Zo vind je de perfecte sportlegging // ILH to the rescue

Fashion, Sport  /   - 

Een goede sportlegging is van levensbelang. Nouja, dat is misschien overdreven 😉 Maar wel heul belangrijk! Een perfecte sportlegging kan net even dat laatste zetje richting de gym geven. Helaas is de zoektocht naar de perfecte sportlegging een beetje een zelfde never ending story als het zoeken naar een goede jeans. Denk je net de goede te hebben gevonden, schijnt hij opeens door of zie je er giga zweetplekken in. Dat wil je niet. Wij delen onze tips in de zoektocht naar de perfecte sportlegging.

Is ‘ie squat proof?

Misschien wel het belangrijkste: is je legging squat proof? Hij kan er nog zo hip uitzien en lekker zitten, als jij een squat maakt en de hele sportschool ziet welke string jij vanochtend hebt aangetrokken is dat toch wel een beetje awkward. Je broek is dus squat proof als ‘ie niet doorschijnt als jij in de squat positie staat. Of jezelf in andere onmogelijke bochten wringt. Je legging moet altijd de boel bedekken. Punt.

Tips

  1. Kies voor de goede maat. Klinkt misschien logisch, maar toch wordt deze fout veel gemaakt. Blijf doorzoeken naar een pasvorm die goed bij je past. Zo verklein je de kans op doorschijnen of dat je legging afzakt tijdens het hardlopen.
  2. Kies voor een sportlegging met een stevige stof. Rek de stof een beetje op en hou even tegen het licht. Kun je er easy doorheen kijken? Dan kun je beter even verder zoeken.
  3. Kies liever voor donkere kleuren. Zwart, donkergrijs, donkerblauw. Minder tricky dan wit of beige. Ook om zweetplekken te verhullen.
  4. Durf te investeren in een goede legging. Je krijgt er zoveel voor terug (zoals een bil waar je u tegen zegt. Sportleggings doen een hoop goed!!!)
  5. Drop it girl! Squat er op los in die kleedkamer. Zo kun je kijken of de legging die je aanhebt doorschijnt. Laat bij voorkeur iemand anders even voor je checken. Nog makkelijker.

Extra tip! Eenmaal de perfecte sportlegging gevonden? Good for you. Maar koop toch om de zoveel tijd een nieuwe sportlegging. Door het wassen wordt de stof minder rekbaar en bedekt je legging dus minder goed.

Liefs, Lindelotte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *