I Love bloemkool! Dus dit recept is een favorietje hoor. Op zoek naar een verrassend en smaakvol bijgerecht? Deze geroosterde bloemkool met za’atar en feta is een echte smaakbom! De warme kruidenmelange van za’atar gecombineerd met de zachte, licht geroosterde bloemkool en de romige feta zorgt voor een heerlijk gerecht dat perfect past bij een gezonde maaltijd. Ideaal als bijgerecht of als lichte maaltijd met wat extra toppings!
Ingrediënten Za’atar Bloemkool met Feta
Voor de bloemkool:
- 1 grote of 2 kleine bloemkolen in kleine roosjes gesneden
- 4 theelepels za’atar-kruiden
- olijfolie
Voor de opgeklopte feta:
- 1 el za’atar-kruiden
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el vers citroensap (van 1 citroen)
- 250 gram feta
- 100 gram roomkaas
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels verse dille, fijngehakt
- Garneer eventueel met verse peterselie en / of the spice club topping.
Bereiding Za’atar bloemkool met feta
Oven voorverwarmen:
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bloemkool bereiden:
- Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met 60 ml olijfolie, 2 el za’atar en optioneel 1 tl zout.
- Verspreid de bloemkool gelijkmatig over de bakplaat.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de bloemkool gedurende 45 minuten, of tot de roosjes goudbruin en gaar zijn.
Opgeklopte feta maken:
- Doe de feta, roomkaas, knoflook, dille, 1 el za’atar, 1 el olijfolie en het citroensap in een keukenmachine of blender.
- Mix tot een gladde en romige massa. Voeg eventueel een klein beetje water bij als de saus te dik is.
Serveren:
- Schep de opgeklopte feta in een serveerschaal of op een bord.
- Leg de geroosterde bloemkoolroosjes erop of ernaast.
Bon appetit!
Deze za’atar bloemkool met feta is een echte smaakexplosie en eenvoudig te maken. En nog gezond ook! Lees hier waarom bloemkool gezond is. Serveer het als bijgerecht of combineer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Geef een reactie