet & greet met Jelmer de Boer in Kaapstad gewonnen 😉 En dat werd een ontbijt date bij Nü. Andere Cape Town-gangers hadden mij ook al getipt om naar Nü te gaan. Dit zou écht iets moeten zijn voor de health lover. En ze hadden gelijk. Smoothies, (green) juices, pancakes, bullet proof coffee, salades, breakfast bowls, quinoa pap… je begrijpt ‘m: gezond. . kaapstad nü ontbijt flapjacks

The Bootlegger

Na een yoga sessie ontdekten Aranka en ik een nieuw ontbijtcafeetje in Cape Quarter (soort winkelcentrum): The Bootlegger. We aten er heerlijke bananenbrood, een lekker ei-gerecht, we dronken er goede cappu’s en een veggie juice. Leuk, lekker, gezond. Ik ben fan.

The Bungalow

Dit is die fancy tent waar we ontzettend lekker, maar (relatief) goedkoop lunchten. Je vindt het tussen de stranden van Clifton Beach en Camps Bay, op de rotsen, met uitzicht over de zee. De bediening was ontzettend vriendelijk en het eten erg lekker. Tip: neem de buratta. En de oesters. En de tonijn. En de… oké, een betere tip: bestel heel veel gerechtjes en deel met je tafelgenoten! The Bungalow. sushi bungalow kaapstad

Kloof Street House

De prijs voor meest sfeervolle zaak gaat naar Kloof Street House. Wauw! Hoe sfeervol kan je een restaurant maken. De tuin is geweldig, maar binnen is het zo mogelijk nog gaver. In het Victoriaanse pand vind je grote ronde tafels, kroonluchters, kaarslicht en heel, heel veel curiosa. Maar in een restaurant kom je voor het eten en ook dat is hier heerlijk. Deze hotspot is een aanrader! Kloof Street House.

kloof street house kaapstad
Foto: Serena Verbon

Caprice

Kaapstad staat bekend om de modellen business. Alleen maar knappe vrouwen op straat (mannen viel een beetje tegen). Als je ze allemaal bij elkaar wilt zien, ga dan naar de wijk Camps Bay. Langs het strand vind je een boulevardje met heel veel restaurantjes en hotels. In Caprice verzamelen de modellen zich. Ik hoop maar dat ze ook eten, want het eten bij Caprice is ontzettend lekker. Het zou zonde zijn als ze daar alleen maar ‘mooi zijn’. Pompoen bieten salades, mint coconut juices, gegrilde groenten met hummus, zoete aardappel frieten… een greep uit de gerechtjes die Aranka en ik bestelden. Cafe Caprice. caprice, kaapstad

Sevruga

Sushi sushi sushi. In Kaapstad eet je waanzinnig lekkere sushi. Wij aten ‘m bij Sevruga, in de haven van Waterfront. Maar we hoorden dat Willoughby & Co in een van winkelcentra van Waterfront nóg lekkerder zou zijn. Maar die zat vol. En we vonden Sevruga een stuk sfeervoller.

Harbour House

Dit goede visrestaurant is ook te vinden in Waterfront. Helaas hadden we nog maar weinig tijd, we moesten onze vlucht halen, anders had ik hier zeker 3 gangen gegeten. Met uitzicht over de haven van Kaapstad, een avondzonnetje op mijn giecheltje en een lekker visje op mijn vorkje, was ik een tevreden mens. Harbour House.

The Azure – 12 Apostels

Hoewel dit restaurant voor mij iets te stijf was (denk: megaaaaa koloniaal, stijve bediening (hoewel erg vriendelijk), te veel bestek, etc.) hebben we ook hier enorm lekker gegeten. Het uitzicht vanaf het terras over de zee is fenomenaal. Ga hier een sunset kijken en bestel de aanrader van de kaart: op 56 graden gegaarde filet de nog wat. To die for.

12 Apostels Azure
The Cape Town posse bij de 12 Apostels. Van links naar rechts: ik, Veronique van Biother, Serena van Beautylab.nl en Aranka van Fitgirlcode.nl.
Foto: Serena Verbon

Ik wilde in deze blog ook nog de ‘What To Do’s’ in Kaapstad noemen. Wat kun je er doen, zien en wat kun je er doen met sport. Maar dat werd veel te lang. Dus die houd je van me te goed. Dit zegt al genoeg: je kunt zo veel leuks doen in deze heerlijke stad, zo goed eten… en dan te bedenken dat ik er maar 5 dagen ben geweest. Ik móét terug. Echt.

Stay tuned voor deel 2 van mijn Kaapstad tips: What to do!

Nog geen genoeg van mijn Kaapstad avonturen? Aranka maakte deze vlog!

The glen boutique hotel kaapstad, bubbelbad met Aranka
Bubbelen met Aranka in the Glen Hotel.
kaapstad view
Pretty Cape Town view
caprice, kaapstad
Mint Coconut Juices bij Caprice
oester kaapstad bungalow
Oesters bij The Bungalow

xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties