Sanne van Livingthegreenlife.nl heeft zich weer uitgesloofd voor I Love Health. Ze maakte dit heerlijke recept voor een easy appel crumble. Ik ben dol op crumbles. In mijn boek staat een recept voor een crumble met rabarber en aardbeien. Maar deze vegan versie met appel is minstens zo lekker. En makkelijke receptjes zijn we sowieso dol op, toch?
Komt íe!
Ingrediënten easy appel crumble
Voor de vulling
- 4 granny smith appels
- 4 elstar appels
- Sap van 1 citroen
- 60 ml water
- 1 theelepel kaneel
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 2 eetlepels siroop (dadel, rijst of agave)
Voor de topping
- 90 gram havermout
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram kokosbloesem uiker
- 50 gram gehakte noten*
- 1 theelepel kaneel
- 120 ml gesmolten kokosolie
- 4 eetlepels siroop (dadel, rijst, agave)
*pecannoten zijn echt geweldig! Maar kies gerust een andere ongebrande en ongezouten soort.
Bereiding easy appel crumble
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Snij de appels in kleine blokjes en doe deze in een grote bak. Voeg hier de overige ingrediënten voor de vulling bij. Roer dit goed door elkaar en schep in een grote ovenschaal.
- Pak een andere kom en roer hierin de ingrediënten voor de topping door elkaar. Schep dit op de laag appels in de ovenschaal.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak voor 50 minuten tot de topping goudbruin van kleur is en de appels zacht zijn.
- Laat de crumble even afkoelen en serveer met kokosslagroom!
Enjoy!
Met welke fruitsoort maak jij je crumble het liefst? Laat het me weten in de comments. Inspiratie is áltijd leuk 🙂
Liefs
Sanne & Daisy
Waarom staat er niet bij voor hoeveel personen het recept is?
De 8 appels is wel een beetje to much hoor en de verhouding met de topping daarbij klopt ook niet.. Heb de helft van de appels weg kunne gooien
Jum! Ziet er wel leuk uit hoor!
Wow, veel suiker (4 appels, siroop en kokosbloesem suiker)! Is dit niet een beetje te veel van het goede?
Toevallig heb ik laatst zoiets als ontbijt gemaakt, echt heel lekker en het voelt gewoon als een feestontbijt!
Oh dit lijkt me echt heerlijk! Ik denk wel dat ik de suiker uit de vulling zou weglaten, maar ik ga hem zeker een keer maken! ^^
Dit klinkt super lekker!