In de rubriek #FavFood deel ik met jullie het lievelingsrecept van de leukste healthlovers/foodies/vriendinnen/collega’s. Een gerecht om mee te cocoonen op de bank, indruk maken op vriendinnen/schoonouders/familie of juist lekker zoet aan het bakken… Wat doet het áltijd goed bij hun en hun gasten? Deze keer het lievelingsreceptje van: Marije. Marije heeft haar eigen YouTube kanaal: ‘Dit gebeurt er als’ én eigen chocoladereep. Daarnaast is zij een van onze allerleukste kantoor-collega’s. Haar lievelingsrecept is een vegan pasta bolognese.
#FavFood van Marije
Dit gerecht kan elke dag wat mij betreft! Ik vind het echt het ultieme eten voor als je echt trek hebt, eigenlijk zin in ongezond… Met dit gerecht raak je echt verzadigd terwijl je knetterveel vitamines binnenkrijgt. En dan is het ook nog eens vegan. Win-win-win dus. Ik kook het graag als er mensen bij me komen eten, familie of vrienden. Maar ook gewoon voor Max (mijn vriend) en mij voor een avondje op de bank.
Ingrediënten
- Pasta (Bij voorkeur gele linzenspaghetti (of courgetti zoals op de foto).
Voor de sausbasis:
- Eén wortel
- Eén paprika
- 2 blikken gepelde tomaten (400g)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
Overig
- 400g vega gehakt (liefst van Naturli)
- Blikje linzen
- Italiaanse kruiden
- paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
- edelgistvokken
Bereidingswijze
- Maak eerst de groenten schoon en snijd in grote stukken.
- Stop alle ingredienten voor de sausbasis in de blender of keukenmachine en maal fijn.
- Pak een hapjespan en bak het gehakt in de olijfolie. Als het gehakt goed aangebakken en een beetje bruin is, gooi je de saus erbij.
- Vervolgens voeg je de kruiden toe.
- Voeg als laatste de linzen toe aan het geheel. Zorg ervoor dat alles goed warm is.
- Serveer met je favo pasta of courgetti – ik vind zelf de gele linzenpasta van de AH erg goed (voedzaam maar wel lekker).
- Top het af met edelgistvlokken en hoppeta: enjoy!
Meer zien van Marije? Volg haar vooral op instagram en abboneer op haar youtube kanaal Dit Gebeurt Er Als voor toffe video’s.
Liefs, Marije en team ILH
Klinkt echt suuper lekker!