Easy en gezonde kip kerrie

Diner, Recepten  /   - 

Wat ben ik trots! Mijn #welovesmoothies partner in crime Claartje van Foodness.nl heeft afgelopen week haar eerste e-book gelanceerd: Foodness Fastfood! Helemaal in de stijl van I Love Health: heerlijke recepten die binnen 20 minuutjes te maken zijn, en uiteraard gezond én lekker zijn! Af en toe wat superfoods, soms wat vegan recepten, maar de nodige chocolade vind je er ook in. Om je een idee te geven van dit fijne e-book, mag ik één van de 25 recepten delen. Een easy, gezonde kip kerrie salade. Veel mensen kennen kip kerrie alleen uit een pakje, maar dat is natuurlijk niet à la Foodness en I Love health. Met een snuf kerriepoeder en een scheut kokosmelk kom je er ook, maar dan zonder smaakversterkers en E-nummers. Komt ‘ie!

Ingrediënten gezonde kip kerrie

Voor 2 personen

  • 150 gram kippendijfilet, in blokjes (bij voorkeur biologisch!)
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 rode peper, in reepjes
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1/2 courgette, in blokjes of julienne gesneden
  • 150 gram broccoli
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels rozijnen

Bereiding gezonde kip kerrie

  1. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Kook de broccoli mee in hetzelfde water. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.
  2. Bak in de tussentijd de knoflook een minuutje aan in een scheutje olijf- of kokosolie. Voeg de fijngesneden rode peper toe en bak nog een minuut.
  3. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak die in 6-8 minuten gaar. Bestrooi de kip tijdens het bakken met het kerriepoeder en eventueel met peper en zout.
  4. Voeg de courgette toe aan het kipmengsel, evenals de kokosmelk en de rozijnen. Laat nog een minuut of 7 pruttelen. Proef je kip kerrie en breng eventueel verder op smaak met zout en peper, of verdun het juist met wat extra kokosmelk.
  5. Serveer de rijst met de kip kerrie.

Geniet ervan!  gezonde kip kerrie foodness fastfood

Meer weten over het Foodness Fastbook e-book (of ‘m gelijk aanschaffen?!), neem dan een kijkje op Foodness.nl


Producten die je voorbij ziet komen in dit recept

Gebruikt voor de foto’s en de blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties

  1. Ik heb dit gerecht afgelopen week gemaakt, in de pan vond ik het kip kerrie mengsel enorm lekker maar met de rijst erbij verloor het bijna al zijn smaak.. Ik wil het straks weer gaan maken voor mijn nachtdienst, iemand tips om de smaak wat voller te maken? X

    1. Gebruik basmati rijst ipv zilvervlies rijst… kook rijst en brocolli in normaal water zonder bouillonblok… ipv daarvan doe je de boullionblok met de ui knoflook en peper in pan met olie… voeh daarbij een teelepen tomatenpuree… vervolgens echte surinaamse masalla/kerrie poeder toe… laat de kerrie eerst in de olie bakken… dan komen de smaken los…voeg de gesneden kip erbij… goed doorroeren even laten bakken voor 5 a 6 minuten.. voeg 1 gesneden tomaat nu toe… w8 2 minuten…. voeg een scheutje water toe zodat je kip voor 1 kwart onder ligt…. deksel erop… smaken laten trekken…w8 tot saus beetje ingedikt is… voeg zout en zwarte peper toe naar smaak… gesneden selderie en je hebt een originele kip kerrie van de hindoestaanse keuken…
      Tip: dit kan je ook op de zelfde manier met gesneden aardappelen maken… om vervolgens een aardappel kip kerrie te maken… voeg dan eerst de aardappelen toe…laat deze even bakken in de olie en de kruiden… vervolgens de kip.. en dan meer water om je aardappelen te laten garen.

  2. Vandaag gemaakt, heerlijk!! Heb er zelf nog een beetje paprika bijgedaan en wat meer kerriepoeder. Maar ohhh wat goddelijk! Nooit meer pakjes kip kerrie voor mij hoor!

  3. Superlekker gerecht! Heb het net gemaakt en makkelijk voor ’n studentje 🙂 Weet iemand misschien hoeveel calorieën hierin zitten?

  4. Net gemaakt op zich wel lekker maar heb wat meer kruiden gebruikt want ik vond zout peper en kerriepoeder wat saai…. Ik heb de kip ook eerst gekookt in kippenbouillon en ipv zilvervliesrijst heb ik notenrijst gebruikt….

  5. Heerlijk gerecht, vond alleen 1 rode peper wel erg veel. Erg pittig, komt misschien door mn verkoudheid, als ik beter ben nog maar een keer proberen haha.