Kikkoman recap wedstrijd + Chocoladesaus met een twist van sojasaus (kersttip!)

Mmm.. Romig ijs met chocoladesaus. Helaas niet zo heel erg ‘healthy’ (wat natuurlijk op zijn tijd helemaal niet uitmaakt) dus wij gingen aan de slag met een gezondere variant. En niet zo maar één, maar met een hele bijzondere twist. De combinatie chocolade met zeezout is inmiddels vrij bekend geworden. Wij voegde sojasaus toe aan de chocolade voor een extra touch… En dat is lekker joh! Leuke tip voor je kerstdessert! #justsaying…

Maar eerst even iets anders. Dit recept hebben we gemaakt met Kikkoman sojasaus. En wij zijn niet de enigen die daar graag mee koken. Afgelopen week vond de 4e editie van de Kikkoman receptenwedstrijd plaats in de prachtige kookstudio van Hotel Okura Amsterdam. Bijna 200 thuiskoks hebben een heerlijk gerecht met de sojasaus gemaakt en ingezonden. Uiteindelijk streden er 5 finalisten voor de felbegeerde titel. Deze is gewonnen door Sophie van der Leeden, die de jury wist te overtuigen met haar ‘Flinke Soep’ gevuld met soja ei, buikspek, noodles en heerlijk bereide groenten. Mijn favoriet was de Watermelon Poké Bowl door Fernando Dias, die uiteindelijk de derde plek won. Watermelon Poké Bowl, kikkoman sojasaus receptenwedstrijd

Terug naar ons eigen recept!

Chocolade-sojasaus met ijs

Vreemde combinatie? Echt niet! Het zoete van het ijs, bittere van de chocolade en het zout van de sojasaus vinden wij een feestje. Wij hebben voor dit recept gewoon ijs uit een bak gebruikt in de smaken chocolade, pistache en framboos. Je kunt natuurlijk ook een andere smaak gebruiken of het ijs zelf maken. Bijvoorbeeld met bevroren banaan. Er zijn tegenwoordig ook een hoop ‘gezondere’ ijsvarianten in de winkel te vinden.

ijs, chocoladesaus, sojasaus,

Ingrediënten

2-4 personen

  • 50-75 gram pure chocolade (Houd je van zout? Dan kun je 50 gram aanhouden, voeg naar smaak wat meer chocolade toe)
  • 1 el kokosolie
  • 1 el sojasaus
  • Favoriete ijssmaak

How to?

  1. Smelt de kokosolie met de chocolade in een pannetje.
  2. Wanneer de hele massa gesmolten is, voeg dan een scheutje sojasaus toe en draai het vuur uit.
  3. Schep je favoriete ijssmaak in een bakje en schenk de chocoladesaus erover heen.

ijs, chocoladesaus, sojasaus,

 

ijs, chocoladesaus, sojasaus,

Deze smaakcombinatie is echt een aanrader! Je kunt ook een scheutje sojasaus toevoegen aan je karamelsaus = karamel zeezout achtig.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Ga jij dit nagerecht voorschotelen aan je gasten? Laat het weten in een reactie!

Liefs, Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *