Eieren met tomaat en geitenkaas uit de oven

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

I love ei! Gebakken, gekookt, roerei, gepocheerd en nu dus ook uit de oven: eieren met tomaat en geitenkaas! Mocht ik vroeger twee eitjes per week van mamalief, tegenwoordig zijn dit er wel iets meer. ‘Vroeger’ dacht men dat het slecht zou zijn voor je cholesterol, nu blijkt dat dit allemaal reuze mee valt. In het kader van mijn fanatieke sporten en mijn doel om meer spieren op te bouwen eet ik bewust meer eiwitten. Dit haal ik uit voeding als kip, vis, kwark en dus eieren. En soms een beetje extra uit plantaardige eiwitshakes. Een ei bevat ongeveer 6 gram eiwitten. Maar behalve deze eiwitjes, bevatten eieren nog zo veel meer goeds!

Zo bevatten eieren veel belangrijke vitamines en mineralen:

  • vitamine A –> versterkt o.a. immuunstystem
  • vitamine B2 –> voor mooie huid en goede stofwisseling
  • vitamine D –> voor stevige botten en tanden
  • vitamine E –> een antioxidant die je cellen helpt tegen beschadiging
  • fosfor –> ook voor stevige botten en tanden
  • seleen –> voor een goed werkende schildklier
  • zink –> voor groei en vernieuwing van weefsel en een goede stofwisseling
  • Verder bevat het nog vitamine B11 en B12, ijzer en jodium.

Wees dus niet bang om dagelijks een eitje te eten. Ik ontbijt er bijvoorbeeld graag mee. Als ik niet ga sporten in de ochtend (dan eet ik havermout), maak ik graag een omelet van 2 eieren met spinazie en tomaat. Erg lekker! En de eiwitten en vetten geven een lang verzadigd gevoel. Toch was het tijd voor een nieuw recept: eieren met tomaat en geitenkaas uit de oven. Een nieuwe favoriet! De bereiding duurt hooguit 2 minuten en tijdens de oventijd spring je gewoon onder de douche. Kun je daarna smullen van dit verrukkelijke én gezonde power ontbijt!

Ingrediënten eieren met tomaat en geitenkaas

1 persoon

  • 2 eieren
  • Circa 5 cherry tomaatjes
  • Geitenkaas (2 blokjes, zachte)
  • Basilcium, 3-5 blaadjes
  • Kokosolie (om schaaltje mee in te vetten)
  • Peper, zout

Bereiding eieren met tomaat en geitenkaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaaltje in met kokosolie.
  2. Breek 2 eitjes in de ovenschaal. Doe hierbij de gehalveerde tomaatjes en de verbrokkelde geitenkaas.
  3. Strooi er fijn gesneden basilicum over en breng op smaak met peper en zout.
  4. Zet zo’n 15-20 minuten in de oven. Bij 20 minuten zijn de eidooiers volledig gestold. Korter kan dus ook.
  5. Haal uit de oven en genieten maar!

eieren met tomaat en geitenkaas uit de oven

Eventueel lekker met wat speltbrood, maar smaakt ook zeer goed zo uit het ovenschaaltje.

Variatie tip: je kunt ook mozzarella gebruiken in plaats van geitenkaas

En? Wat vind je van de eieren met tomaat en geitenkaas? Ben erg benieuwd wat je ervan vindt! Dus laat dit vooral weten in de comments hieronder. Variatie tips en vragen zijn natuurlijk ook welkom. xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

33 reacties

  1. Dit ga ik zeker proberen morgenvroeg! 🙂 ik ben op zoek naar wat gezonde alternatieven voor brood, maar het moet wel vullen. Ik ben gek op geitenkaas dus dit wordt vast een winnaar!

  2. Super lekker dit! Alleen maak ik het (gezien de tijd die het in beslag neemt) vaak als omelet en bak ik in kokosolie. Als variatie voeg ik de ene keer geitenkaas toe, andere keer mozzarella maar ook regelmatig huttenkase. Daarnaast eet ik het met zuurdesem- sesambrood.
    Super lekker als lunch, vult heel goed!

  3. Hoi!!

    Ik heb dit recept van de week gemaakt voor de lunch met 2 geroosterde speltboterhammen erbij. Was echt heerlijk!!
    Thnx voor je recept!!

    Groetjes,

    Jessica

  4. Oh dit ziet er heerlijk uit. Maar waarmee kan ik de geitenkaas vervangen? Ik ben lactosintolerant en mag dus niks eten waar lactose in zit. Of zit er in geitenkaas niet veel lactose? Tips?

  5. Dit eitje was zooo ongelooflijk lekker! Ik heb het al twee keer gemaakt! Mijn broertje vond het ook heerlijk, normaal heeft hij overal commentaar op:)

  6. Ik zag dit en moest het gewoon proberen! Dus dit was mijn lunch, met verse eitjes van m’n eigen kippen. Dit is echt heerlijk! Een super makkelijk en lekker recept! Dank je wel 🙂

  7. Hi klinkt heeeerlijk!

    Ik ben zelf ook echt gek op eieren (& geitenkaas, damn!)

    Alleen zoals je al aan geeft, cholesterol. Ik lees dat je gedurende de week veel eieren eet en dat is meer dan begrijpelijk. 1. Makkelijk 2. Lekker 3. Past goed in een sportief programma. Maar ivm cholesterol worden nog steeds gemiddeld 3 eieren per week aangeraden (http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/eieren.aspx).

    Ik lees je blog met plezier en bedoel het niet betweterig, maar meer als een gezonde tip :). Xx

  8. Ik hou ook van ei, ga je recept snel is uitproberen =D
    Alleen bij recepten van koekjes, cake enz. met ei sla ik over, ik proef het beslag/deeg altijd en alles met rauwe ei smaakt vies waardoor ik niet weet of het wel lekker is als het uit de oven komt..

  9. Ik eet ook veel eieren, van onze eigen kippen dus nog lekkerder! Ik kluts regelmatig een eitje wat ik dan met restjes groenten van de afgelopen dagen en wat kruiden in een ovenbestendig schaaltje doe. Iedere keer net iets anders maar wel erg lekker!

    1. Lekker zeg! En wat goed dat jullie eigen kippen hebben! Dan weet je tenminste zeker dat het goede eitjes zijn van kippetjes die een goed leven hebben!

  10. Dit klinkt zó lekker… !! Ga het morgen gelijk uitproberen. Thanks voor de tip! Ik haal altijd heerlijke recepten/inspiratie van jouw site!

  11. Lekkere tip! Ga ik gauw eens maken. Hier vrijwel elke dag ontbijt met ei (geen brood, geen koolhydraten overdag) dus wat variatie is welkom!

  12. Wat ik ervan vind?! Heeeeel lekker! Ideale combiantie: eieren met zachte dooier, zachte geitenkaas en dat alles is gewoon onwijs makkelijk. Met bosui en pesto (ja, ei en pesto is zooo lekker) lijkt het me ook heel lekker. Deze ga ik onthouden voor als ik weer op kamers woon, ook lekker goedkoop!