8 x de leukste sporten van OneFit Utrecht

Sport  /   - 

Wellicht heb je het als eens voorbij zien komen hier op de blog of elders: OneFit. Een super flexibel en leuk sportabonnement. In plaats van 1 abonnement af te nemen bij 1 sportschool of club, kun je bij OneFit van alles doen. De ene week een yogalesje hier, de andere week een bootcamp daar. Als je iets nieuws wilt dan hebben ze dat gewoon voor je. Of als het bijvoorbeeld een tijdje niet uitkomt dan zit je nergens aan vast en kun je heel makkelijk weer opnieuw beginnen. Als je maar lekker beweegt, en doet waar jij je goed bij voelt, zo is de gedachte. En je begrijpt, dat kunnen wij bij ILH alleen maar promoten. Daarom in deze blog OneFitters Marlou & Mekan uit Utrecht, die twee maanden lang de leukste OneFit Utrecht locaties voor ons getest hebben. Van ondersteboven in een paal hangen, shaken met een XCO-koker tot de downward facing dog in een ruimte van veertig graden. Je leest hun ervaringen hieronder.

8 x de leukste locaties van OneFit Utrecht

1. De WorkOut Club

Mekan & Marlou: “Aan de Oude Gracht, recht onder Bioscoop Rembrandt, zit De WorkOut Club. Een hele mooie sportschool in een werfkelder waar voorheen een discotheek gevestigd zat.  Bij de WorkOut kun je met je OneFit-pas voor heel veel groepslessen reserveren, uiteenlopend van TRX, Bodypump en Spinning tot SnowFit. Wanneer je hier voor het eerst komt lijkt het een beetje op een doolhof maar het vriendelijke personeel geeft je met liefde een rondleiding door de verschillende ruimtes van het pand. Vervolgens hebben we lekker een uurtje rondgedwaald, met kettlebells gezwaaid, gebruik gemaakt van de vele luxe apparaten (met Netflix!) en afgesloten met een lesje Yoga in een van de groepslesruimtes. Dit was onze eerste yogales ooit en we werden er wel mee geconfronteerd dat we beiden niet zo lenig zijn. Wel waren we helemaal zen na de les. ”

2. Yoga Moves Oost

“Na ons Yogagroepslesje bij de WorkOut durfden we het als yoga-dummy’s aan onze grenzen te verleggen en een ‘Hot-Yoga’ les te proberen. In de stromende regen fietsten we door het centrum naar Yoga Moves Oost op de Jan van Scorellaan. Hot Yoga is een yogales met een kamertemperatuur van 40 graden. Vanwege de warmte is het belangrijk je goed te focussen op je ademhaling en bewegingen. De sfeer was heel relaxed en de docente ontzettend aardig, ze hielp ons met veel geduld wanneer we al zwetend volledig in de knoop zaten. De oefeningen volgden in een rustig tempo en konden worden aangepast op jouw eigen niveau. Na een frisse douche waren we helemaal klaar voor de rest van de dag! (Tip: Neem een handdoek mee die groot genoeg is om een yogamatje te bedekken).”

3. Newstyle

“Wellness & Healthclub Newstyle heeft meerdere locaties in Utrecht, verspreid over de hele stad. Wij bezochten de locatie op de Thorbeckelaan, een ruime sportschool met een groot aanbod aan groepslessen. Er hangt een ontspannen sfeer en er is een speciale ‘womens corner’ waar je ongeneerd je bilspieroefeningen kunt uitvoeren. Daarnaast volgden we een heftig lesje bodypump met een zeer enthousiaste en energieke docente die je onwijs motiveerde. Als je tijd en energie over hebt kun je daarna ook nog een uurtje meedoen aan de rustigere BodyBalance les. Heerlijk!”

4. Paaldansen @ Aerial Studio

“Het allerleukste aan een OneFit abonnement is dat je hele nieuwe sporten kunt uitproberen waar je nog nooit eerder over na hebt gedacht. Gezien paaldansen tegenwoordig wordt gezien als een hele goede total body workout, moesten we dit natuurlijk ook een keer proberen. Via OneFit Utrecht reserveerden we een lesje bij Aerial Studio in Overvecht. Toch iets wat zenuwachtig kwamen we aan bij de studio, maar al snel werden deze zenuwen weggenomen door een gezellige groep meiden, waaronder nog veel meer beginners. Na een korte warming-up werden de beginselen van het paaldansen uitgelegd en hingen we al snel ondersteboven in de paal. Loodzwaar, maar leuk!”

paaldansen, onefit utrecht

5. Indoor Bootcamp @ Feeling Fit

“Op de weg naar de Uithof zit in hetzelfde gebouw als Zwembad Krommerijn, sportschool Feeling Fit. Dit is een rustige moderne gym met een leuke mix van jonge en oude bezoekers. Wij hadden ons aangemeld voor de Indoor Bootcamp les op vrijdagochtend. We kregen acht verschillende krachtoefeningen uitgelegd die we vervolgens in ons eigen tempo moesten uitvoeren. De uitdaging was om zoveel mogelijk rondjes te doen binnen het uur. Ondertussen kwam de docente langs om je extra te motiveren en te kijken hoe het ging.  Het was een pittig lesje op de vroege morgen.”

