Recept || Glutenvrije vegan pepernoten

Sinterklaas is al weer een tijdje in het land. Ben je al aan je gedichten en kado’s begonnen? Zo niet, zet er maar een beetje tempo achter want 5 december komt steeds dichter bij! Als je naast de kado-stress nog wat tijd over hebt om na te denken wat je op de beste avond wil snoepen probeer dan zeker dit glutenvrije vegan recept van Sanne van Livingthegreenlife.nl! En als je de gedichten frustratie op een verantwoorde manier weg wil eten, kan dat ook heel goed met deze glutenvrije en vegan pepernoten. Pepernoten zijn gewoon altijd goed!

Ingrediënten glutenvrije vegan pepernoten

  • 140 gram glutenvrije havermout
  • 6 zachte dadels
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 1 eetlepel rijstsiroop
  • 5 eetlepels plantaardige melk

Bereiding glutenvrije vegan pepernoten

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden. Doe de havermout in je keukenmachine en laat deze draaien tot je een meel hebt.
  2. Doe hier de rest van de ingrediënten, behalve de melk, bij en laat je keukenmachine 3 minuten draaien.
  3. Voeg hierna de melk langzaam toe. Wanneer het deeg goed aan elkaar plakt haal je het uit je keukenmachine en maak je er kleine bolletjes van door ze tussen je handen te rollen.
  4. Leg ze op een, met bakpapier beklede, bakplaat en zet deze zo’n 15 minuten in de oven tot de pepernoten goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen, hier worden ze knapperig van.

TIP: Doop ze eventueel in gesmolten chocolade en enjoy!

glutenvrije vegan pepernoten xxx Daisy & Sanne

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie