Swatch Girls Pro France || photo report

Health, Sport  /   - 

Vorige week is een kleine droom werkelijkheid geworden; uitgenodigd door Swatch vertrok ik met een groepje Nederlandse pers naar Frankrijk voor de Swatch Girls Pro. Ik? Ik die 1,5 jaar geleden zelf nog pers begeleidde als PR consultant op een trip naar Londen, werd nu uitgenodigd om mee te gaan als blogger. Kon het bijna niet geloven, maar yes… this was really happening! Koffertje gepakt, helemaal klaar voor de Franse zon in Hossegor, een super leuk surf dorp aan de zuidwest kust van Frankrijk, vertrokken we met z’n vijven naar Bordeaux.

Horloge brand Swatch sponsort al vijf jaar de Swatch Girls Pro in Hossegor, onderdeel van de ASP Women’s World Surfing Championship. Uitsluitend stoere surf chicks in het water dus! Surfen vind ik ontzettend leuk, al bak ik er nog weinig van, dus deze uitnodiging om een paar dagen de Girls Pro te kijken was wel aan mij besteed (aan wie niet trouwens?)! De weergoden waren ons echter minder goed gezind; dag 1 was behoorlijk grijs, koud en regenachtig – al weerhield dit ons er niet van surfles te nemen – maar erger nog, de zee was rimpelloos. of te wel: geen golf te bekennen! Minor detail bij een surf wedstrijd… Hossegor staat bekend om haar enorme golven, maar toen wij er waren was het niets dan ‘flat water‘. Super jammer! Al werd dag 2 qua weer wel beter (hallo zon!) en kwamen er kleine golfjes. En dag 3, onze vertrekdag, was weer iets beter en kon de wedstrijd gelukkig afgemaakt worden. Want zonder golven, geen winnaar!

Over winnaars gesproken: Nikki van Dijk, een 19-jarige Australische surfer met Nederlandse roots, heeft de Swatch Girls Pro gewonnen. En laat ik haar nu net een dag voor de overwinning geïnterviewd hebben over surfen en healthy food… Interview komt snel online!

Photo report

Swatch Girls Pro
Day 1! Op naar het strand, surfen kijken, zelf surfles krijgen… ik ben er klaar voor!
Swatch Girls Pro
Dit is het event gedeelte van Swatch dat voor deze week op het strand was gebouwd. Hier verbleven alle surfers voor en na de wedstrijden, net als de pers en de organisatie.
Swatch Girls Pro
Bij gebrek aan golven werd er op dag 1 een extra competition voor de surfers gestart. In teams strijden ze tegen elkaar met een gekke kano, een paddle board en een rescue bord. Fun to watch.
Surf boys achter de bar op de Swatch event site, die de heerlijkste, healthy sapjes maken.
Surf boys achter de bar op de Swatch event site, die de heerlijkste, healthy sapjes maken.
Girls Pro Team lid Coco Ho, een hawaiiaanse, aan het 'werk'.
Swatch Girls Pro Team lid Coco Ho, een Hawaiiaanse, aan het ‘werk’.

swatch girls pro met daphne

Swatch Girls Pro
Beach walk met Daphne!
Swatch Girls Pro horloge
Het Swatch horloge dat voor deze gelegenheid tot event watch is uitgeroepen. Fijn klokje! Die gaat zeker mee op mijn reis. Je kunt er namelijk mee in het water. En aangezien ik (dankzij deze surf trip) vastbesloten ben úren in het water door te brengen om echt te leren surfen, komt dat goed uit.
Hallo billen... wat een billen. Al die meiden... surfen is duidelijk goed voor je derrière. Wow! 18 girl crushes verder heb ik besloten dat ik ook maar moet gaan surfen als ik zulke billen wil.
Hallo billen… wat een billen hebben al die chicks, niet normaal… surfen is duidelijk goed voor je derrière. Wow! 18 girl crushes verder heb ik besloten dat ik ook maar moet gaan surfen als ik zulke billen wil.
Swatch Girls Pro
Again… die billen… gaat he!? 😉 #jaloers
Swatch Girls Pro
Ons hotel voor deze 3 nachten aan het water in Hossegor. Te gekke locatie!
Swatch Girls Pro
Diner time! Met ‘de (pers)meiden’ op de foto! Van links naar rechts: Chloë van Women’s Health, Suzanne van Swatch, Daphne van Fashionscene et moi.
Swatch Girls Pro
Fancy diner #2! O wat werden we verwend. Het ene diner nog lekkerder dan het andere.
Met de voetjes in het water op dag 2 naar de junior vrouwen kijken die hun best doen op kleine golven.
Met de voetjes in het water op dag 2 naar de junior vrouwen kijken die hun best doen op kleine golven.
Hoe cool!?
Hoe cool!?
Swatch Girls Pro
Het eten was zooooo goed deze dagen! Tijdens de lunch bereidde een Japanse chef ter plekke de heerlijkste gerechten voor ons,.
The best sushi ever! Voor onze neus gemaakt.
The best sushi ever! Voor onze neus gemaakt.
Swatch Girls Pro
BBQ’en op het strand mét zonsondergang… mag ik terug!!?!?
Swatch Girls Pro
Wow. Ik was er even stil van. En dat gebeurt niet vaak.
Swatch Girls Pro
Night 3 was time to party! Na een bbq op het strand, deden we nog een drankje. En ja, een mojito is hartstikke gezond met al dat munt en die limoenen 😉 Samen met Daphne van Fashionscene by the way.

Swatch Girls Pro

La plage de Hossegor :)
La plage de Hossegor 🙂
Finally. Sun is shining!
Finally. Sun is shining!
Swatch Girls Pro
De wedstrijd kijken.
Vanaf mijn handdoekje op het strand de wedstrijd bekijken. Het kon slechter.
Vanaf mijn handdoekje op het strand de wedstrijd bekijken. Het kon slechter.
Beachselfie ;-)
Beachselfie 😉

 

De grote winnaar! Nikki van Dijk net uit het water na de finale heat wordt omringd door pers.
De grote winnaar! Nikki van Dijk – net uit het water na de  Final heat – wordt omringd door pers.

Zoals je ziet waren het waanzinnige dagen. Het was echt een mini vakantie met een super gezellig groep! Dank je wel Swatch voor deze fantastische ervaring en thanks Chloë, Daphne en Suzanne voor het lachen! Ik ben helemaal om: op mijn reis wil ik ook leren surfen! swatch girls pro bord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Surfen is zo leuk! Heb het voor het eerst op de australische golven mogen doen, en hopelijk kan ik straks in azie ook ergens surfen, want dat vind ik toch iets aantrekkelijker dan in NL surfen 😉

    Vind de swatch horloges tegenwoordig zo leuk!

  2. Ziet er uit als een enorm leuk tripje! en wat een billen idd, dat eerste meisje! Helaas is surfen echt niet aan mij besteed haha, ik word er alleen maar super gefrusteerd van.