3 x hummus recept met kikkererwten kiemen

Misschien wel mijn meest favoriete dip: hummus! Gemaakt van kikkererwten (kiemen) is deze dip niet alleen erg smakelijk, maar ook nog eens erg gezond. Als variatie op de ‘gewone’ hummus, heb ik een paprika hummus en een bieten hummus gemaakt. Ik heb gekozen voor kikkererwten kiemen. Hier schreef ik eerder deze maand al een blog over. Benieuwd naar de gezonde voordelen van deze kiemen? Lees het hier terug.

Ik vind hummus het lekkerst om te dippen met wat zuurdesembrood, of in een wrap met veel groentes, op een rijstwafel… Er zijn zo veel opties!

Recept: kikkererwten kiemen hummus

Eerder postte ik al het recept voor een hummus recept, wat je hier vindt. hummus kikkererwten kiemen

Recept: Paprika hummus

Ingrediënten paprika hummus

  • 100 gram kikkererwtenkiemen
  • 100 gram geroosterde rode paprika
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • Sap van 1/3 citroen
  • Mespunt komijn poeder
  • 20 ml olijfolie (of meer, indien te dik)

Bereiding paprika hummus

  1. Stoom de kiemen ruim 10 minuten. Als ze nog erg hard zijn, mag je het gerust wat langer doen.
  2. Rooster ondertussen de paprika in een grillpan.
  3. Laat zowel de paprika als de kiemen goed afkoelen.
  4. Doe vervolgens alles tegelijk in de keukenmachine en mix tot glad geheel. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  5. Als het te dik is, voeg wat water en/of extra olie toe. Breng op smaak met peper en zout.

paprika hummus kikkererwten kiemen

Recept: Bieten hummus

Ingrediënten bieten hummus

  • 100 gram kikkererwten kiemen
  • 80 gram voorgekookte bietjes
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 20 ml olijfolie (of meer, indien te dik)
  • komijn, peper en zeezout naar smaak

Bereiding bieten hummus

  1. Stoom de kiemen voor zo’n 10 minuten in een stoompan. Als ze nog erg hard zijn, mag je het gerust wat langer doen. Laat goed afkoelen.
  2. Doe vervolgens alles tegelijk in de keukenmachine en mix tot glad geheel. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  3. Als het te dik is, voeg wat water en/of extra olie toe. Breng op smaak met peper en zout.

bieten hummus kikkererwten kiemen

 

Ik ben zoals altijd erg benieuwd wat je van deze 3 hummus recepten vindt. Laat je mening daarom gerust achter in de comments onder dit bericht. Thanks! x Daisy

Wil je meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

-Foto’s gemaakt met Canon EOS 1200D-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Ik eet al sinds mijn geboorte houmous (de israelische en originele naam, in het nederlands is het wel gewoon hummus!). Zou veel liefde, alles kan erbij. Ook leuk om het een keer anders te proberen!