Cashewmelk maken doe je zo || DIY

Dranken, Ontbijt, Recepten  /   - 

Ik kies best vaak voor plantaardige melk. Bijvoorbeeld voor in mijn havermout. Alle in’s & out’s rondom plantaardige melk vind je deze blog. Je kunt diverse soorten plantaardige melk in de supermarkt of in de natuurwinkel vinden. Denk aan notenmelk (bijv. amandelmelk), maar ook soja-, haver-of kokosmelk. Zelf notenmelk maken blijkt ook harstikke easy te zijn. Sanne van de blog Livingthegreenlife.nl maakt dit recept speciaal voor I Love Health om zo zelf cashewmelk te maken.

Sanne: “Zelf melk maken lijkt een enorme uitdaging, dit is dan ook de reden dat ik dit lange tijd heb uitgesteld. Maar helaas ontkom je er (als veganist met een eigen blog – zoals ik) niet aan, want zelf je plantaardige melk maken is hip! Dit weekend haalde ik alles in huis voor mijn eigen cashewmelk.

Op zaterdagavond heb ik de cashewnoten in een bak met water gelegd zodat ik ‘s ochtends meteen zou kunnen genieten van muesli met een beetje melk. De muesli heb ik helaas laten aanbranden maar de melk was super en, tot mijn verbazing, enorm makkelijk te maken. Een aanrader dus!”

Ingrediënten cashewmelk

  • 180 gram ongebrande cashewnoten
  • 700 ml water
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel kaneel

Zelf cashewmelk maken doe je zo:

  1. Doe de noten met 250 ml water en het kokosbloesemsuiker in een pot en schud goed. Laat deze een nachtje in de koelkast staan.
  2. Haal ‘s ochtends uit de koelkast en giet de noten en het water in je blender. Voeg hier de overige 450 ml water aan toe en mix goed. Je blender mag best even aan staan, om de noten goed fijn te malen.
  3. Schep dan het kaneel erbij en mix nogmaals 2 minuten. De cashewnoten zullen dan grotendeels opgenomen zijn in het water.
  4. Omdat ik een paar stukjes niet zo erg vind in mijn melk filter ik deze niet maar mocht je hier niet van houden filter je de melk voordat je hem drinkt.

Je kunt de cashewmelk zo drinken, maar je kunt het ook met wat granola, fruit of superfoods eten. Enjoy! zelf cashewmelk maken, plantaardige melk

Maak jij wel eens je eigen plantaardige melk? Ik ben benieuwd! Ook naar (variatie) tips, altijd leuk om te horen. Dus laat een berichtje achter in de comments… x Daisy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

  1. Amandelmelk is net zo makkelijk…90 gr ongebaande, ongezouten witte amandelen…in de blender,1 liter water erbij…blenderen maar…evt een schepje honing erdoor…kaasdoek in een vergiet leggen…Blender er rustig op leegschenken…als alle melk erdoorheen is gegaan kun je evt de pulp nog uitknijpen. Klaar is je amandelmelk…van de pulp kun je weer lekkere crackers maken.