Roerei van paprika, champignons, hüttenkäse en kiemen

Diner, Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Dit recept komt uit het Less is More Summer Afslankprogramma e-book! Eerder dit jaar lanceerde ik het eerste Less is More e-book, en nu is er een zomereditie met 61 nieuwe recepten en 4 uitgewerkte weekmenu’s. Eén van de heerlijke, slanke gerechten uit het e-book is dit roerei met paprika, champignons, hüttenkäse en kiemen.

iK heb in dit geval gekozen voor rettich kiemen. Dit zijn kiemen van de groene radijs en hebben een ietwat scherpe smaak. Maar je kunt natuurlijk ook voor andere kiemen kiezen, zoals bijvoorbeeld alfalfa of broccoli kiemen. Kiemen geven dit gerecht net nog even een extra health boost, met al hun vitamines, mineralen en vezels.

Dit roerei met groenten wordt voorgeschreven als lunchgerecht, maar kan ook prima in de avond met een snee volkorenbrood of juist in de ochtend als ontbijt gegeten worden. Want eitjes kunnen altijd!

Ingrediënten roerei van paprika & champignons

  • 2 eieren
  • Scheutje melk
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • +/- 50 gram champignons
  • 1/2 paprika, in blokjes
  • 2 el hüttenkäse of 1 eetlepel geraspte kaas (30+)
  • 1 pluk (rettich) kiemen*
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Ijsbergsla – optioneel

*Kies een kiemsoort die je lekker vindt! Ik koos voor de rettich kiemen. Deze

Bereiding roerei van paprika & champignons

  1. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en wok de ui en groenten kort. Gebruik een goede koekenpan, dan bakt je omelet niet aan en dat scheelt in het gebruik van olie.
  2. Kluts de eieren los in een kommetje en voeg melk en peper en zout toe.
  3. Schenk het eiermengsel bij de groente. Laat met een deksel op de pan de omelet op laag vuur stollen. Blijf rustig met een spatel door de pan schuiven, zodat je een roerei krijgt.
  4. Maak als je wilt een bedje van ijsbergsla en schep hierop het roerei, de hüttenkäse of kaas en tot slot een flinke pluk kiemen.

Geniet ervan! roerei van paprika en kiemen

Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *