Ontbijtpizza || gewoon omdat het kan

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Inderdaad, gewoon omdat het kan! Met deze ontbijtpizza krijg jij dankzij de eitjes een fijn portie eiwitten binnen. En die hebben we nodig voor opbouw en behoud van spieren. Ook fijn: eiwitten geven een langer verzadigd gevoel. En de groenten die je toevoegt aan je pizza, zijn natuurlijk altijd een goed idee. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en vezels (goed voor je stoelgang). Van groenten kun je naar mijn idee nooit te veel eten, dus je ontbijt al starten met een portie kan ik alleen maar aanmoedigen.

Dit recept mocht ik lenen van Claartje van Foodness.nl. Je hoeft het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden toch?

Komt ‘ie!

Ingrediënten ontbijtpizza

  • 2 eieren
  • 2 (zongedroogde) tomaten
  • 1 takje verse basilicum
  • 4 champignons
  • 1 el tomatensaus
  • Kaas
  • Peper en zout
  • Kokosolie

Bereiding ontbijtpizza

  1. Verhit wat kokosolie in een koekenpan.
  2. Breek de twee eieren in de pan.
  3. Verdeel de stukjes champignon, kaas en (zongedroogde) tomaat erover. Bak circa 5 minuten tot de champignon begint te slinken en dus gaar is.
  4. Verdeel vervolgens de verse basilicum over de pizza, en verdeel er nog wat tomatensaus over voor het echte pizzagevoel.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: je kunt natuurlijk volop variëren met de ingrediënten. Wat zou je normaal gesproken graag op je pizza doen? Probeer dat nu eens op je ontbijtpizza! ontbijtpizza

Er staan nog meer gezonde pizza recepten op I Love Health hoor! –> Pizza 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties