Healthy warme chocolademelk

Dranken, Recepten  /   - 

Hoewel ik al twee maandjes in de Aziatische zon doorbreng, heb ik natuurlijk wel rekening gehouden met mijn recepten die ik tijdens mijn afwezigheid ga posten. December, de maand van familie, kou, misschien wel sneeuw, maar vooral ook gezelligheid en warmte binnenshuis. Dat vraagt om een healthy warme chocolademelk recept toch?! Ik maakte deze variant voor je met zelfgemaakte notenmelk (in plaats van bijv. koemelk). Lees hier alles over plantaardige melk(soorten).

Ingrediënten warme chocolademelk

 • 50 gram cashewnoten
 • 500 ml water
 • 15 gram rauwe cacao
 • Merg van circa 3 cm vanille stokje (of 1 tl vanille essence)
 • 1 el honing

Bereiding warme chocolademelk

 1. Week de cashewnoten minimaal vier uur in water. Een nachtje weken is helemaal mooi, maar niet perse noodzakelijk.
 2. Giet het water af en doe de geweekte noten samen met het water in je blender. Maal dit helemaal fijn.
 3. Vervolgens giet je dit door een notenzak. Je kunt hiervoor ook een pantykousje gebruiken die je over een vergiet spant. Het gaat erom dat je de notenmelk filtert.
 4. Gelukt? Doe vervolgens de notenmelk met alle ingrediënten in blender en meng tot je een egale massa hebt.
 5. Je kunt het koud drinken, maar in december is een mok dampende chocolademelk wel zo lekker toch?! Warm het daarom rustig in een pannetje op.

Geniet ervan! En van alle december gezelligheid. Doe ik dat hier ook vanaf Bali!

Liefs,

Daisy gezonde warme chocolademelk

Leuk als je in de comments laat weten wat je van de healthy warme chocolademelk vindt! Tips en variaties zijn ook meer dan welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties

 1. Heb je enig idee wat er aan calorieën overblijft van die cashewnoten? 50 gram cashewnoten bevat namelijk ongeveer 300 calorieën. Ik snap dat een deel van de calorieën in de pulp achterblijft. Maar ik ben erg nieuwsgierig naar hoeveel calorieën de melk uiteindelijk bevat.

  1. He dat is balen! Nou je kunt natuurlijk voor gewone (koe)melk kiezen als je wilt. Of voor soja melk? Let er dan wel op dat je een ongezoete versie koopt. Succes!