Mug cake – snel en gezond ontbijt cakeje

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Dit is denk ik wel het meest grappige receptje dat ik de laatste tijd heb geprobeerd. Grappig hoor ik je denken? Wat kan er nu grappig zijn aan een receptje? Nou de combi van slechts een paar ingrediënten, mengen in een kom of mok (vandaar de naam ‘mug’ cake, voor de oplettende kijker 😉 ), even in de magnetron en 1,5 minuut later heb je een cakeje! Een gezond ontbijt cakeje wel te verstaan. Oké, let op, hier komt ie:

Ingrediënten mug cake

Voor 1 persoon

  • 1 ei
  • 3 el havermout
  • 1 kleine banaan
  • Honing (naar smaak; hoe meer, hoe zoeter)
  • Cacao nibs (of goji bessen, krenten, noten, wat jij lekker vindt!)

Bereiding mug cake

  • Prak de banaan in een kom of mok (niet te groot, want hierin maak je uiteindelijk de cake).
  • Voeg het ei, de havermout en de honing toe.
  • Meng alles tot een glad beslag. Roer tot slot de cacao nibs er door (of door jou gekozen ‘topping’).
  • Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). Et voila! Klaar is je mug cake!

Draai de mok om op een bord en je cakeje staat. Ik vind het lekker om er wat Griekse yoghurt bij te eten, waar ik nog wat cacao nibs en rozijntjes over strooide.

Ook heb ik een fijne chocolade mug cake voor je in de aanbieding. En als je liever een videootje kijkt waarin ik een mug cake maak, kan dat hier!
Mug cake - snel en gezond ontbijt recept

 

Liefs, Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

109 reacties

  1. in principe kun je er alles induwen wat je maar wilt, natuurlijk maakt dit wel het verschil in smaak en in gezond of niet gezond.
    en of het nou uit de magnetron komt of uit de oven, het word er niet minder gezond op hoor, het enige dat de magnetron doet, is het versnellen van de moleculen

  2. een magnetron niet gezond? hoe komen jullie daarbij? ik heb laatst een stralingscursus gehad (tandheelkundig) en de stralingsdeskundige (die o.a ook alle ziekenhuizen controleert) vertelde ons dat er totaal geen schadelijke effecten optreden tijdens het opwarmen/bereiden van eten in de magnetron.

  3. Zou dit ook met iets anders dan banaan kunnen? Ik heb iets tegen geprakte baan. Ik vind het net babyvoeding. Ik heb deze variant en de choco mug cake geprobeerd. Maar ik proef sterkt de banaan. Jammer, want het is verder een goed voedzaam ontbijt waar je goed vol van zit.

  4. Ik zit the mug cake nu te eten. Wel lekker. Al ben ik geen banaan fan. Maar zal het nog eens met ander fruit proberen.
    Ook ik denk dat inderdaad dat voedsel uit magnetron zich niet kwalificeerd als gezond. Maar voor een lazy sunday ontbijt knijp ik een oogje toe voor een keer.

    Ik heb er mespunt cacoapoeder doorgedaan, wat lijnzaad, gebrokkelde walnoten, kokosrasp en acaciahong. Echt succes hoor

    1. Je kunt de banaan vervangen door bijv. appel of peer. Al moet je die dan wel eerst even verwarmen in een pannetje, zodat het zachter is en je het kunt prakken. Succes!

    1. Ik denk niet dat het ei nog “bijna rauw” is, er bestaan speciale potjes om een eitje ook in de microgolf te “koken”. na 20 seconden is je eitje al klaar 🙂

  5. Ik ga als ik straks thuis kom van het werk meteen dit recept uitproberen. Lijkt me lekker, en hoe makkelijk wil je je ontbijtje hebben ’s ochtends. Ben heel benieuwd!

  6. In de oven kan ook. 12/15 minuten op 200 graden. Als je intolerant bent voor ei, kun je het ei prima weglaten, krijg je meer een soort koekje, ook erg lekker.

      1. Ik zal dat snel eens proberen, een oven variant. Begrijpelijk dat in de oven gezonder is, maar voor wie echt haast heeft, is de magnetron wellicht een uitkomst. Ik laat het je weten als ik de oven getest heb!

  7. Wat een grappig recept inderdaad 😀 Jammer dat ik het niet kan uittesten, ik ben namelijk intolerant voor ei ! Anders had ik het sowieso een keert geprobeerd, is weer eens iets anders als ontbijt !