Review || The Chillhouse Bali – Surf & Bike stay

Bali, Sport, Travel  /   - 

Als je in Bali bent, kun je wat mij betreft niet zonder een paar daagjes Canggu. Het eiland heeft super veel mooie plekken, maar ik ben het meest fan van Canggu. Dit is een dorpje op 15 minuten afstand van Seminyak. Het gaat hier vooral om surfen, maar laten we het heerlijke gezonde eten, de yoga en de fijne mensen (locals en toeristen) niet vergeten.

the chillhouse canggu, bali. slowjuice
Slowjuice nummer 1…

Soms kan het best spannend zijn om op een nieuwe plek te zijn, waar je (nog) niks weet. Dan is het ontzettend fijn als je bij een soort van camp kan aansluiten. The Chillhouse is zo’n plek. Je ontmoet hier super easy nieuwe mensen, en je kunt er heel goed chillen. Vandaar, the Chillhouse 😉

the chillhouse canggu, bali
Het restaurant en works space bij The Chillhouse.

Je kunt in The Chillhouse slapen, maar daarnaast faciliteren ze surflessen, yoga en bike tours. Ideaal voor een sporty holiday in Bali! En laten we de heerlijke massages niet vergeten… Ik heb niet geslapen in The Chillhouse, maar was er wel een aantal keer per week te vinden. Ze hebben  een hele fijne werkplek met goede wifi, waar ik al mijn blogjes schreef. Tel daar een healthy keuken en een zwembad bij op en je begrijpt; ik was hier vaak te vinden. Ook deed ik regelmatig mee met de yoga- en surflessen en deed ik de bike tour.

Surfen

The Chillhouse werkt samen met Bali Local Surf School. Twee keer per dag verzorgen ze surflessen voor elk niveau. Ik ben geen beginner-beginner meer, maar ook geen pro. Dus ik vind het fijn om af en toe met een soort van guide het water in te gaan en zo nieuwe surfspots ontdekken. Je wordt opgepikt bij The Chillhouse met een busje en naar de surfspot gebracht voor een twee uur durende les. Een surfplank, handdoek en flesje water zijn inbegrepen.

Yoga

the chillhouse canggu, bali
En zo is het!

Op het ‘terrein’ van de Chillhouse vind je een prachtige open-air yoga ruimte. Eén van mijn Bali vriendinnetjes, Charlotte – een Zweedse chick -, geeft hier les. Er worden dagelijks zo’n 3-4 yoga lessen gegeven, van vinyasa tot hatha en kundalini. Heerlijk om in de buitenlucht een lesje te doen! En als je klaar bent, duik je gewoon lekker het zwembad in en bestel je een heerlijke juice om lekker op een bedje bij het zwembad te relaxen.

Bike tour

the chillhouse canggu, bali bike tour mountainbike
Op het fietsje en gaan!

Dit was toch wel één van mijn actieve hoogtepuntjes van deze trip: een 30km mountainbike tour door de rijstvelden. Met twee andere meiden werden we 7u ’s ochtends door Bali Bike Tour opgehaald. We reden zo’n uur het binnenland in, richting ‘de bergen’. We maakten een mountainbike toer door het grootste rijstveldgebied van Bali: Jatiluwih Rice Terrace. Wat een adembenemend uitzicht! We kregen een mountainbike, helm, handschoenen, kniebeschermers en een guide mee. En hop, daar gingen we, 30k downhill door de rijstvelden. Af en toe passeerden we een klein dorpje waar je nog het echte Bali ziet. Een waanzinnig mooie ervaring vond ik dit. De rijstveld-tour die ik deed was voor beginners. Ze verzorgen ook meer advanced tours op de vulkaan. Omdat het downhill was, was het heel goed te doen. Af en toe een bergje op klimmen in de laagste versnelling, maar verder was het vooral genieten. Aanrader!

Food

the chillhouse canggu, bali. slowjuice, daisy
Slowjuice nummer 2…
the chillhouse canggu, bali, salade
Rainbow salade!

Ik werkte regelmatig bij The Chillhouse. Boven het restaurant is een goede werkplek waar ik heel wat uurtjes heb doorgebracht. Af en toe liep ik naar beneden voor een ontbijtje, lunch of slowjuice. Ik kan niet anders zeggen dan: heeeeeerlijk!

Omdat ik veel tijd doorbracht ik in The Chillhouse sprak ik veel mensen die daar ook daadwerkelijk verbleven in de accommodatie. Zij vonden het allemaal heel fijn! Vooral het ontmoeten van nieuwe mensen en het heerlijke eten (ontbijt en diner zijn inbegrepen) was een groot voordeel. Gezellig met z’n allen surfen, yogalesjes en ontspannen bij het zwembad… ik begrijp het helemaal!

Meer info over The Chillhouse vind je op hun website!

the chillhouse canggu, bali. slowjuice
Slowjuice nummer 3…

Als je nog vragen hebt, let me know. Ik help je graag verder!

the chillhouse canggu, bali
Zoete aardappel frietjes. Yumm!
the chillhouse canggu, bali
Volkoren wrap met veggies, kip en rode rijst. En wat zoete aardappelfrietjes erbij.
the chillhouse canggu, bali
De werkplek! Leuk he?
the chillhouse canggu, bali bike tour mountainbike, rijstvelden
Het adembenemende uitzicht over de rijstvelden tijdens de bike tour.
the chillhouse canggu, bali
Tijd voor een massage bij The Chillhouse. Je moet jezelf natuurlijk wel af en toe verwennen he 😉
the chillhouse canggu, bali. slowjuice
Slowjuice nummer 4….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Ik zit te denken om hier mijn laatste paar dagen in Bali te vertoeven, ziet er super uit! Klopt het dat ontbijt en diner bij de prijs zit inbegrepen?

  2. Wat fijn dit! Ik ga 6 oktober voor 2 weken naar Bali en wil graag de ultieme healthy holiday gaan creëren. Ben alleen totaal nieuw qua reizen uberhaupt en qua Bali, dus dit soort suggesties zijn meer dan welkom!:)