We love surfen! Waarom surfen te gek is!

Sport  /   - 

Surfen is super gaaf! Over de hele wereld kun je surfen, de ene plek is nog mooier dan de ander. Maar je kunt ook gewoon surfen in ons eigen kikkerlandje. Heb je wel eens overwogen om een surflesje te plannen op het prachtige strand van Nederland?  Of misschien kun je wel een surfles volgen op jouw vakantiebestemming voor deze zomer. Dit zijn alle voordelen van surfen!

Ervaringstipje van Daisy: spring niet zomaar overal het water in met een gehuurde plank. Het kan er behoorlijk ruig aan toe gaan. Sommige spots zijn echt voor de pro’s. En daar wil je niet tussen liggen, om tal van reden, maar bovenal omdat je niet dood wilt  HA! Laat ik verder geen angst zaaien, maar juist vertellen dat surfen ook echt het allerleukste om te doen is ooit. Waarom? Dat lees je hieronder.

Surfen

De nummer één reden om te leven als een surfer is natuurlijk het surfen zelf! Je voelt je als een vis in het water, letterlijk en figuurlijk. De stilte, de zee, de zon op je bol en jij die heerlijk ligt te dobberen, wachtend op een goede wave. Het is trouwens bewezen dat surfen ontspannend werkt en stress vermindert. Ook niet zo gek, wanneer je lekker buiten bent en helemaal een bent met de natuur. En weet je eenmaal die wave te surfen? Dan heb je pas echt een goed gevoel te pakken dat bijna niet te beschrijven is, zo fijn! surfen mentawai daisy, voordelen van surfen

Complete workout

Het lijkt misschien makkelijk, op zo’n plank staan en de zee het werk laten doen. Maar vergis je niet. Surfen is topsport. Als je surft bent je constant in beweging en je lichaam aan het trainen. Wat dacht je van het peddelen, opstaan, je evenwicht houden, en goed in een squat positie blijven staan? Surfchicks hebben niet voor niets zulke sterke benen, gespierde armen en schouders, een 8-pack (ja, echt!) en mooie, ronde billen. Je spieren worden door surfen dus enorm sterk en je evenwicht is goed. Surfen is goed voor body & soul!

Rust

Het alledaagse leven is tegenwoordig druk, druk, druk. De agenda staat meestal volgepland en je komt soms helemaal niet aan jezelf toe. De surfers mentaliteit is heel anders. Als surfer ben je een met de natuur, je bent tenslotte afhankelijk van de golven.  Just go with the flow. Daar word je heel relaxt van!

Goed voor je huid

Wanneer je surft lig je al gauw een paar uur in het zoute zee water. Dit is niet alleen lekker ontspannend, maar ook heel goed voor je huid. Zout hydrateert de huid en houdt het vocht in de huid vast. Daarnaast heeft zout een ontsmettende functie, waardoor het goed is voor een onzuivere huid. En wat dacht je van dat bruine kleurtje wat je opdoet wanneer jij op het water bent? Water weerkaatst zonlicht, dus als je in het water ligt, word je sneller bruin. Maar ondanks dat geldt: gewoon insmeren met factor 50. Doe je dit niet, dan ben je binnen no time zo rood als een kreeft. voordelen van surfen, surfen daisy

Dus….. Ben je al overtuigd van al deze voordelen van surfen? Snel plannen die surf-les!

>>Lees hier alle andere blogs over surfen op ILH!>>

Liefs,

de surf chickies van ILH!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *