Oranje boven // Mango chili smoothie met kokoswater

Recepten, Smoothie  /   - 

Happy Kingsday! Ietwat anders dan we die kennen…. Dit jaar geen overvolle vrijmarkten, festivals en terrassen. Dan maar proosten met een oranje smoothie (en vanmiddag je tanden zetten in een oranje tompouce 😉 ) Deze mango chili smoothie is zo’n nieuw probeersel, wat heel goed heeft uitgepakt – al zeg ik het zelf!

Vooral het chili poeder geeft een bijzondere, maar super lekkere twist aan de smoothie! Sowieso ben ik dol op mango omdat het je smoothie lekker dik, romig en zoet maakt. Kokoswater past perfect bij deze tropische smoothie. Ik gebruikte het kokoswater van Vita Coco omdat het niet gemaakt is uit concentraat en 100% natuurlijk is.

Ik gaf de smoothie nog een extra healthy boost door goji bessen en hennepzaad toe te voegen. Als je smoothie maaltijdwaardig moet zijn, raad ik aan om er altijd eiwitten aan toe te voegen Рzoals hennepzaad. Eiwitten zorgen namelijk voor meer verzadiging dan alleen groente en fruit. Goji besjes geven de smoothie een flinke vitamine C boost. En een mooie oranje kleur. Het oog wil ook wat h̬!?

Tip: ‘eet’ je smoothie met een lepel en met aandacht (dus klok die smoothie niet achteloos weg), zo ben je sneller verzadigd en zit je eerder vol.

Ingrediënten Mango Chili smoothie

  • 175 gram mango (dieprvries)
  • 330 ml Vita Coco kokoswater *
  • 1 el hennepzaad
  • 1 el goji bessen
  • 0,5 tl chili poeder/flakes
  • 1 el limoensap

*Dat is precies zo’n klein pakje van Vita Coco.

Bereiding

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix tot een glad geheel. Het kan even duren omdat de mango nog bevroren is, maar dit geeft juist zo’n lekker koel effect aan je smoothie. De smoothie is dik en romig.
mango chili smoothie vita coco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

  1. Lekker! Perfect voor zo’n warme dag, dankjewel voor inspiratie! Sinds ik fitatu gebruik ben ik altijd zeker of ik iets mag eten/drinken of niet.