De lekkerste wentelteefjes van karnemelk

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Het weekend en dagen waarop ik thuis werk, zijn voor mij de momenten om eens extra uit te pakken met het ontbijt. Dus niet gewoon snel een kommetje muesli met kwark en fruit, maar echt even de keuken in. Je hebt immers meer tijd! Mijn laatste culinaire ontbijt ontdekking zijn deze wentelteefjes van karnemelk. In een kwartiertje tover je ze op tafel. Nodig je vriendinnen eens uit voor een lekker ontbijtje bij jou thuis of verras je lief ermee. Hier scoor je punten mee!

In plaats van melk, heb ik deze wentelteefjes gemaakt van karnemelk. Ik vind dit zo lekker!! De licht zurige smaak van karnemelk, love it! Het is dat mijn moeder mij heeft opgevoed om een glas te pakken voor mijn drinken, anders zou ik dat pak zo aan mijn mond zetten en leeg klokken! Ha! Behalve ontzettend lekker is karnemelk ook nog eens een hele verantwoorde keuze. Karnemelk bevat iets minder vet en lactose dan gewone melk. De lichtzure smaak van karnemelk combineert erg lekker met het zoete van fruit, kaneel en een beetje kokossuiker uit dit recept. Natuurlijk zijn er nog veel meer lekkere, gezonde recepten met karnemelk of andere zuivel te maken! Hier vind je een hele berg recept inspiratie!

Campina zoekt keukenprinses

Maar…. sharing is caring! Dus deel jouw lekkerste ontbijtrecept met zuivel op social media met de #SterkmetCampina. Je mag natuurlijk ook mijn wentelteefjes van karnemelk namaken en die delen! Tag dan ook even @ilovehealth_, dan kan ik het ook zien! In week 19 kiest Campina het leukste of meest originele recept. Campina plaatst dit recept – met eervolle vermelding van de keukenprins(es) – op het eigen ontbijtplatform!

Zuivel is een goed idee!

Ik start mijn dag vrijwel altijd met zuivel, of dat nu karnemelk, kwark of yoghurt is. Zuivel bevat veel belangrijke voedingsstoffen, zoals calcium, proteïne en vitaminen B2 en B12. Proteïnen (eiwitten) zijn niet alleen voor actieve sporters belangrijk, maar voor iedereen. Het zorgt immers voor spierherstel- en opbouw. Start je dag met zuivel en je hebt gegarandeerd een goede start!

Ingrediënten wentelteefjes van Campina karnemelk

Voor 3-4 personen

 • 250 ml Campina Karnemelk
 • 2 eieren
 • 1 theelepel kaneel
 • 6-8 sneetjes stevig volkorenbrood (2 sneden per persoon)
 • Roomboter of olie om in te bakken
 • 2 eetlepels kokossuiker (optioneel)
 • Fruit naar keuze*

*Ik gebruikte per persoon ¼ banaan, 1 handje blauwe bessen en een paar aardbeien als topping.

Bereiding wentelteefjes met Campina karnemelk

 1. Meng de Campina karnemelk met de eieren en een halve theelepel kaneel (de andere helft heb je aan het einde nodig).
 2. Snij de korstjes van de sneetjes volkorenbrood. Doop de sneetjes brood in het karnemelkmengsel. Laat de sneetjes een paar minuten onder dompelen, zodat het karnemelkmengsel goed kan intrekken.
 3. Verhit de pan. Zorg dat de pan goed warm is, dan bak je de wentelteefjes mooi bruin. Ik vind het het lekkerste om in een klein beetje roomboter te bakken. Uiteraard kun je ook (plantaardige) olie gebruiken.
 4. Bak de wentelteefjes in een paar minuten aan beide kanten mooi bruin, dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Bak zo alle sneetjes brood als wentelteefjes op.
 5. Meng het kokossuiker met de overige kaneel en strooi dit over elk wentelteefje.
 6. Maak je wentelteefjes af met wat fruit naar keuze. Omdat de karnemelk van zichzelf een licht zure smaak heeft, vind ik banaan en wat rood fruit een hele lekkere combinatie.

Enjoy your brekky!

wentelteefjes van karnemelk campina

wentelteefjes van karnemelk campina wentelteefjes van karnemelk campina
Geniet van je weekend!

x Daisy

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]