Zwarte bonen met kip en broccoli

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Een receptje ‘uit de oude doos’, van toen ik nog in Nederland was! Maar wie wat bewaart… precies: die hoeft in Bali niet te koken! Ik was nooit zo’n bonen fan, maar door een samenwerking met Bonduelle heb ik een hele berg bonen in blik (zeker niet minder gezond en voedzaam dan ‘verse’) gekregen. Eten weggooien doe ik natuurlijk niet, dus ging ik aan de slag met de bonen en gewoon wat uitproberen. Dit receptje met kip, zwarte bonen broccoli was echt een succes. Dus ik deel ‘m graag met je.

Wist je dat bonen veel vezels bevatten? En ook zijn ze rijk aan eiwitten. Bonen zijn een mooie plantaardige bron van eiwitten.

Ingrediënten kip met zwarte bonen en broccoli

Voor 2 a 3 personen

  • 1 blikje zwarte bonen van circa 130 gram
  • 500 gram broccoli
  • 300 gram kipfilet
  • Soja saus
  • Kruiden: peper, kurkuma, gemberpoeder
  • Kokosolie om te bakken

Bereiding kip met zwarte bonen en broccoli

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met de kruiden en 2 el sojasaus.
  2. Stoom de broccoli roosjes (in een stoompan) tot ze beetgaar zijn (koken kan ook – maar niet te lang).
  3. Verhit kokosolie in de pan en bak de kipfilet zo’n 3 minuten.
  4. Voeg nu de zwarte bonen toe (uitgelekt en omgespoeld in vergiet) en bak zo’n 3 minuten mee.
  5. Voeg tot slot de broccoli toe en 3 el soja saus. Bak nog zo’n 3 minuten tot alles gaar is.

zwarte bonen kip broccoliEet smakelijk!

Wat is jouw favoriete recept met bonen? Ik hoor ze graag, want inspiratie is altijd welkom!

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Ziet er allemaal heel erg lekker uit en ga het zeker eens proberen heb al 6 receptjes opgeslagen van de tussendoortjes nu ik weer gezond bezig ben om af te vallen.. zou het alleen erg fyn hebben gevonden als er ook bij stond hoeveel calorieën het precies was..

  2. Favoriet kan ik niet zeggen..
    Maar we eten regelmatig salade met gerookte kip, kikkererwten, linzen en geraspte oude (geiten)kaas.

    Ook lekker is een een roerbakschotel met kip (gemarineerd of gekruid naar smaak) met Bimi (broccoli kan ook, veel goedkoper), groene asperges en champignons.
    Aan het einde blikje kikkererwten erdoor scheppen ne wat zachte geitenkaas. Jummie!

    Stoofpotje met tomaat, ui, spinazie en kikkererwten is ook lekker. Daar bak ik vaak een visje bij

  3. Oh ik eet eigenlijk nooit zwarte bonen terwijl ik die eigenlijk best wel lekker vind! En dit recept ziet er super lekker uit én makkelijk om te maken. Binnenkort dus zeker even zwarte bonen in huis halen! ^^