Wake up protein coffee shake

Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

Soms heb je van die ochtenden dat je nog half slapend in je ogen wrijft en eigenlijk meer aan het gapen dan aan het praten bent. Slechte start van de dag dus. Veel mensen drinken een kopje koffie om wat energie te krijgen. Koffie staat bekend om de hoeveelheid cafeïne die het bevat en zoals bekend is word je van cafeïne flink wakker geschud. Cafeïne verdrijft niet alleen de vermoeidheid, het verbetert ook de concentratie en prestatie. Alleen is een kopje koffie wel een beetje saai, vind je niet? Gelukkig kun je koffie goed verwerken in een heerlijk vullend ontbijtje. Met deze wake up proteïne coffee shake ben je binnen no time wakker en krijg je ook nog eens een flinke dosis proteïne (eiwitten) binnen. Win-win!

Ingrediënten protein coffee shake

Voor 1 persoon

  • 30 gram eiwitpoeder met vanillesmaak
  • 1 (bevroren) banaan
  • 20 gram havermout
  • 2 tl oploskoffie
  • 250 ml (plantaardige) melk

*ik gebruikte plantaardige eiwitpoeder (ipv dierlijk op basis van whey).

Bereiding protein coffee shake

De bereiding is hartstikke simpel! Doe alles in een blender en mix het goed door elkaar.

protein coffee shake protein coffee shake

Geniet ervan!

Met deze shake heb je een gezonde start en energie voor de hele dag! Wat neem jij het liefst om een energie boost te krijgen in de ochtend? Laat het even weten in de comments!

Liefs,

Daisy & Sterre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Er zijn jaren en jaren gestegeld over: of koffie gezond is. 20 jaar later heb im het sntwoord verkregen. Kawenol ik meen id een stof die achtet blijft in het filterzskje. Enkel filtergezette koffie is gezond. Dus alle andere vormen zoals oploskoffie zijn weinig gezonde koffie

  2. Super lekker! En ideaal op een regenachtige thuiswerkdag na een sportavond de dag ervoor 🙂 Ik heb nog wat kaneel toegevoegd, omdat mijn eiwitpoeder geen smaak heeft. En wat gebroken lijnzaad voor de extra vezels.

  3. Hoi Daisy en Sterre, er is mij 1 ding niet duidelijk in het recept. Bedoel je met 2 theelepels oploskoffie aangemaakte oploskoffie, of voeg je de 2 theelepels oploskoffie als poeder toe aan de overige ingrediënten??? En heb je nog een tip welke kwaliteit oploskoffie ik hiervoor het beste kan gebruiken? Liefs