Dit is denk ik wel het meest grappige receptje dat ik de laatste tijd heb geprobeerd. Grappig hoor ik je denken? Wat kan er nu grappig zijn aan een receptje? Nou de combi van slechts een paar ingrediënten, mengen in een kom of mok (vandaar de naam ‘mug’ cake, voor de oplettende kijker 😉 ), even in de magnetron en 1,5 minuut later heb je een cakeje! Een gezond ontbijt cakeje wel te verstaan. Oké, let op, hier komt ie:
Ingrediënten mug cake
Voor 1 persoon
- 1 ei
- 3 el havermout
- 1 kleine banaan
- Honing (naar smaak; hoe meer, hoe zoeter)
- Cacao nibs (of goji bessen, krenten, noten, wat jij lekker vindt!)
Bereiding mug cake
- Prak de banaan in een kom of mok (niet te groot, want hierin maak je uiteindelijk de cake).
- Voeg het ei, de havermout en de honing toe.
- Meng alles tot een glad beslag. Roer tot slot de cacao nibs er door (of door jou gekozen ‘topping’).
- Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). Et voila! Klaar is je mug cake!
Draai de mok om op een bord en je cakeje staat. Ik vind het lekker om er wat Griekse yoghurt bij te eten, waar ik nog wat cacao nibs en rozijntjes over strooide.
Ook heb ik een fijne chocolade mug cake voor je in de aanbieding. En als je liever een videootje kijkt waarin ik een mug cake maak, kan dat hier!
Liefs, Daisy
Ziet er heerlijk uit! kun je het ook meenemen naar werk voor lunch? of blijft het niiet lang goed?
in principe kun je er alles induwen wat je maar wilt, natuurlijk maakt dit wel het verschil in smaak en in gezond of niet gezond.
en of het nou uit de magnetron komt of uit de oven, het word er niet minder gezond op hoor, het enige dat de magnetron doet, is het versnellen van de moleculen
een magnetron niet gezond? hoe komen jullie daarbij? ik heb laatst een stralingscursus gehad (tandheelkundig) en de stralingsdeskundige (die o.a ook alle ziekenhuizen controleert) vertelde ons dat er totaal geen schadelijke effecten optreden tijdens het opwarmen/bereiden van eten in de magnetron.
Zou dit ook met iets anders dan banaan kunnen? Ik heb iets tegen geprakte baan. Ik vind het net babyvoeding. Ik heb deze variant en de choco mug cake geprobeerd. Maar ik proef sterkt de banaan. Jammer, want het is verder een goed voedzaam ontbijt waar je goed vol van zit.
als je er minder banaan in doet word de smaak vanzelf minder
Ik zit the mug cake nu te eten. Wel lekker. Al ben ik geen banaan fan. Maar zal het nog eens met ander fruit proberen.
Ook ik denk dat inderdaad dat voedsel uit magnetron zich niet kwalificeerd als gezond. Maar voor een lazy sunday ontbijt knijp ik een oogje toe voor een keer.
Ik heb er mespunt cacoapoeder doorgedaan, wat lijnzaad, gebrokkelde walnoten, kokosrasp en acaciahong. Echt succes hoor
In de magnetron…zonde!! Alles wat gezond is, wordt dan spontaan niet meer gezond!!
wat is daar ongezond aan?
Kan ik de banaan weg laten of vervangen? Ik lust helaas echt geen banaan 🙁
Je kunt de banaan vervangen door bijv. appel of peer. Al moet je die dan wel eerst even verwarmen in een pannetje, zodat het zachter is en je het kunt prakken. Succes!
Kan je die appel (of peer) niet gewoon raspen? Dan hoef je niet meer te prakken
Ja hoor, ik denk dat dit ook goed kan!
Vanmorgen voor het eerst gegeten….mmmm!!
Kan het geen kwaad om een ”bijna rauw” ei te eten?
Ik denk niet dat het ei nog “bijna rauw” is, er bestaan speciale potjes om een eitje ook in de microgolf te “koken”. na 20 seconden is je eitje al klaar 🙂
Daar was ik ook bang voor, maar het antwoord hier onder stelt me gerust! morgen ga ik hem dus testen!!
Echt heerlijk!
Ik ga als ik straks thuis kom van het werk meteen dit recept uitproberen. Lijkt me lekker, en hoe makkelijk wil je je ontbijtje hebben ’s ochtends. Ben heel benieuwd!
Dit is absoluut mijn favoriete ontbijt!!
Hoewel het bij mij beter lukt als ik enkel het eiwit neem!
In de oven kan ook. 12/15 minuten op 200 graden. Als je intolerant bent voor ei, kun je het ei prima weglaten, krijg je meer een soort koekje, ook erg lekker.
Echt super lekker en makkelijk!
Hmmm, wat apart, op een goede manier! Moet er magnetronfolie overheen?
Nee folie is niet nodig!
In de magnetron????????????? niet gezond!!!!
en als je magnetron niet hoger dan 750 gaat? hoelang moet hij er dan in?? 🙂
Ik zou dan iets meer dan 2 minuten doen. Mocht het nog ‘nat’ zijn, dan weet je dat ‘ie nog iets langer erin moet. succes!
Klinkt heerlijk! Ik ga het morgen meteen proberen als ontbijtje.
alleen jammer dat je hiervoor de magnetron gebruikt
Vind ik ook. Zou je dit ook in de oven kunnen maken? Zo ja, welke temperatuur en kooktijd?
Ik zal dat snel eens proberen, een oven variant. Begrijpelijk dat in de oven gezonder is, maar voor wie echt haast heeft, is de magnetron wellicht een uitkomst. Ik laat het je weten als ik de oven getest heb!
Ik heb het net even uitgeprobeerd, ik was erg benieuwd. Het is echt super lekker! En makkelijk te maken 🙂
Ik heb wel eens van een brownie in een mug gehoord, dit is nieuw voor me. Ik vind het er niet heel smakelijk uit zien :p
Maar zeker leuk om eens te proberen 🙂
Wat een grappig recept inderdaad 😀 Jammer dat ik het niet kan uittesten, ik ben namelijk intolerant voor ei ! Anders had ik het sowieso een keert geprobeerd, is weer eens iets anders als ontbijt !
Het was lekker! Vanmorgen geprobeerd, dank voor het recept!
Oehh ga morgen of vanavond gelijk probernen!! Yummyy