Vegan banoffee pie

Oké vooruit, om het jaar goed af te sluiten: Vegan banoffee  pie! (Can I get a OOOOO AAAA?!) Oftewel een onwijs lekker receptje van Sanne van de blog Living The Green Life. Deze moet je zeker nog even proberen, voor je jezelf allerlei goede voornemens oplegt ;).

Ingrediënten vegan banoffee pie

Voor de bodem

  • 75 gram amandelen
  • 200 gram havervlokken
  • 60 ml kokosolie
  • 2 eetlepels siroop (dadel, rijst, ahorn of maple)
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel kaneel

Voor de karamel

  • 15 zachte medjool dadels
  • 2 eetlepels notenpasta (amandel is hier erg lekker bij)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de vulling

  • 2 blikjes kokosmelk (niet de light variant)
  • 2 bananen
  • Karamel van hierboven

Bereiding vegan banoffee pie

  1. Zet de blikjes kokosmelk een nachtje omgekeerd in je koelkast. Zo verzamelt de room bovenaan het blikje en kan je deze er makkelijk af scheppen.
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik (22cm) met bakpapier.
  3. Doe de amandelen in je keukenmachine en mix tot je kruimels overhebt.
  4. Voeg vervolgens de andere ingrediënten voor de bodem toe en mix tot je een plakkerig deeg hebt.
  5. Druk deze in de bakvorm en prik met een vork 5 keer in de bodem zodat deze niet bol komt te staan in de oven.
  6. Bak de bodem in 12 minuten goudbruin. Hou de taart wel goed in de gaten, de ene over gaat sneller dan de andere.
  7. Maak nu de karamel. Mix in je keukenmachine de dadels met de notenpasta, citroensap en vanille extract tot er geen klontjes meer inzitten.
  8. Schep het room van de kokosmelk (gebruik echt alleen het room anders lukt het niet om dit op te kloppen) en klopt dit met een handmixer op tot je slagroom hebt.
  9. Laat de bodem van de taart goed afkoelen. Leg hier plakjes banaan op, gevolgd door een laag karamel, de kokosslagroom en weer een laag bananen plakjes.
  10. Versier met stukjes noot of vegan chocolade en geniet!

Living the green life, Sanne, Liefs Sanne!

Geef een reactie

3 reacties

  1. Heerlijk, ga er zo aan beginnen. Maar één vraagje, ben ik de enige die zo loopt te stoeien met de plakkerige caramel op de eerst laag bananen te krijgen??