Wat ben ik trots! Mijn #welovesmoothies partner in crime Claartje van Foodness.nl heeft afgelopen week haar eerste e-book gelanceerd: Foodness Fastfood! Helemaal in de stijl van I Love Health: heerlijke recepten die binnen 20 minuutjes te maken zijn, en uiteraard gezond én lekker zijn! Af en toe wat superfoods, soms wat vegan recepten, maar de nodige chocolade vind je er ook in. Om je een idee te geven van dit fijne e-book, mag ik één van de 25 recepten delen. Een easy, gezonde kip kerrie salade. Veel mensen kennen kip kerrie alleen uit een pakje, maar dat is natuurlijk niet à la Foodness en I Love health. Met een snuf kerriepoeder en een scheut kokosmelk kom je er ook, maar dan zonder smaakversterkers en E-nummers. Komt ‘ie!
Ingrediënten gezonde kip kerrie
Voor 2 personen
- 150 gram kippendijfilet, in blokjes (bij voorkeur biologisch!)
- 120 gram zilvervliesrijst
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 rode peper, in reepjes
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1/2 courgette, in blokjes of julienne gesneden
- 150 gram broccoli
- 200 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepels rozijnen
Bereiding gezonde kip kerrie
- Kook de rijst in 12 minuten gaar. Kook de broccoli mee in hetzelfde water. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.
- Bak in de tussentijd de knoflook een minuutje aan in een scheutje olijf- of kokosolie. Voeg de fijngesneden rode peper toe en bak nog een minuut.
- Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak die in 6-8 minuten gaar. Bestrooi de kip tijdens het bakken met het kerriepoeder en eventueel met peper en zout.
- Voeg de courgette toe aan het kipmengsel, evenals de kokosmelk en de rozijnen. Laat nog een minuut of 7 pruttelen. Proef je kip kerrie en breng eventueel verder op smaak met zout en peper, of verdun het juist met wat extra kokosmelk.
- Serveer de rijst met de kip kerrie.
Meer weten over het Foodness Fastbook e-book (of ‘m gelijk aanschaffen?!), neem dan een kijkje op Foodness.nl
Producten die je voorbij ziet komen in dit recept
- Koekenpan http://bit.ly/2mulUgy
- Steelpannetje: http://bit.ly/2LAqc4g
- Scherp keukenmes http://bit.ly/2zQmP4o
Gebruikt voor de foto’s en de blog
- Camera: iPhone 8+ http://bit.ly/2LiXSDf
- App: Foodie app https://apple.co/2LuqKoX
- Laptop: MacBook Air http://bit.ly/2O0RVtk
Gebruik je hierbij gewoon kokosmelk van alpro?
Ik heb dit gerecht afgelopen week gemaakt, in de pan vond ik het kip kerrie mengsel enorm lekker maar met de rijst erbij verloor het bijna al zijn smaak.. Ik wil het straks weer gaan maken voor mijn nachtdienst, iemand tips om de smaak wat voller te maken? X
Gebruik basmati rijst ipv zilvervlies rijst… kook rijst en brocolli in normaal water zonder bouillonblok… ipv daarvan doe je de boullionblok met de ui knoflook en peper in pan met olie… voeh daarbij een teelepen tomatenpuree… vervolgens echte surinaamse masalla/kerrie poeder toe… laat de kerrie eerst in de olie bakken… dan komen de smaken los…voeg de gesneden kip erbij… goed doorroeren even laten bakken voor 5 a 6 minuten.. voeg 1 gesneden tomaat nu toe… w8 2 minuten…. voeg een scheutje water toe zodat je kip voor 1 kwart onder ligt…. deksel erop… smaken laten trekken…w8 tot saus beetje ingedikt is… voeg zout en zwarte peper toe naar smaak… gesneden selderie en je hebt een originele kip kerrie van de hindoestaanse keuken…
Tip: dit kan je ook op de zelfde manier met gesneden aardappelen maken… om vervolgens een aardappel kip kerrie te maken… voeg dan eerst de aardappelen toe…laat deze even bakken in de olie en de kruiden… vervolgens de kip.. en dan meer water om je aardappelen te laten garen.
Ik vroeg me af of je de broccoli ook 12 min lang met de rijst mee laat koken? Op de foto is het gescheiden van elkaar.
Vandaag gemaakt, heerlijk!! Heb er zelf nog een beetje paprika bijgedaan en wat meer kerriepoeder. Maar ohhh wat goddelijk! Nooit meer pakjes kip kerrie voor mij hoor!
Yes!! missie geslaagd 🙂
Hij staat bij ons vanavond op het recept. Zonder rode peper.
Superlekker gerecht! Heb het net gemaakt en makkelijk voor ’n studentje 🙂 Weet iemand misschien hoeveel calorieën hierin zitten?
Met de My Fitness Pal app kun je dit gemakkelijk zelf uitrekenen.
Ik kom zonder de rode peper uit op ongeveer 250 calorieën voor een portie voor 1 persoon. 😉
Net gemaakt op zich wel lekker maar heb wat meer kruiden gebruikt want ik vond zout peper en kerriepoeder wat saai…. Ik heb de kip ook eerst gekookt in kippenbouillon en ipv zilvervliesrijst heb ik notenrijst gebruikt….
Het lijkt me heerlijk! Fijn dat het niet uit pakjes of zakjes is 🙂 Ga ik snel eens uitproberen! Marielle @ Fit & Fast
Heerlijk gerecht! Heb in plaats van de peper rode paprika gedaan, kan ook prima!
Heerlijk gerecht, vond alleen 1 rode peper wel erg veel. Erg pittig, komt misschien door mn verkoudheid, als ik beter ben nog maar een keer proberen haha.
Zojuist gemaakt en gesmuld ! Dankjewel!
Lekker! Maar wanneer voeg je je de broccoli toe? Staat niet beschreven 🙂 Ga het vanavond proberen!
Meteen vanavond gegeten, echt heerlijk!!! Een absolute aanrader dus!
Waaw deze ga ik echt moeten uitproberen! Ziet er superlekker uit.
Hmmm,lijkt me heerlijk!
Lekker! Ik vind zelf rode paprika altijd erg lekker erbij!
Kip Kerrie is zo lekker! De rozijntjes lijken me er ook erg lekker door 🙂 x
Het ziet er inderdaad easy uit. Het lijkt me zelfs goed te doen tussen het werken en sporten door, want het kost ook niet veel tijd.