Op de glamping aan het Gardameer, Italië!

Overig, Travel  /   - 

Met mijn ouders deed ik vroeger niet anders: kamperen. Met de caravan of vouwwagen, voortent eraan, koepeltentje ernaast voor de kids en kamperen maar. Duitsland, Frankrijk, Italie en Belgie waren onze bestemmingen. En laten we ons eigen kikkerlandje niet vergeten. Ik kan niet anders zeggen, we hebben heerlijke vakanties gehad. Al reken ik voor het gemak alle verregende vakanties even niet mee, want we hadden wel vaak pech. Maar dat terzijde. De laatste keer kamperen deed ik op mijn zestiende, ook met mijn ouders en zusjes, aan het Gardameer in Italie. Daarna was het tijd om op eigen benen te staan en zo ook mijn vakanties zelf te bepalen, te boeken en in te delen. En hoe leuk dat kamperen ook was, op een festivalkampeersessie na, is het nooit meer van kamperen gekomen. Mijn wensen en behoeften veranderden. Ik zal je de Salou, Lloret, Mallorca en andere verhalen uit verdorven oorden besparen. En zo sliep ik de laatste 16 jaar in appartementen, hotels, guesthouses en vakantiehuizen. Ook leuk! Maar natuurlijk wel een totaal andere beleving dan kamperen.

Flash forward en het was ineens 2018. Ik ben zo’n 15 weken zwanger als ik word gevraagd om mee te gaan naar de glamping aan het Gardameer in Italie van Vacanceselect. Leuk! 16 jaar na mijn laatste kampeersessie aan het Gardameer, mag ik weer terug naar het Gardameer. Maarre, die glamping, hoe ziet dat er dan uit? Want heel eerlijk, ik zie mezelf niet – met alle respect naar wie dat wel doet – met een pleerol over de camping sjokken voor elk plasje – zeker niet nu ik zwanger ben, want dat zijn er dagelijks nogal wat! Ik word gerustgesteld. Na het zien van de foto’s van Camping Weekend Village, de glamping aan het Gardameer dus, zie ik dat ‘glamperen’ helemaal zitten.

En zo vertrok ik inmiddels 18 weken zwanger naar Italie met een leuke groep mensen. We vlogen op Milaan in een kleine 2 uur tijd. En vervolgens met een huurauto naar de glamping, wat nog zo’n 1,5u rijden was. Dat viel me alles mee, je bent met het vliegtuig echt zo daar! Ook wel lekker met kleine kids lijkt me.

Mijn ervaring met de glamping aan het Gardameer!

Mijn glamping accommodatie is de Cottage Clever. En wat is ‘ie leuk! Het is een omgebouwde stacaravan met een voortent/keuken eraan. Door het tentdoek heb je toch echt het campinggevoel. Maar wel de luxe van een goed afgesloten stacaravan waar de slaapkamers zich bevinden. Tussen de twee slaapkamers bevindt zich de best wel luxe badkamer! En, alles behalve onbelangrijk en een must voor het echte glamping gevoel: airconditioning! glamping gardameer Italie, kamperen, daisy Ik heb werkelijk waar heerlijk geslapen in de Clever Cottage! Genoeg ruimte, lekker douchen, goed bed, airco en de gezellige veranda/keuken/voortent. Ik sliep in een rustig straatje. Het is net kneuterig genoeg om het campinggevoel te hebben, maar wel luxe genoeg om dat ook helemaal niet te hebben. Precies wat ik fijn vond! glamping gardameer Italie, kamperen, daisy glamping gardameer Italie, kamperen, daisy

En natuurlijk draaiden mijn mommy-to-be hersenen overuren: kan ik hier met mijn kleintje over een paar jaar vakantie vieren? Verrassend genoeg was het antwoord ja! Niet verrassend voor alle enthousiaste kampeerders onder jullie. Maar wel verrassend voor mij, om dit te beseffen. Getting ready for mom-life…. haha! glamping ana het gardameer Italie, kamperen, daisy

Naast ‘mijn’ glamping huisje, biedt Camping Weekend Village nog heel veel andere vormen van glamping accommodaties aan. Ik ben ook erg fan van de Spotty Lodge. Deze tent heeft zelfs een tweede verdieping, is voorzien van ‘muurtjes’ en creëert zo diverse kamers en heeft – very glamping – een vaatwasser. En als je het echt luxe wilt doen, boek dan de Lakeview Next. Zoals de naam al doet vermoeden heb je prachtig uitzicht over het Gardameer en de huisje zijn hartstikke nieuw en luxe. Er is er zelfs een met een jacuzzi. Just saying.

glamping gardameer Italie, kamperen, daisy
De Spotty Lodge!

Camping Weekend is verder voorzien van alle gezelligheden die je mag verwachten van een luxe camping: mooi buitenzwembad, restaurant, sportgelegheid, speeltuintjes, animatieteam voor de kiddo’s en een ijssalon. Je bent in Italie of niet he.

Glamping boeken?

En wat kost al dit moois vraag je je af? In het hoogseizoen kost een glamping accommodatie van Vacanceselect rond de €1200 per week. En in het laagseizoen heb je al een plekje vanaf €300 per week. Maar check vooral even jouw huisje, data en beschikbaarheid. Let op! Het is snel vol geboekt, dus wees er altijd écht vroeg bij!

Extra Gardameer tips!

En als je dan aan dat mooie Gardameer aan het Glamperen bent, wil je natuurlijk ook af en toen die camping af en wat zien van de omgevingen. Laat ik daar nu net een paar leuke tips voor hebben!

  1. Vespa Tour. Maak een tour door het werkelijkwaar prachtige Italie, langs ontelbare wijnvelden, door Verona, langs lokale restaurantjes en kastelen. Wij maakten een (begeleide) trip van bijna 100km! Must do, via Motoragazzi. glamping gardameer Italie, kamperen, daisy, vespa scooter
  2. Eet super local bij een agriturismo, zoals Agriturismo Traversanc in Vobarno.
  3. Maak een boottochtje over het Gardameer en geniet met volle tuigen van de meer dan prachtige kustlijn! glamping gardameer Italie, kamperen, daisy, boot
  4. Prik een vorkje mee bij het restaurant van het nabijgelegen vakantiepark Park Residence Il Gabbiano.
  5. Eet (antipasti!) bij het meest ydilissche plekje ooit: Locanda San Vigilio. glamping gardameer Italie, kamperen, antipasti

Meer foto’s van deze heerlijke glamping trip!

glamping aan het gardameer Italie, kamperen, daisy
Tijdens de Vespa tour, stopten we op dit mooie uitzichtpunt bij Verona.

glamping gardameer Italie, kamperen, daisy
Tijdens de boottocht over het Gardameer voerden we langs de prachtigste kastelen.

glamping gardameer Italie, kamperen, daisy
Idyllischer wordt het niet hoor!

glamping gardameer Italie, kamperen, daisy

glamping aan het gardameer Italie, kamperen, daisy
In de haven, vlak voor ons boottochtje.

Ben jij wel eens aan het Gardameer geweest? Of heb je wel eens op een glamping gestaan? Of zelfs op een glamping aan het Gardameer? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring!

>>Hier vind je meer blogs met Italie tips & trips!>>

liefs

Daisy

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *