5 x gezond beleg op crackers, mét kiemen

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Als je mijn blog vaker leest, is het je vast niet ontgaan dat ik altijd een bakje kiemgroenten in huis heb. Dit zijn nou van die dingetjes waarmee je super easy gezond kunt eten. Kiemen bevatten namelijk al in een hele kleine hoeveelheid, behoorlijk wat voedingstoffen. Veel vezels, veel vitamines, veel mineralen… dat werk. Ik doe dus overal een plukje kiemen op. Oké, niet op alles, maar wel op veel. Bij veel supermarkten verkopen ze van die trio verpakkingen. Dan heb je direct wat variatie zonder een koelkast vol te hebben staan.

Zo doe ik echt altijd wat kiemen op mijn beleg als ik een cracker, rijstwafel of boterham eet. Het past qua smaak vrijwel overal bij, mits gekozen is voor hartig beleg. Daarom geef ik je hierbij de nodige inspiratie voor gezond beleg op crackers, mét een plukje kiemen.

Gezond beleg

Hüttenkäse met kiemen

2 el hüttenkäse, tomaat en komkommer en een plukje (broccoli) kiemen. cracker houmous en hüttenkäse met kiemen

Houmous met kiemen

Een laagje (homemade) houmous, tomaat en/of komkommer en een plukje (rode kool) kiemen.

Gekookt ei met kiemen

Een gekookt eitje en een plukje (broccoli) kiemen. cracker gekookt ei en tonijn met kiemen

Tonijn met kiemen

Tonijnsalade met rode ui en kappertjes en een plukje (alfalfa) kiemen.

Kipfilet met kiemen

3 plakjes (biologische) kipfilet, tomaat en/of komkommer en een plukje (rode kool) kiemen. cracker kipfilet met kiemen

Beetje op smaak maken met wat (chili) peper en klaar ben je!

Eet smakelijk!

Ik voeg ook aan dit soort ‘gerechten’ altijd komkommer, sla of tomaat toe. Vrijwel geen calorieën, maar wel belangrijke voedingsstoffen en vezels en je vult jezelf goed zodat je minder snel gaat snacken.

gezond beleg crackers met kiemen Lees meer over kiemen op kiemgroenten.nl.

Wat is jouw favoriete gezonde beleg? En doe je er dan ook wel eens kiemen op? Ik ben benieuwd! Laat je reactie en gezond beleg tips achter in de comments. xx Daisy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

 1. Net op je website gekomen, leuke recepten heb je erop staan. Met alles wat ik gewoon al in huis heb. Ik zocht al een tijdje een manier om easy wat kiemen binnen te krijgen, dit was nog geeneens in me opgekomen. Gaat nu wel lukken. Ik ben ook wel benieuwd welke crackers jij eet. Ik koop tot nu toe glutenvrije crackers (zonder rare toevoegingen) en de zonnatura boekweitwafels.

 2. War voor merk crackers gebruik jij dan? En welke pindakaas kan je het best kiezen? Ik heb gisteren je boek besteld/gereserveerd… kan niet wachten om te gaan lezen en lekkere recepten te maken! Good work Daisy!

 3. Ik ben net begonnen aan mijn “healthy” life. Pindakaas blijkt ook gezond te zijn, dus dat smeer ik ook op m’n crackers. Bovendien smeer ik ook weleens light aardbeienjams.. Wat is je mening over de twee bovenstaande smeersels..?

  1. Hi özlem, goed dat je aan je healthy life bent begonnen! Pindakaas is op zich ‘gezond’ (afhankelijk van je deifintie van gezond natuurlijk). Kies echter wel voor een variant zonder toegevoegd suiker. Hoewel ‘gezond’, bevat het wel veel (goede) vetten en calorieën.
   Van light producten ben ik doorgaans geen fan, want dan wordt het suiker vaak door vet vervangen of andersom. En/of er worden kunstmatige zoetstoffen gebruikt om de jam toch lekker zoet te maken.
   Wat ik lekker vind qua broodbeleg: hummus, hüttenkäse, eieren, kipfilet (let wel op de ingrediënten), gerookte zalm, notenpasta/pindakaas, zelfgemaakte jam, tonijn, makreel, geprakte banaan, plakjes peer, etc. Genoeg opties! En wees altijd lekker royaal met komkommer en tomaat. Daar kun je niet snel te veel van eten. Succes!