Afgelopen week was ik uitgenodigd door Quooker – je weet wel, van die hele handige kokend-water-kranen – voor een kookworkshop. Leuk! Ik reisde af naar het altijd prachtige Oisterwijk in het zuiden des lands naar de kookstudio van meester patissier én meester boulanger Robèrt van Beckhoven. Zou dat streepje naar links voor het Franse accent er echt op horen? Of klinkt dat wel lekker in het vak van boulanger dan wel patissier… ik durfde het hem niet te vragen. Maar goed, terug naar de Quooker.
In mijn vorige huis had ik zo’n fijne kraan. Wat een uitkomst. Helaas ben ik wat gedegradeerd als we kijken naar keuken en luxe; geen Quooker meer in my crib. Maar één ding weet ik zeker: als ik ooit een keuken mag uitkiezen is deze sowieso met Quooker! Mijn vooroordeel was dat de Quooker verre van energiezuinig zou zijn. Maar ik had het mis. Dat is ‘ie juist wel. En zo heeft het nog meer voordelen:
- waterbesparend
- energiebesparend
- ruimtebesparend (geen waterkoker meer op je aanrecht)
- tijdbesparend
Voor een theeleut als ik is de Quooker ideaal. Voor elk kopje precies de juiste hoeveelheid water. Geen verspilling dus met te veel water opwarmen in je waterkoker. Maar ook voor rijst, quinoa, couscous en pasta’s koken is het mega handig. Ik maakte tijdens de kookworkshop mijn favoriete pasta, maar dan in een gezonde versie: pasta pesto met rucola en tomaatjes. Voor de pasta koos ik voor spelt pasta.
Stem op mijn pasta pesto!
Ben jij ook zo dol op pasta pesto en vind je de gezonde versie van mij ook zo’n pareltje!? Stem dan op mij. Dat kun je hier doen!! Jij maakt dan kans op een Quooker-kit en ik kan een Quooker winnen… Thnxxxx vast!
DE WINNAAR VAN HET STEMMEN IS BEKEND!
AMBER CLAUDETTE STELT
VAN HARTE GEFELICITEERD! QUOOKER NEEMT SNEL CONTACT MET JE OP!
Ingrediënten gezonde pasta pesto
voor 1 persoon
- 3-5 kleine (tros)tomaatjes (bijv. Tasty Tom)
- Spelt pasta (neem de hoeveelheid die aangegeven wordt op de verpakking)
- Rucola (flinke hand)
- Olijfolie
- Peper en zout
Voor de verse pesto
- Pijnboompitten
- Rucola
- Knoflook
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Klik voor pesto recept. Vervang in dit geval de basilicum voor rucola. Een gezonde en lekkere variatie op de standaard pesto gemaakt van basilicum.
Bereiding gezond pasta pesto
- Maak eerst de pesto volgens dit recept.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een klein beetje olijfolie en peper en zout. Zet in de oven gedurende zo’n 15-20 minuten. Het velletje van de tomaatjes mag een beetje barsten.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
- Meng nu 1 eetlepel pesto (voor 1 persoon) door de pasta.
- Leg een laagje rucola op het bord, schep vervolgens de pasta pesto erop en tot slot de tomaatjes uit de oven.
- Ook lekker met wat extra pijnboompitjes erover.
Enjoy!
[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]
Wouw, dit is echt heerlijk!!
Lekker! Ik heb zelf nog nooit pesto gemaakt, het is absoluut het proberen waard. Bedankt voor de tip! Marielle @ Fit & Fast
Hmmm ziet er goed uit! Ik heb gestemd 🙂
Thanks!
Eenvoudig en erg lekker!
Ik heb gestemd 🙂
Dank je wel!
Dit maak ik zelf ook regelmatig, heerlijk met die verse pesto!
Ik vind hem zo onwijs handig, idd voornamelijk voor thee maar ook voor het koken van een eitje, dat is nu zo gepiept!
Lijkt mij zo handig een quooker!
Zo’n ding is inderdaad onwijs handig! Als je zin hebt in thee hoef je niet te wachten tot het water eindelijk kookt, haha. De pasta ziet er goed uit!
Mmmm wat ziet je pasta er lekker uit!
De ouders van mijn oppaskindjes hadden zo’n ding. Super handig! en je pastaatje ziet er jummie uit!