NIKE || We Run Amsterdam – ik wel, jij ook?!

Sport  /   - 

16 mei is het weer zo ver: de nachtelijke ladies run van Nike door de Amsterdamse straten: We Run Amsterdam. Hoewel dit precies een dag na mijn verjaardag is – en dit dus wellicht niet de meest sportieve en fitte dag van het jaar voor mij zal zijn – doe ik toch mee aan deze 10km run! Vorig jaar was ik ook van de partij en ik vond het echt te gek. Zo veel meiden in de zelfde shirtjes door Amsterdam; Museumplein, onder het Rijksmuseum door, over de grachten… en dat by night. Awesome! What about you?!

Trainen met Nike voor We Run Amsterdam

Afgelopen week was ik uitgenodigd door Nike voor een assessment training in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Nadat we een veels te cool nieuw running outfitje aan hadden getrokken gingen we met zo’n beetje alle fitte en sportieve chicks die online te vinden zijn de baan van het Olympisch Stadion op. (ik noem: Annemerel van Annemerel.com, de dames van Girlslove2run en Fitgirlcode, Jet van Amayzine.com en zo waren er nog een stuk of 15). Na een warming up door een internationale topatleten trainer (alleen het beste voor de dames he ;-)) moesten we 3 km over de baan rennen. Een aantal pacer wisten ons naar een lekker tempootje op te jutten – wat belangrijk was, want onze tijden werden getracked. Aan de hand van deze resultaten krijgen we een op maat gemaakt trainingsschema van Nike, waarmee we ons de komende maanden kunnen klaarstomen voor de 10k op 16 mei!
nike event we run amsterdam

Uiteraard wil ik een PR lopen. Je bent een streber of niet hè… mijn tijd afgelopen jaar was 49:52, waarmee ik als 99e van alle (duizenden?) deelnemers ben geëindigd. De lat ligt dus best hoog, maar ik ben tevreden met elke seconde sneller…

Massages & huispakken

nike event we run amsterdam
Tataaaaaaaaaaaaaaaaaa

Na de training was het tijd voor het ontspannende deel van het Nike event: wie er behoefte aan had kan haar verzuurde beentje laten masseren door een sport fysio, we snoepten van de heerlijke juices en de raw power balls van Lite/Dark én we mochten in de kleedkamers een kledinghoes met onze naam erop met daarin een te gek Nike ‘huispak’ uitpakken (Roy Donders’ pakkies zijn er niks bij. Maar echt niet).

Koken met Rens Kroes

Daarna met taxi’s naar restaurant Magazinno waar health coach Rens Kroes ons op stond te wachten voor een kookworkshop! In 3 groepen gingen we aan de slag met het voor-, hoofd- en nagerecht, uiteraard allemaal afkomstig uit haar Power Food kookboek. Ik was verantwoordelijk voor het hoofdgerecht: pasta van courgette (courgetti recept) met kip, tomaatjes en een avocado saus. Yumm! Vooraf groentjes met hummus en na de héérlijke powerballs. Wat een geslaagde middag en avond zeg. Dank je wel Nike & Rens!

nike event we run amsterdam
Met Jenny van Healthyfans.nl kílometers courgetti gedraaid.
nike event we run amsterdam - Rens Kroes
Rens & ik in onze Nike pakkies.

Doe je mee?

En jij… kom jij ook in actie op 16 mei? Ja toch!? Ik zeg, gewoon doen! Je hebt nog een kleine 4 maanden om te trainen, dus tijd zat. Geloof me, je gaat er geen spijt van krijgen. Het is echt een te gekke ervaring zo ’s nachts door Amsterdam.

Je kunt alleen of samen met een crew deelnemen. Inschrijven kan hier.  

nike event we run amsterdam
Bladerend door Power Food van Rens, met op de voorgrond de power balls. Lekker!
nike event we run amsterdam
Bákken vol tomaatjes en andere groentes gesneden met Merel van The Green Happiness.
nike event we run amsterdam
Push ups!! Op de knieën was verboden… slavendrijvers 😉
nike event we run amsterdam
Met Jet van Amayzine.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

  1. Hey! Ik heb mij voorgenomen om ook dit jaar met een vriendin aan een Nike run mee te doen! Er wordt regelmatig (dacht ik) door nike runs georganiseerd in verschillende grote steden in Europa. Weten jullie ook of dit jaar het geval is, vindt het namelijk nergens terug?
    Groetjes!

  2. Te gek! Ik kreeg een mailtje enige tijd geleden voor de voorinschrijving ik heb het toen gelijk gedaan. Vorig jaar liep ik de run met een blessure dit jaar wil ik knallen!