Pad Thai salade met taugé en cashews

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Pad Thai is een typisch Thai’s gerecht van rijstnoodles en groenten. Het wordt voornamelijk verkocht bij kleine kraampjes en restaurantjes. Een soort van Thai’s fast food! Deze healthy versie is gemaakt met noodles van courgette en wortel die we afkeken uit het kookboek Happi-food. Ideaal voor als je even een dagje de koolhydraten (uit pasta en zo ) wil laten staan. Daarnaast ook erg makkelijk, je hebt in een handomdraai je dagelijkse portie groenten binnen, en het is ook nog eens heel lekker! Need i say more?

rauwe pad thai Ingrediënten Pad Thai salade

Voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 kleine winterwortel
  • 75 gram taugé
  • ½ paprika
  • ½ rode peper
  • Halve citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 50 gram cashewnoten

Bereiding Pad Thai salade

  1. Snijd de courgette en winterwortel in dunne reepjes met behulp van een spiraalsnijder.
  2. Snijd de paprika in dunne reepjes, haal de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in ringetjes.
  3. Meng de wortel, courgette, taugé, paprika en rode peper tot een salade.
  4. Meng het sap van de citroen, olijfolie en balsamico tot een dressing en meng dit door de salade.
  5. Hak de cashews grof en strooi deze over het gerecht. Enjoy! 

rauwe pad thai salade met tauge Wist je dit al over taugé?

Taugé is het gekiemde plantje van de mungboon is? Taugé is net als andere kiemgroenten een bommetje aan vitamines en mineralen. Zo is taugé rijk aan vitamine B11 (foliumzuur) en aan vitamine C. Ook bevat het veel vezels. De smaak is fris en verse taugé hoort lekker knapperig te zijn.

tauge

Tip: je koopt de spirelli/spiraalsnijder bij Bol.com.

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

1 reactie