Easy appel crumble

Sanne van Livingthegreenlife.nl heeft zich weer uitgesloofd voor I Love Health. Ze maakte dit heerlijke recept voor een easy appel crumble. Ik ben dol op crumbles. In mijn boek staat een recept voor een crumble met rabarber en aardbeien. Maar deze vegan versie met appel is minstens zo lekker. En makkelijke receptjes zijn we sowieso dol op, toch?

Komt íe! easy appel crumble

Ingrediënten easy appel crumble

Voor de vulling

  • 4 granny smith appels
  • 4 elstar appels
  • Sap van 1 citroen
  • 60 ml water
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels siroop (dadel, rijst of agave)

Voor de topping

  • 90 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosbloesem uiker
  • 50 gram gehakte noten*
  • 1 theelepel kaneel
  • 120 ml gesmolten kokosolie
  • 4 eetlepels siroop (dadel, rijst, agave)

*pecannoten zijn echt geweldig! Maar kies gerust een andere ongebrande en ongezouten soort.

Bereiding easy appel crumble

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Snij de appels in kleine blokjes en doe deze in een grote bak. Voeg hier de overige ingrediënten voor de vulling bij. Roer dit goed door elkaar en schep in een grote ovenschaal.
  3. Pak een andere kom en roer hierin de ingrediënten voor de topping door elkaar. Schep dit op de laag appels in de ovenschaal.
  4. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak voor 50 minuten tot de topping goudbruin van kleur is en de appels zacht zijn.
  5. Laat de crumble even afkoelen en serveer met kokosslagroom!

Enjoy! easy appel crumble

Met welke fruitsoort maak jij je crumble het liefst? Laat het me weten in de comments. Inspiratie is áltijd leuk 🙂

Liefs

Sanne & Daisy

Geef een reactie

6 reacties

  1. De 8 appels is wel een beetje to much hoor en de verhouding met de topping daarbij klopt ook niet.. Heb de helft van de appels weg kunne gooien