6. XCO @ HRNSTR33

HRNSTR33 is een sportschool waar alleen groepslessen worden gegeven, en is te vinden vlak naast het begin van de Amsterdamsestraatweg. Om weer eens iets totaal nieuws te proberen schreven we ons in voor we een XCO groepsles. We hadden geen idee wat we konden verwachten. Bij aankomst bleek XCO voor Xtreme Core te staan en dit een core-training met een soort sambakoker te zijn. In deze koker zit een soort grit wat heen en weer gaat wanneer je de koker schudt. Hierdoor wordt bewegen een stuk zwaarder. De work-out werd gegeven door een hele enthousiaste lieve docente die het tempo er goed in houdt. Wanneer je de pasjes even kwijt bent helpt ze je weer op weg en kun je weer lekker door met shaken!”

7. Bootybuilding @ ALL INN

“De les: Bootybuilding, daar krijgen we vast goede billen van dachten wij. Met deze gedachte gingen we naar sportschool ALL IN in Zuilen. Het leuke aan ALL IN is dat het enorm veel sfeer heeft: niet al te groot, veel kleuren en een leuke bar. We werden ontvangen door een vrolijke receptionist die ons alvast een beetje voorbereidde op wat ons te wachten zou staan. Dit klonk veelbelovend, dus wij hadden er zin in! Voordat we naar binnen gingen, kregen we een rubberen band die we strak om onze enkels moesten doen. Het was een kleine band, dus we zagen het nog niet helemaal voor ons. Eenmaal binnen ging de muziek op luid, band om de enkels en de billen konden worden getraind! Met die strakke band om onze enkels moesten we onze benen ontelbaar vaak spreiden: really heavy! Nadat we afsloten met het doen van squads op alle mogelijke manieren, konden we het dan echt zeggen: “ja, hier krijg je echt strakke billen van!”

Spinning @ TrainMore

“TrainMore klinkt onder de studenten in Utrecht vast als een bekend sportadres, aangezien het op de hoek van de Drift ligt waar verschillende universiteitsgebouwen en de universiteitsbibliotheek te vinden zijn. Daarnaast is het voor niet-studenten ook ideaal, want het ligt midden in het centrum! Dit maakt TrainMore een populaire en toegankelijke sportschool voor iedereen. Het heeft moderne apparatuur en leuke groepslessen. Zo hebben wij ons gewaagd aan ‘spinning’. Dit is fietsen op een hometrainer zoals je dat ook ziet in de fitnessruimte. Dit is alleen niet fietsen ‘op je eigen lekkere tempo’. Nee, dit is kei. hard. fietsen. De trainer laat je in de zwaarste versnelling een ‘berg op fietsen’ en laat je staand fietsen tot het zweet je zelfs op je armen staat. Goed voor de conditie, de benen en weer de billen!”

Ideaal voor naast je studie of werk!

“Naast deze adresjes zijn er nog heeeel veel meer locaties en lessen in Utrecht waar je terecht kunt. Het leuke aan een OneFit abonnement is dat je op plekken komt waar je nog nooit eerder bent geweest en je nieuwe sporten uitprobeert waarvan je niet wist van het bestaan. Ook is het ideaal wanneer je, net zoals wij, een onregelmatig druk leventje hebt door bijvoorbeeld studie of werk. Zo kun je tijdens je vrije uurtjes de app openen en direct zien welke gym een passende work-out aanbiedt. Ideaal!”

Liefs Mekan & Marlou

Sport jij ook bij OneFit Utrecht? Wat zijn jouw favo OneFit Utrecht locaties? Let us know in de comments! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

 1. Beste medewerker,

  In deze bizarre tijden waarbij we voornamelijk binnen moeten blijven en de sportscholen dichtzijn willen mensen toch fit blijven. Het gaat vervelen om alleen maar Netflix op de bank te kijken. Deze tijden vragen om creatieve oplossingen en doordat jullie vast jullie leden willen kunnen blijven bereiken is het wellicht mooi om sportvideo’s voor leden te maken.

  Bijvoorbeeld het aanbieden van alle groepslessen via video? Eventueel via een livestream?

  En doordat alle ondernemers hard worden geraakt bieden wij van Great Takes tegen eerlijke kortingen onze diensten aan.

  Wij komen langs met 1 of maximaal 2 personen en zorgen voor goede filmopnames. Denk hierbij aan goede uitlichten via lampen, de juiste audio opnames en natuurlijk haarscherp HD of zelfs 4K video opnames.

  Op deze manier kunnen mensen thuis jullie lessen blijven volgen en fit blijven want dat is juist voor nu erg belangrijk!

  We maken graag een offerte op maat voor jullie specifieke opdracht (dit hangt af van de lengte en duur van de sportvideo’s) maar er wordt gewerkt met een vaste korting van maar liefst 40% voor alle ondernemers. Wij van Great Takes willen op deze manier graag bijdragen aan de moeilijke tijden en de mensen proberen te voorzien van goede sportvideo’s om fit te blijven.

  Op enige manier geinteresseerd geraakt en benieuwd naar alle mogelijkheden? Bel ons op 085 047 08 44 of stuur ons een whatsapp via 06 383 202 77 of mailen kan natuurlijk ook via: info@greattakes.nl.

  Ik hoop van jullie terug te horen!

  Met vriendelijke groet,

  Joost Bloem
  (T) 06 383 202 77
  (E) info@greattakes.nl
  (W) http://www.greattakes.nl